hits

Fristende Drikker

Lag din egen Pimm's - Englands favorittsommerdrikk!It's Pimm's o'clock!

Så fort løvet spretter og sola så smått viser seg bak skyene, ja da går Pimm's-feberen som et virus gjennom England!

Pimm's er uten tvil sommerdrikk #1 blandt engelskmenn (og -kvinner), og de fargerike glassene med sprudlende fruktbiter finnes absolutt overalt. Hvis du har tenkt deg en tur til London i sommer, så må du huske på å bestille deg en Pimm's!

Her er det altså ikke utepils, men "utepimms" som gjelder!

En engelsk klassiker

Historien om Pimm's begynte for lenge siden. Nærmere bestemt 1823. Mannen bak den velkjente flaska het James Pimm (surprise surprise), og drikken var faktisk opprinnelig skapt som en "digestive aid", eller på norsk; en drikk som skulle hjelpe fordøyelsen.

Siden den gang har Pimm's vokst frem som en erkeengelsk kuriositet, og er den dag i dag fast inventar på både små og store tilstelninger. 

 

Den velkjente drikken er et must på alle puber, barer, festivaler og pikniker igjennom sommerhalvåret, og ikke minst hører den hjemme på (snobbete) arrangementer slik som Wimbeldon Tennis Tournament, the Chelsea Flower Show, og Henley Royal Regatta

Du kan rett og slett ikke kalle deg snobb, eller "posh", her i England, uten å ha et glass Pimm's i hånden når du menger deg med sosieteten!


Start et Pimm's summerparty!

Men det er ikke bare fiffen som hiver i seg bøttevis av denne fruktige drikken i sommermånedene. Neida, Pimm's er for alle!

Ikke minst meg. Min Pimm's-feber venter ikke engang på sola. Jeg begynner å drømme om Pimm's parties og fruktige pikniker omtrent så snart gavene er åpnet på julaften!

Hvis du skulle finne på å komme på besøk til meg mellom april og september, ja da kan du garantere at du blir sittende med et glass Pimm's i hånden!

Anbefaler forøvrig å starte ditt eget "Pimm's summer party", med grilling, aktiviteter i hagen, og selvsagt bøttevis med Pimm's. Heng opp "bunting" (vimpler på godt norsk), legg ut piknikktepper, og gjør som meg; fyll et giga syltetøyglass med kran, full til randen med Pimm's! Garantert suksess!

Her i huset er det ingenting som sier sommer, som det første glasset med Pimm's!

 


 

Lag din egen Pimm's

Synes du det ser fancy ut? Nope. Den perfekte Pimmsen er rask å lage! Ja, du trenger å kjøpe en flaske med Pimm's No.1 (som du finner på Vinmonopolet eller i taxfree'en), men resten er superenkelt.

 

Du trenger:

 • En flaske Pimm's No.1
 • Sitronbrus (Sprite, lemonade etc)
 • Agurk
 • Appelsin
 • Jordbær
 • Fersk mynte
 • Isbiter
 • Valgfritt: Sitron og lime
 • Longdrinkglass, og evt en mugge

Fremgangsmåte:

Skjær først all frukten i småbiter. Finn frem longdrinkglass, og fyll de med is, frukt og mynteblader. Bland én del Pimm's med 3 deler sitronbrus, og hell det over frukten og isbitene i glasset. Husk å sette i et sugerør, og gjerne en rørepinne med spisse ender, slik at man kan spise opp frukten!

Hvis du skal lage en hel mugge, som er vanlig med Pimm's, så bare ganger du mengdene med antall gjester.


Alkoholfri? No problem!

Slå til med en Virgin Pimm's Cup!

