hits

Upcycle!

Verdens beste hårmaske -Helt gratis!!Et utrolig triks!

Jeg har lenge vært storforbruker av dyre hårprodukter. Håret mitt er viktig for meg, og hvis jeg ikke holder det ved like så føler jeg meg shabby. Men er det virkelig nødvendig å bruke så mye penger på hårpleie?

Jeg husker farmoren min fortalte at hun og venninnene brukte eggeplommer som hårmaske da hun var ung, og veterinæren har sagt at jeg kan gi rått egg til katten for at den skal få skinnende pels. 

Kan jeg virkelig bruke en eggeplomme i håret for å få ekstra glans?

Jeg vet ikke hvordan farmor kom på det "magiske" trikset, men faktum er at både hun og veterinæren har rett.  Egg er en av naturens mest utrolige kreasjoner, og en fantastisk rik kilde til noen av de viktigste næringsstoffene kroppen vår trenger. Det gjelder også håret!

Jeg bestemte meg for å prøve selv, og resultat ser du i bildet over. Bildene er tatt med 20 minutters mellomrom, og det eneste produktet jeg har brukt i håret mitt er to rå egg!

 

Du kan enkelt lage deg en super hårmaske selv, bare ved å skille eggeplommen fra hviten, smøre den i fuktig hår, og la det sitte i håret i 5-10 minutter før du skyller det ut. Pass på at vannet ikke er for varmt, slik at egget koagulerer.

 Billig, og minst like bra som de produktene du finner hos frisøren! Ikke minst er denne hårmasken helt fri for absolutt alle tilsetningsstoffer og allergener.

Jeg føler ihvertfall at håret mitt fikk en helt ny glans, og jeg kommer absolutt til å fortsette å bruke egg!

Har du prøvd dette trikset? Jeg vil gjerne høre (eller se) resultatet ditt!


Visste du at du heller ikke trenger å kjøpe multivitaminer?

Neste innlegg handler om hvordan du kan finne verdens sterkeste multivitamin hjemme i kjøleskapet!


#skjønnhet #beauty #hår #hårpleie #kosthold #sminke #makeup #egg #mat #helg #helse #mote #livet #blogg #glutenfri #glutenfritt #naturlig #sunn #sunt #sunnhet #kropp #hverdag #allergi #intoleranse

Lag din egen deilige bodykrem!

Jeg elsker bodykremer!

Jeg prøver å smøre meg inn hver kveld før jeg legger meg, og spesielt nå når det går mot sommer (Yei - endelig!) så er følelsen av myke legger fantastisk. Det er veldig mange som glemmer å smøre seg inn i de mørke vintermånedene, siden alle kroppsdeler er tett innpakket i tøy - men når plaggene kastes blir det hett i bodylotionhyllene!

Når sola titter frem så titter leggene mine frem også, og da vil jeg at de skal være myke og fine. 


Hjemmelaget er best

Jeg har blandede erfaringer med bodykremer jeg kjøper i butikk. Noen funker superbra, men er fulle av stoffer som ikke er bra for deg, slik som parabener, konserveringsmidler, og selvsagt gluten for cøliakere. 

  • Parabener er et eksempel på et konserveringsmiddel som brukes i en lang rekke kosmetikkprodukter.  I følge forskere er parabaner hormonforstyrrende, og i verste fall kreftfremkallende (1).

  • Siloksaner er også et stoff som brukes i kosmetikk og vaskemidler. Dette stoffet mistenkes å være giftig(2).

Tre gode grunner for å lage egen fuktighetskrem

  1. Det er ingen hormonforstyrrende eller miljøskadelige stoffer blant ingrediensene
  2. Kremen gir like bra fuktighet som hudkremer kjøpt i butikk 
  3. Ingrediensene kan tilpasses egne ønsker og behov

Derfor er favoritten min The Gluten Free Lifesaver's hjemmelagde bodylotion!

Enkelt, greit, billig og velduftende - og sist men ikke minst; glutenfri. What´s not to love! Du trenger ikke mange ingrediensene, bare husk at det skal være 60 % smør og 40 % olje.


Du trenger:

  • Kakaosmør
  • Kokosolje
  • Miksebolle
  • Håndmikser
  • Eterisk olje (for eksempel lavendel, sitrus eller vanilje)

Fremgangsmåte:

  1. Varm kakaosmør på middels varme til smøret blir flytende. Pass på at det ikke koker opp - da blir det fort kornete. 
  2. Hell blandingen i en bolle, tilsett kokosolje og et par dråper eterisk olje. 
  3. Pisk sammen blandingen med en håndmikser, til kosistensen ligner tykk krem. Dette tar flere minutter. Nedkjøl i kjøleskap. 
  4. Hell blandingen i en lufttett krukke. Hva med et lekkert Norgesglass?

En fin krukke med hjemmelaget bodykrem er forresten en flott gave!

NB: For å unngå bakterier i bodykremen, så må du ikke tilsette vann i oppskriften din!

Tips: Eksperimentér gjerne med ulike kombinasjoner av smør og oljer. Du kan for eksempel prøve å bruke sheasmør istedet for kakaosmør som base, og mandelolje i steden for kokosolje.

Merk deg forøvrig at om du sliter med fet og oljete hud så bør du være forsiktig med å smøre deg inn med olje. Denne oppskriften egner seg best for de med normal til tørr hud.

