hits

Konkurranser og Giveaways

Vil du ha en pose sukkerfri påskesjokolade?


I anledning påsken vil vi gjerne dele godteriet vårt med dere!
Vi gir bort en pose påskesjokolade som både er glutenfri, nøttefri, melkefri og sukkerfri. Med andre ord er det ingenting i veien for å hive innpå!

Jeg elsker sjokoladen fra Sweet William (som ennå ikke finnes i Norge desverre), fordi den smaker akkurat som vanlig melkesjokolade, selv om den er laget uten både sukker, gluten og allergener. Sjokoladen har heller ingen kunstige tilsetningsstoffer, og er vegansk.

Har du et barn med cøliaki eller allergier som fortjener en søt overraskelse, eller kunne du selv tenkt deg litt påskegodt, ja da kan du være med i trekningen for å vinne ved å kommentere på dette innlegget eller dele det på Facebook!

Vinneren kåres ved tilfeldig trekning, og du kan delta frem til den 6te april.

Fortell oss hvordan du feirer påsken, og sjokoladen kan bli din! :)


 


 

 


 

#påske #giveaway #konkurranse #sjokolade #påskesjokolade #påskeegg #blogg #påskegodt #matallergi #intoleranse #gluten #glutenfri #glutenfritt #melkefri #barn #mat #godteri #sukkerfritt #sukkerfri #nøttefri #cøliaki #gibort #vegan #vegetarian 

Følg oss på Instagram!

Vi trekker en tilfeldig vinner blant våre følgere, som får en flott, glutenfri premie!

@glutenfreelifesaverno


Hilsen Ingvild, Kjerstin og Nick
Datenight og Sushifredag - Med Flott Giveaway!

I forrige uke fikk jeg en utfordring av godfisk.no, om å lage min egen sushifredag. Jeg elsker sushi, og spiser det ofte, men lager det sjelden selv. Det har kanskje grunnet mest i at jeg tenkte på alt av styr og rot og kompliserte rulleteknikker og det ene med det andre.. Men så var det ikke så vanskelig likevel da, når jeg først kom igang. Og vi koset oss veldig, kjæresten og jeg, der vi rullet ris med hendene og prøvde nye, spennede fiskesorter. Skikkelig gøy var det, og resultatet ble slettes ikke verst. I alle fall smakte det utrolig godt!

Vi har som mål her hjemme å spise fisk 3 ganger i uka, men tanken på frossen sei og fiskepinner vekker ikke akkurat kokken i meg.. Det egner seg hvertfall ikke som en date. Derimot er det utrolig inspirerende å gjøre noe nytt sammen, og ikke minst smaker fisken ti ganger bedre når man spiser den med pinner. Det er sant!

Hvis hver fiskemiddag kan være like spennende og morsom som dette, ja da  blir det ikke vanskelig å nå fiskekvoten gitt!

Hvis du er interessert i å lage din egen sushifredag, så kan du vinne et supert sushisett fra godfisk.no ved å ta del i vår giveaway! 
Du finner detaljene nederst på siden.

Sushi er ikke bare godt, det er også helt glutenfritt (så lenge du holder deg unna tempura)! Ofte er sushi det tryggeste (og noen ganger eneste) alternativet for en cøliaker som skal spise ute, og gudene vet jeg har spist mye sushi siden jeg ble diagnostisert med cøliaki!

Hvis du er litt skeptisk på vanskelighetsgraden så finnes det både flotte tips på godfisk.no, og kjempegreie tutorials (instruksjonsvideoer) på youtube!

Det vi kaller "sushi" er i virkeligheten en samlebetegnelse for mange varianter av rå fisk på ris. De vanligste, og som vi laget denne uka, er nigri, maki og handroll.

Nigri er det klassiske stykket med fisk på en ball av ris, maki er en rull med noripapir inni eller utenpå, og en handroll er et kremmerhus av noripapir, fylt med fik, ris og evt grønnsaker slik som avokado.


