hits

Blogg

Hils på meg i Allers Glutenfritt!

Nytt nummer i butikkene nå!

Nok en gang er jeg kjempeglad for å være med i det flotte bladet Allers Glutenfritt!

I dette nummeret kan du finne mine favorittoppskrifter til påskekosen, pluss en helt eksklusiv artikkel hvor jeg deler mine topp 10 ting alle burde vite om gluten!

 

Oppklarer misforståelser om gluten

Jeg var spesielt glad for å få skrive nettopp denne artikkelen, fordi den setter fokus på å oppklare mange misforståelser rundt gluten og cøliaki!

- Kanskje har du lurt på hva som egentlig er forskjellen på cøliaki og glutenintoleranse, eller du har hørt at det er farlig for "vanlige folk" å kutte ut gluten?

Disse spørsmålene får du altså et svar på i siste nummer av Allers Glutenfritt, sammen med en hel haug andre spennende og viktige spørsmål om gluten!

Glem heller ikke at bladet er fullt av flotte glutenfrie oppskrifter, og da ikke minst deilig påskesnadder fra The Gluten Free Lifesaver!

Bladet finner du i dagligvarebutikker over hele landet!

Løp og kjøp :) 

Hils på meg i siste Allers Glutenfritt! :)

Var det ikke på tide at Norge fikk sitt eget glutenfrie matblad? Jovisst!

I mange land bugner det av glutenfritt lesestoff, og ettersom både trenden og glutenproblematikken tar fart, har flere blader viet seg fullt og helt til glutenfri livsstil. Her hjemme har det derimot krevd litt googling, og ikke minst oversettelse av både språk og måleenheter, for å få den store, vide glutenfrie verden inn i stua.. 

Men ikke nå lenger! Nå har nemlig de herlige folka hos Allers satt alle kluter til, slik at vi skal kunne kose oss med minst like mye nyttig lesestoff og herlige oppskrifter som våre glutenspisende medsøstre (og -brødre).

Siste utgave av Allers Glutenfritt inneholder utrolige 130 oppskrifter, og selvsagt ikke en smule gluten! Her er det bare å la tennene løpe i vann, for en flottere samling av glutenfrie oppskrifter skal du lete lenge etter!

LES OGSÅ: Lag din egen glutenfrie melmiks 

Foto: Facebook/ Allers Glutenfritt 

(FOTO: FACEBOOK/ ALLERS GLUTENFRITT)

 


Møt matbloggerne!

I tillegg til glutenfri mat, finner du også produkttester, tips og råd til glutenfri bakst, og ikke minst får du hilse på de mest populære glutenfrie matbloggerne (The Gluten Free Lifesaver inkludert, så klart), som deler sine favorittoppskrifter. 

I Allers Glutenfritt røper jeg blant annet hvilke oppskrifter på bloggen som er mest populære, og ikke minst deler jeg mitt aller beste tips for å lykkes med glutenfri baking.

På toppen av alt finner du en hel rekke flotte juleoppskrifter i bladet, så dette er uten tvil et nummer du må få med deg før vinteren kommer snikende!

Bladet er i salg nå, og her er det ingen tid å miste! 

Hipp hurra for Allers! Stor tommel opp fra meg! <3 :)Oslo meets London

Livet er ikke værst, når sola skinner i Londons gater, magen er full av glutenfri kake og to herlige venninner kommer flyvende fra Oslo på en helt vanlig torsdag!

Kjerstin og Astrid bestemte seg for å bli over et par dager, i sammenheng med at de tok turen over for et møte. Ikke at jeg trenger mye overbevisning, men jeg må si dette var en belielig unnskyldning for litt "afernoon tea" og outletshopping!

Først gikk turen til mitt absolutte favorittweekendsted, nemlig Osprey House Saddlery Café i St. Albans. Her snakker vi søte, mixmatch tekopper og -potter, herlige hjemmebakte glutenfri kaker i alle smaker og fasonger, og ikke minst fantastiske landlige omgivelser, bare 20 minutter unna London sentrum! Herlig!