Du trenger:

 • 4 cl ingefærøl
 • 4 cl kald, mørk te
 • 1/2 ts balsamicoeddik
 • 1/2 ts mørkt brunsukker
 • Fyll opp med sitronbrus, isbiter og frukt

Om du tenker å lage Pimm's-piknik, så kan du blande drinkene rett i syltetøyglass, for så å skru på lokket og transportere dem i en kjølebag med is. Deretter fisker du bare opp is fra kjølebaggen, fyller de i glassene og koser deg med ferdiglaget sommerdrikk i gresset!

Da er det bare å sette igang med grillingen! 

 


Skal du lage ditt eget Pimm's Party i sommer? Ta bilder og tagg med #GFLpimmsparty! Da kommer bildet ditt på bloggen!


KLIKK PÅ DENNE LINKEN!

#pimms #sommer #vår #drikke #cocktail #grilling #sommerfest #piknik #picnic #oppskrift #mat #kosthold #fest #party #blogg #foto #side2 #fun #tørst #love #glutenfri #glutenfritt #matallergi #matintoleranse #melkefritt #melkefri 

Drikk deg til en skarpere hjerne!

Smoothien som skjerper hjernen

(oppskriften inneholder melkefri og lav-FODMAP alternativer)

Jeg har hatt det fryktelig travelt i det siste. The Gluten Free Lifesaver (eller GFL) vokser raskt, og jeg har vært nødt til å kjøre på med noen ganske sene arbeidstimer. Det er kjempespennende at mye skjer, og jeg koser meg veldig med jobben -faktisk tror jeg ikke det er mulig å ha det bedre! Men samtidig vet jeg at kroppen får gjennomgå. Når dag blir til natt, og fredagsjobbinga sklir over i både lørdags- og søndagsarbeid, da kan det fort bli for mye for kroppen. Da er det kjempeviktig å ta seg sammen litt, og huske på både å ta pauser, og å spise riktig!

Når timene og dagene raser forbi, så kan det være lett å glemme måltidene. Men jeg vet veldig godt at uten mat og drikke, duger helten ikke. Løsningen blir å ty til mat som gir mest mulig næring for minst mulig innsats, og da er en skikkelig god smoothie alfa og omega for meg.

JEG HAR ALLTID TID TIL EN SMOOTHIE! :)

Så, for å holde energien oppe, og for å sørge for at hjernen er maks skjerpet, fyller jeg på med min spesielle "Brain Power Smoothie". Det er ikke en hvilken som helst smoothie, men en sunnere versjon av en god, gammel amerikansk klassiker, nemlig "Orange Julius"(1).

Denne smoothieversjonen av Orange Julius er full av noen av de mest næringsrike ingrediensene som finnes! Dette kan virkelig sies å være en smoothie som skjerper hjernen!


Det utrolige egget!

Det mest spesielle ved nettopp denne versjonen av en "Orange Julius" er nemlig at den inneholder eggeplomme. Jeg regner med at det kan høres litt "ekkelt" ut for noen å ha i seg rå eggeplomme, men i tillegg til å være en av de mest næringsrike matvarene som finnes, gjør det også at smoothien smaker ekstra kremete og godt!

Eggeplommer er absolutt fullstappede av det beste for kroppen din! Glem gammel overtro om kolesterol og fett; eggeplommen er faktisk å regne som en regelrett "superfood"!

Du leste kanskje nylig innlegget om alle næringsstoffene i egget, som het "Dette visste du garantert ikke om egg!"? (klikk på linken eller bildet for å komme til innlegget) I så fall vet du hvor utrolig mye godt og viktig som finnes inni den lille hvite kula!

Både hår, hud, negler, lever, hjerne og øyne har godt av alle de fantastiske næringsstoffene i eggeplommen, og proteinet i hviten hjelper både muskler, metthetsfølelse og blodsukker. What's not to love!

Hvis du ikke liker tanken på biff tartar eller eggedosis, så er denne Brain Power Smoothien verdens beste måte å få i seg nok vitaminer på -bedre enn all verdens vitamintabletter!