For å lage disse tre variantene trenger du:

 

image source: http://www.yellowsunrise.co.uk/product.php/1312/76/sushi-mat-bamboo

Helst en trebolle, fordi den trekker til seg noe av fuktigheten i risen.
En bambusmatte for å lage maki (nigri kan lages uten matte)
En sil og en kasserolle med lokk
En skarp kniv

Sushiris - 8dl
Riseddik - 0,5dl
Sukker - 1,5ss
Salt - 1ts

 

Noripapir

Glutenfri soyasaus
Wasabi
Syltet ingefær
Noripapir
Majones
Fisk: Vi brukte laks, tunfisk, makrell og Kamskjell
Avokado
Agurk
Vårløk
Sesamfrø hvis du liker det

Det er viktig at all fisk, untatt norsk oppdrettslaks, har vært frosset i minst 24 timer før den spises rå som sushi! Dette for å unngå parasittinfeksjoner.


Fremgangsmåte:

For å få til skikkelig god, klissete sushiris så finnes det flere fremgangsmåter. Det enkleste er riskoker, men for de som ikke har det, fungerer denne fremgangsmåten utmerket:

 • Kok opp vann i en kasserolle. Skyll risen 2-3 omganger i rennende kaldt vann, og tøm den overi vannet når det fosskoker. Så snart risen begynner å "danse" i vannet, er det på tide å sile den ut igjen. Skyll risen på nytt, denne gangen bare én gang. Kok opp ca 2,5 dl vann i kasserollen, og legg silen med risen i over kasserollen slik at risen dampes. Legg på lokk, og damp i ca 8 minutter.

 • Når risen er ferdigdampet tømmer du den over i en romslig trebolle. 
 • Imens risen kjøler seg ned så blander du riseddik, sukker og salt i en bolle. Tøm blandingen over risen mens du rører godt. Rør rundt en liten stund, og la eddikblandingen trekke seg godt inn. La deretter risen kjøle seg ned til romtemperatur, med et fuktig håndkle over seg.
 • Nå kan du skjære opp fisk og grønnsaker i passe store biter, ettersom om du vil lage maki eller nigri!

Hvordan lage maki:

 • Dekk bambusmatten din med plastfolie, og lag deg en bolle med vann og litt riseddik. Legg et noripapir på matten med den glatte siden ned, og med stripene paralellt med pinnene i bambusmatten.
 • Fukt hendene i bollen med vann, og ta en håndfull av den nå romtempererte risen
 • Spre risen jevnt rundt på noripapiret, ikke tykkere enn 1 cm. La risen ligge litt løst, og sørg for at det er ris helt ut til kantene untatt ca 2 cm av den enden som er lengst fra deg i forkant. Denne skal du "lime" sammen makirullen med.
 • Nå kan du legge fyllet oppå risen, omtrent 2 tredjedeler fra enden, horisontalt, nærmest deg selv. Man kan si at "less is more" fordi for mye fyll vil gjøre det vanskelig å få til en fin maki.

 

image source: http://journeyofjapan.wordpress.com/2011/04/19/learning-to-roll-me-own-maki/

 • Du skal så bruke bambusmatten til å rulle makien. Hold matten med tomlene mens fingrene dine holder fast i fyllet. La tomlene dine dra matten opp og rundt noripapiret, slik at makien ruller fra deg.
 • Når du har rullet helt rundt kan du bruke matten til å rulle litt frem og tilbake for å få makien til å feste seg. Den lille biten av noripapir som du ikke fylte med ris, vil lime seg fast i utsiden av makien, slik at rullen blir hel. Denne delen skal ligge ned mot bordet.
 • Nå kan du bruke en skarp kniv til å skjære biter av makirullen, i den tykkelsen du ønsker!


Hvordan lage nigri:

 • Fukt hendene, og rull små avlange "boller" med ris som er ca 5 cm lange
 • Skjær biter av fisken i samme størrelse, og dekk risen med fiskebiten
 • Du kan eventuelt søre litt wasabi på risen før du legger på fisken, eller du kan bruke en liten bir noripapir til å pynte med!