 Astrid og Kjerstin koser seg i sola

Heisann!


Kunne flyttet inn!

Med magen full av kake og "milky tea" snuste vi opp Englands outlet shop #1, nemlig TKmax. Her finnes tusenvis av merkevarer til en slikk og ingenting.

TKmax er typ "loppemarked meets H&M", hvor det gjemmer seg godbiter inneblant tusenvis av plagg og gjenstander. Den som leter finner!

Kjerstin stakk av med en koffert (!) full av dyre varer, inkludert kofferten selv, for under 1500 kroner.. og jeg fikk 6 merkeplagg for 800 kroner. Helt sykt (og veldig addictive)..

Som du ser, var det vanskelig å i det hele tatt gå hjem:Derimot hadde vi både energi og plass til litt Pimms etter en lang dag på vift. Itte no knussel her!

Kjerstin og jeg fant noen helt fantastiske glass på TKmax, og fikk jammen brukt de med en eneste gang. Perfekte til en lang sommer med Pimmsparties!


Pimms er England's resolutte favorittsommerdrikk, og man kan liksom ikke kalle seg en "Londoner" uten å hive i seg bøttevis av denne friske drinken i løpet av solmånedene - og Londoner må man jo kunne si det har blitt av meg, etter flere år enn jeg helst vil innrømme, i denne herrens deilige hovedstad. Nam!

Oppskrift på "The Perfect Pimms" kommer på bloggen til uka. Stay tuned!


Skal du til London i sommer? Hva er ditt absolutte MUST stoppested i byen? Do tell! ;)


#london #sommer #vår #helg #hverdag #drikke #party #pimms #cocktail #shopping #outlet #interiør #oppskrift #glutenfri #glutenfritt #allergi #intoleranse #blogg #mat #livet #foto #reise #england #venninner

Topp 10 Åttitallshits Made Gluten-Free!

Jeg har hørt på myyye åttitallsmusikk i det siste. Det har skuret og gått på Spotify i bakgrunnen mens jeg har jobbet. Kanskje har det gått litt langt, for i går natt begynte jeg å drømme opp glutenfrie låtforslag.. Kall det en stressreaksjon, kall det en overdose. Kall det hva du vil, men resultatet er hvertfall til å knekke sammen av :D

Kos deg med mine Topp 10 Åttitallshits "made gluten-free"!Har du noen knallgode forslag til neste liste?? :)


#spøk #gøy #funny #lol #haha #meme #åttitalls #80-talls #80's #musikk #blogg #hverdag #helse #kosthold #glutenfri #glutenfritt #intoleranse #allergi #mat #love #hits #topp 

NYC + PÅSKE = GLUTENFRI GODIS

Før jeg starter å skrive om det store utvalget av glutenfritt påskegodteri i New York, bør jeg kanskje introdusere meg selv. Astrid heter jeg, og dette er min aller første post på GFL! Jeg har påskeferie i NYC (heldige meg!) og gleder meg over sol og fint vær i storbyen som aldri sover. Det blir ikke mange påskenøtter herfra, New Yorkere er ikke påske-crazy på lik linje med oss nordmenn. Folk som jobber i New York har ikke muligheten til å ta seg fri på samme måte som oss nordmenn på denne tiden av året. 

Jeg reiser hit ganske ofte, så om du følger med på denne bloggen, bør du glede deg til amerikanske give aways her og der! Det er masse glutenfrie varer i The Big Apple, som Norge bare kan drømme om. Her er jeg på skitur i Central Park med Starbucs-koppen min!Da jeg var liten hadde jeg veldig mye vondt i magen, jeg var et fantastisk barn (ok, kanskje jeg overdriver litt her), men gråt veldig mye. Kort fortalt hadde jeg matintoleranse i mente, og for å gjøre en lang histore kjapp - sa jeg ja til å bli med på The Gluten Free Lifesaver Skandinavia fordi jeg har en bakgrunn som matintolerant. Og så elsker jeg jo konseptet nettmagasin og blogg, da. Trykk deg inn på bio-en min for mer info om meg!