For å lage en "Brain Power Smoothie" eller Orange Julius, trenger du:

 • Juicen fra 3 mellomstore appelsiner, aller helst frossen i isbitformer 
 • 2 eggeplommer fra virkelig frittgående høns (husk å sjekke at det er ok for deg å spise rå egg) -Du kan også bruke eggehvitene hvis du vil ha ekstra protein i forbindelse med trening.
 • 2 dl melk (eller melkeerstatning)
 • 60 ml fløte (du kan også bruke kokosmelk eller andre melkefri alternativer isteden)
 • 3 ss honning, brun rissirup (lav GI), dadelsirup (paleo) eller lønnesirup (lav-FODMAP)-Hvis appelsinene er veldig søte kan du halvere dette.
 • 1/2 ts ekte vaniljeekstrakt eller vanillabean paste (uten tilsetningsstoffer)
 • 1 ss  gelatinepulver (oppløst i vann -les på pakken) eller 1/2 ss xantan, flax (fiberhusk) eller annet geleringsmiddel

Om du ikke har frosset appelsinjuice, kan du bruke fersk appelsinjuice og isbiter isteden.


Fremgangsmåte:

 • Blend melk, fløte gelatin og vanilje først, og kjør på høy hastighet til det er kremete. Tilsett så resten, og kjør på høy hastighet til smoothien er fluffy.

Servér denne deilige næringsbomben med en gang, gjerne i et syltetøyglass med litt is og et sugerør!

Brain Power Smoothien egner seg også spesielt godt som treningsshake, istedenfor shaker laget av proteinpulver. 

Kos deg med denne smakfulle og næringsrike vitaminbomben!

Hvis du lager denne oppskriften vil jeg gjerne høre fra deg! Da kan nemlig DITT bilde bli publisert på bloggen! :)

KLIKK PÅ DENNE LINKEN!#mat #oppskrift #kosthold #drikke #smoothie #helse #trening #kropp #skjønnhet #blogg #hverdag #glutenfri #sukkerfri #lavkarbo #glutenfritt #glutenintoleranse #matallergi #matintoleranse #foto #fitness #sunn #sunt #sunnmat #diett #vitaminer #kosttilskudd #egg #næring #paleo #protein #kosttilskudd #energi #jobb #frisk #juice #ernæring #glutenfreelifesaver #GFL

7 dager til flatere mage med deilig detox smoothie!Er det kanskje på tide å rense kroppen?

Selv kjenner jeg at jul og påske sitter litt igjen i kroppen, og at det kanskje kan være på tide å snu ansiktet mot sommer'n! Hvis jeg skal føle meg ordentlig vel i bikinien, så er det aller første steget å bli kvitt en oppblåst mage. 

Man hører mye om detox, eller rensekurer, men med så mye rart å velge i, hvor skal man starte?


Detox har aldri smakt bedre!

Hvorfor ikke starte med denne utrolig deilige detoxsmoothien! Å rense kroppen trenger ikke være verken komplisert eller smake vondt. Det viktigste er å finne en løsning som funker for deg, og å gjennomføre hele kuren.

Denne detoxsmoothien trenger du bare drikke én gang om dagen, nemlig til frokost, for å få det resultatet du ønsker. Bytt ut brødskiva og kaffen med en porsjon frisk rosa smoothie i 7 dager, og du vil kjenne at magen kommer seg!

Kjenn at kroppen får mer energi, du føler deg lettere, og at magen ikke lenger føles full hele tiden!

Det aller beste resultatet får du ved å kombinere detoxsmoothien med en lett gåtur eller low-impact treningsøkt etter frokost, slik at kroppen setter igang mekanismene som fjerner luftboblene i tarmen. 

Så lett og godt kan det altså gjøres! Sett igang nå med en gang, og drikk en detoxsmoothie til frokost allerede i morgen!