Hvordan lage handrolls:

 

Stor suksess med egen sushi! Kjempeidé til datenight :)

 • Legg et noripapir i diamantform på bambusmatten din (spissen peker mot deg) 
 • Legg ris på midten av papiret, på samme måte som når du lager maki
 • Dekk risen med fisk og grønnsaker som er kuttet i lengder. Lengdene skal peke oppover, vertikalt, fra spiss til spiss
 • Du kan godt bruke litt majones i handroll'en!
 • Gode smakssammensetninger er for eksempel laks, avokado og vårløk med majones, eller tunfisk, avokado, chili og majones.
 • Rull noripapiret til et kremmerhus, legg skjøten ned, og server!
 • Handrolls er store, og spises med hendene

..Nå hører det forøvrig med til historien at de flotte kamskjellene vi hadde fått tak i plutselig forsvant.. Mannen min stekte dem i hvitløkssmør før jeg rakk å stope ham! Men det var jammen godt det óg! :)


Vinn ditt eget sushisett!

 

premien er ikke nødvendigvis representert på bildet. Foto credit: godfisk.no

Hvis du har lyst til å prøve deg som sushikokk, og kanskje lage din egen
sushifredag med venner, famile eller kjæreste, ja da kan du bli med i
vår flotte giveaway, og vinne et sushisett fra godfisk.no!

Klikk på linken for å delta!

 

Ekslusiv Lanserings-Giveaway!

Hei og hopp, og velkommen til nyåpning av The Gluten Free Lifesaver Norge!

Vi gleder oss veldig til å bli kjent med dere, og til å dele TGFL med våre kjære landsmenn. 

La meg først få introdusere gjengen som jobber i TGFL i Norge; nemlig Ingvild Kristine, Kjerstin Marie og Nick:

Ingvild Kristine

Nick

Kjerstin Marie

Alle tre har vi hver vår rolle i The Gluten Free Lifesaver; Kjerstin som skribent og daglig leder for den Norske avdelingen, Nick som helseekspert, og jeg som grunnlegger og daglig leder av den globale virksomheten.  Vi gleder oss veldig til å gi deg det beste av vår individuelle kunnskap, og vi håper både å underholde deg, svare på spørsmål, og i det hele tatt hjelpe deg i din glutenfrie hverdag.

Du kan lese mer om oss på siden "hils på teamet". Du kan i tillegg hilse på meg og lese min historie på siden "Ingvild Kristine", eller du kan finne ut hvordan og hvorforThe Gluten Free Lifesaver ble til på "Historien bak TGFL". 

Du er også selvsagt hjertlig velkommen til å navigere rundt på siden for å lære mer om gluten, prøve spennende oppskrifter, eller få svar på spørsmål om det å leve glutenfritt.

Hipp hurra

En nyåpning fortjener så absolutt en skikkelig feiring, og når man feirer så må man ha gaver. Derfor ønsker vi å gi bort en flott gave til våre nye lesere i form av en heidundrandes giveaway!

Vi gir i den anledning bort en helt ekslusiv TGFL totebag med vårt slogan på, som i tillegg er fullpakket av glutenfri goodies fra England og Australia; med andre ord godsaker som du ikke får tak i i Norge (spennende)! I tillegg ligger det også en skikkelig kul TGFL kopp i baggen!

Vinneren av giveaway'en blir faktisk den aller første i Norge (untatt meg selv og Kjerstin) som har denne TGFL totebaggen!

Ekslusiv giveaway!

Alt du trenger å gjøre for å være med i giveaway-konkurransen, er å følge denne linken eller trykke på bildet til venstre. Du kan også klikke på giveaway-banneren i venstremargen, eller melde deg på via den nye norske Facebooksiden vår


En flottere giveaway skal man lete lenge etter, og vi gleder oss som små barn til å sende denne herlige totebaggen full av godsaker til en heldig leser!

Vi håper dere synes det er spennende at vi nå endelig åpner i Norge, og at dere gleder dere til å fråtse i alt det fantastiske stoffet vi har planlagt for dere. Vi gleder oss ihvertfall utrolig mye, og ser virkelig frem til å bli kjent med mange av dere i tiden fremover!

Besøk gjerne også vår engelske Facebookside, Pinterestside eller en av våre Instagramkontoer (norsk og engelsk)

Masse lykke til i giveaway-konkurransen, og på hjertelig gjensyn!

Hilsen Ingvild, Kjerstin og Nick :)

  

 

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har å by på!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett år etter at jeg var diagnostisert med cøliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har nå tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig å få dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Følg ossMeny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.