Er du i NY i påsken og lurer på om det er noen glutenfrie spisesteder i byen, rop ut (i kommentarfeltet). Central Park blomstrer!Så. Over til godteriet. Jeg tok meg så en spasertur i yndlingsmatbutikken min, Whole Foods. Jeg skal lage påskeegg til min kjære (+ meg selv, selvfølgelig). Det var en fryd. Utvalget av glutenfritt godis i utenlandske matbutikker er så mye bedre enn i Norge. Synd for nordmenn, men bra for meg som er her. Min kjære vet ikke at det KUN er glutenfritt godteri i årets påskeegg (han kan ikke lese norsk)! Og for ordens skyld, påskeharen legger ikke egg, den gjemmer dem!

Som dere ser, gikk jeg litt bananas. Lurer litt på hvordan jeg skal få plass til alt sammen!


Her er listen over de glutenfrie produktene jeg har stappet påskeeggene med (ikke meningen å gjøre dere påskegule av misunnelse her):

Dr. Lucy´s Gluten Free Chocolate Chip
Peeps Marshmallow Chicks
Surf Sweets Organic Jelly Beans
Surf Sweets Sour Berry Bears
Yum Earth Organics - Organic Pops (kjærlighet på pinne, forskjellig fruktsmak)
Enjoy Life Ricemilk Crunch
Sun Cups - Caramel Cups (melkesjokolade med karamell)
Glee Natural Gum Spearmint (måtte presse inn ett sunt element i påskeegget)


Da har dere hilst på meg! God påske fra NYC og lurer du på noe angående matintoleranse, er det bare å spørre i kommentarfeltet.  

 


#glutenfri #gluten #matintoleranse #melkefri #intoleranse #påske #påskeferie #påskekos #reise #cøliaki #glutenfritt #godteri #newyork #bigapple #amerika #USA # påskegodteri #påskeegg#godteri #søtt # hverdag #blogg #helg

 

God påske fra fjellet!

I år som i fjor - og året før der (og alle årene før der også, egentlig), feirer jeg påske på familiens hytte i Budalen! Budalen er en times tid nord for Oppdal, og 1,5 time sør for Trondheim for dere som ikke vet det. Regner nesten med at det er ALLE av dere sånn ca.!Jeg er påskebrun i ansiktet!

Det som er spesielt i år er at vår (altså min og kjæresten min Robin) sin lille baby Herman, som straks fyller ett år, er med for første gang. Han krever all oppmerksomhet som babyer flest, så det blir mindre vin i solveggen og mer løpe etter vilter krabat (eventuelt passe på at hytta ikke brenner ned). Stearinlys + baby er ikke sant, hvis dere lurte!

Helt greit påskevær!

Heldigvis har vi med pulk - så vi får gått litt på ski. Ski er jo den ultimate påsketradisjonen for meg, og løypene her oppe er helt fantastiske! Og pulk er flott, Herman sitter faktisk rolig! De som kjenner Herman vet at det ikke er noe man kan regne med.

Herman elsker å være ute, og han elsker snø!

Det blir også tid til påskekos, selv om det i år begrenses til etter kl 19 - når lille sprellemann endelig køyer. Jeg har med meg litt glutenfritt digg som jeg spiser opp før det rekker å komme ned i påskeegget.

Fyr i peisen etter at babyen har lagt seg <3

Jeg elsker Choco chips cookiesene fra Schär. Har dere smakt dem? Nesten så jeg er litt irritert på Schär for at de lager så digge glutenfrie kjeks. Jeg klarer ikke stoppe å spise.

I tillegg har jeg blitt hekta på godteriet fra Goody good stuff. Glutenfri, fri for laktose og gelatin, med bare naturlige fargestoffer og smak. Veldig fint godteri å introdusere for lillemann etterhvert.

Nå gleder jeg meg til en nydelig helg her på fjellet. Sola skinner og jeg skal bare kose meg før turen går tilbake til Oslo i midten av neste uke.