Du trenger:

 • 125 ml kamomille eller løvetannrot-te, avkjølt
 • 2,5 dl ferske eller frosne jordbær
 • 2,5 dl ferske eller frosne ananasbiter (ikke på boks)
 • 2,5 dl usøtet vaniljeyoghurt med probiotika (det trenger ikke være kumelkyoghurt, og du kan selv tilsette litt vanilje i naturellyoghurt) Pass på at yoghurten du bruker ikke har tilsetningsstoffer, søtning eller kunstig smakstilsetning.
 • 1 ts lønnesirup eller rå, økologisk honning
 • en håndfull isbiter

Blend alle ingrediensene sammen på høy hastighet, og server umiddelbart!

Har du noen gode detoxtips? Del dem gjerne i kommentarfeltet :)


#detox #rensekur #sunnmat #sunt #sundt #glutenfri #glutenfritt #smoothie #drikke #fitness #fit #diett #slanking #kosthold #trening #bikinikropp #sommer #vår #rosa #pink #helse #mat #blogg #hverdag #frokost #oppskriftDetox-te som renser kroppen!

 

 

 

 Av og til trenger man en detox. Kroppen samler opp slaggstoffer som får oss til å føle oss tunge og slappe, med gusten hud og oppblåst mage. Spesielt når årstidene skifter trenger kroppen en boost for å få tilbake energien, og styrke immunforsvaret.

Denne enkle oppskriften på din helt egen detox-te hjelper kroppen å kvitte seg med slaggstoffene, og får deg raskere på rett kjøl. Du kan nyte den både varm og kald, og du kan drikke så mye du vil. Drikk gjerne minst 3 kopper om dagen for god effekt!

Hvis du kjenner at du brygger på en forskjølelse er dessuten denne teen helt fantastisk!

 

 

Du trenger:

 • 4 teskjeer korianderfrø, hele
 • 4 teskjeer fenikkelfrø, hele
 • 1 1/2 teskjeer spisskumminfrø, hele
 • 2 teskjeer sorte pepperkorn, hele

Den tørre blandingen holder til ca 4 kanner te.

I tillegg trenger du (per kanne)

 • 3 tynne skiver fersk ingefær
 • ca 16 ferske mintblader
 • 3 tynne skiver sitron 

Jeg anbefaler økologiske produkter der dette er tilgjengelig, slik at du ikke tilfører kroppen unødvendige giftstoffer.

Verdens beste iste - med en utrolig smart ingrediens!

Jeg elsker iste! Altså, den ekte, hjemmelagede typen. Sweet tea som får tankene til å fly vestover mot sørstatene i USA, mot surrende humler og evig sommer.

Du har kanskje prød deg på å lage iste hjemme, men uffet deg over den bitre smaken som ødelegger hele opplevelsen? Det er sant at hvis du serverer vanlig te med isbiter, så hjelper det ikke hvor mye sukker du har i, den er og blir bitter.

Det er her min hemmelige ingrediens kommer inn i bildet!

Det finnes et triks for å fjerne all bitterhet i isteen, og dette skal jeg dele med deg.


Til en stor mugge med herlig Sweet Tea trenger du:

 • 4 teposer av din favoritt-te (jeg brukte Wedgwood Picnic Tea)
 • 750 ml kokende vann
 • 1 liter kaldt vann
 • 1,2 dl sukker
 • 1/4 teskje glutenfritt bakepulver (!)
 • 1/2 sitron i skiver

Og her komme trikset: Strø bakepulveret i mugga, legg i teposene, og tøm det varme vannet over (vær forsiktig med glassmugger!)

Dekk til mugga og la teen trekke i 15 minutter før du fjerner teposene og fyller i sukkeret. 

Rør helt til sukkeret er oppløst før du heller i det kalde vannet.

Sett mugga i kjøleskapet, og legg sitroskiver og isbiter i mugga rett før servering.

Dette er en garantert suksess!

 

  

 

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har å by på!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett år etter at jeg var diagnostisert med cøliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har nå tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig å få dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Følg ossMeny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.