Håper dere elsker denne kremen like mye som meg!

Klem fra Kjerstin xx


Kilder (1) (2): nrk.no
#blogg #helse #kosthold #sminke #kropp #oppskrift #hverdag #mamma #helg #glutenfri #glutenfritt #cøliaki #intoleranse #allergi #beauty #naturlig #fitness #foto #bodukrem #bodulotion #bodycream #fuktighetskrem #hudpleie
Naturlig vårrengjøring!

Endelig er våren her! klokken er stilt til sommertid og solen henger med oss utover kveldene. Jeg er ikke annet enn fornøyd, men det må også nevnes at, når vårsola dukker opp, titter også støvet frem. Av og til jobber jeg hjemmefra og da er det ikke uvanlig at jeg tar meg et par ryddepauser. Jeg har ganske mye å gjøre i dag, men når jeg skal sitte og jobbe utover kvelden, blir jeg gal av at det er et lag med støv i horisonten. Så, dagens arbeidspauser består altså av støvtørking.

For å ta en kjapp repitisjon,  Astrid heter jeg og jeg har nettopp startet å blogge for GFL.  I dag har jeg støv på hjernen og ønsker å oppfordre deg til å lage et miljøvennlig vaskemiddel!Noe jeg også blir gal av, okei, ikke gal, men mer bekymret over - er nemlig at det er utrolig ubehagelig å puste inn såpelukt og kjemikalier når jeg vasker. Det er nesten sånn at jeg vurderer å kjøpe meg et munnbind. Jeg får notere "beskyttelsesmaske til lunger- og ansikt" på ønskelisten min og i mellomtiden får jeg google etter alternative vaskemidler.

Jeg fant flere tips og råd om miljøvennlig husvask, blant annet denne oppskriften på et naturlig "spray"vaskemiddel:

1.    Varm opp 1/2 dl blank eddik i mikroen. Eddiken skal ikke koke. 

2.    Tilsett 1 teskje oppvaskmiddel.  Zalo funker fint. Selv brukte jeg et merke som heter "Mrs. Meyers", oppvaskemiddelet inneholder blant annet  aromaterapiske og naturlige ingredienser. 

3.    Fyll vann i en tom sprayflaske, og tilsett blandingen. 

Vips så har du en supereffektiv og bakteriedrepende spray!  Jeg blandet alt i en bøtte, for jeg ønsket å vaske med klut. 

Da jeg googlet etter naturlig vaskemiddel-oppskrifter, fant jeg også diverse artige fakta. (Artige for meg som kanskje burde jobbe, og ikke vaske?)  

Visste du at ren eddik dreper 98 % av bakteriene når du vasker?


Det visste ikke jeg! Det eneste jeg vet om eddik er at det lukter en smule vondt. På tross av rar lukt brukte jeg vaskeblandingen jeg lagde. Det føltes bedre å vaske med mitt eget naturlige vaskemiddel, enn å bruke diverse sprayflasker kjøpt i butikken. Jeg ble litt ivrig i arbeidspausen min, googlet videre og fant også ut at du kan oppgradere ditt  hjemmelagde vaskemiddel ved å tilsette diverse ingredienser fra matskapet! 

Naturlig vaskemiddel for vanskelige flekker

Har du vanskelige flekker i leiligheten og på klærne, eller kanskje du vil pusse kjøkkenoverflatene dine skinnende rene? Da kan du lage en sterkere versjon av spray-oppskriften i blogginnlegget, ved å blande inn én teskje bakepulver eller natron.

Kommer du over en flekk som virkelig sitter, eksempelvis vinflekk eller blodflekk. Så kan du blande to teskjeer natron med to teskjeer eddik, gni dette på flekken, la det sitte i fem minutter - før du vasker det av. Helt fantastisk og helt uten kjemikalier!


Det føltes bedre å vaske med denne miljøvrien! Jeg får ofte dårlig samvittighet overfor lungene mine om jeg for eksempel sprayer og skrubber dusjkabinettet med en sterk spray. Jeg tror jeg må gå litt i dybden på vaskemidlene jeg bruker i hverdagen. Mer om det siden.

Jeg må tilbake til arbeidet, deadlinen kaller. Kos deg med vaskemiddel-oppskriften så lenge!


#blogg #hverdag #helse #vasking #glutenfri #intoleranse #allergier #familie #hus #hjem 

Skumle men Søte Lykter av Appelsiner - Borddekorasjon til Halloween!

Vil du lage søte, oransje Halloween-lykter?

Skjær et hull i toppen og bunnen av en appelsin, løsne forsiktig kjøttet med en kniv i den ene enden, og skrell deretter frukten "innenfra og ut" ved å trekke kjøttet nedover og ut av skallet.

Du kan tegne på et mønster først, for deretter å skjære ut med en skarp, liten kniv. Lag et lokk av toppen på appelsinen, eller skjær et hull i bunnen for å sette inn et telys.

Enkelt, og veldig effektfullt som borddekorasjoner! De lukter også kjempegodt når de varmes opp av telysene!

Nb: ikke gå fra åpen flamme, og husk at du må ha et hull i toppen av lykten for å slippe ut varmen! Sett ikke telys rett ned på en brennbar overflate, slik som f.eks trebord. 

  

 

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har å by på!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett år etter at jeg var diagnostisert med cøliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har nå tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig å få dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Følg ossMeny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.