Hva gjør dere i påska?

Håper dere har det like fint som meg, og at påskeegget er fullt av glutenfrie godsaker!

Stor klem fra Kjerstin 

 #påske #sjokolade #mammablogg #mamma #baby #ski #mat #påskeegg #natur #glutenfri #cøliaki #kosthold #trening 

Hils på teamet

Skuta holdes på stø kurs av flere ivrige skribenter


Ingvild Kristine 

Ingvild Kristine er kapteinen på TGFL-skuta. Hun drives i stor grad av nysgjerrighet og et særdeles stort vitebehov. Slik har hun vært siden hun som liten jente bombaderte foreldrene sine med spørsmål de ikke kunne svare på. Etterhvert som hun ble eldre fant hun svar på det meste, og det er denne informasjonen hun elsker å dele med sine kjære lesere. Vitebehovet, kombinerert med en god penn, en sterk interesse for kosthold og helse, samt en kjærlighet for deilige glutenfrie bakervarer - resulterte nemlig i en nettside.

Ingvild Kristine har i de siste 10 årene bodd på flere kontinenter, hvor hun blant annet har jobbet innenfor markedsføring og forretningsstrategi. Da hun som 30-åring fikk diagnosen cøliaki snudde fokuset, og hun startet The Gluten Free Lifesaver.

Konseptet åpnet først i Australia der hun på den tiden bodde, og spredde seg deretter som et lyn over til USA og England. Før Ingvild visste ordet av det var TGFL Australia's mest populære glutenfri livstils-blogg! Nå gleder hun seg til å dele bloggen, kjærlighetsbarnet, med sine norske lesere.
Kjerstin Marie

Journalist og Daglig Leder for TGFL Norge

Kjerstin er drevet av en altoppslukende skrivelyst, og har lang fartstid som skribent. De siste sju årene har hun tilbragt i ukebladet Se og Hør, men hun kan også skilte med erfaring som både videojournalist og nettjournalist. Hun er like dyktig som hun er ivrig, og gleder seg nå til å ta fatt på nye og spennende oppgaver. 

Kjerstin har forøvrig nylig blitt mor til en liten gutt, og skal etter hvert bidra med iver og engasjement i TGFL's nye satsning; GlutenFreeSuperKids.

Med Kjerstin som ny daglig leder og skribent i The Gluten Free Lifesaver Norge, kan vi glede oss til en godtepose av skrivekunst!

 
Nicholas L. Pfeffer B.EX CEPS

Cardiac Scientist, ALS Certified, Level 4 Master Trainer

Nick er vår faste kropp- og helseekspert. Han arbeider til daglig som regionsjef for et internasjonalt helseforetak innenfor kardiologisektoren, og han har mange år bak seg innenfor fysiologi og trening. Nick kan alt som er verdt å vite om fysisk aktivitet, anatomi og sunn livsstil. Han har blant annet en bachelorgrad i "Exercise Science" og en mastergrad i cardiac electrophsiology, samt "Diploma of Health and Nutrition" fra The Australian Institute of Fitness. I tillegg er han utdannet personlig trener, og har selv vært aktiv i flere sportsgrener på høyt nivå.

Nick tilbringer mye tid i sykehuslaboratorier og operasjonssaler hvor mesteparten av arbeidet hans utføres, men på fritiden er han uforskammet aktiv med CrossFit, rugby, surfing og sykling. Han har dessuten ambisjoner om å lære seg å stå på langrennski, og har faktisk meldt seg på Vasaloppet i ren skjær optimisme! Det gjenstår å se hvordan det vil gå, men i alle fall skal han tilbringe mye tid sammen med oss her i TGFL for å  forsikre seg om at dere får så gode råd som obverhode mulig.   

 

Photography by Emily Archbald Photography / Kristine Pfeffer Photography

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har å by på!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett år etter at jeg var diagnostisert med cøliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har nå tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig å få dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Følg ossMeny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.