hits

Konkurranser og Giveaways

Vil du ha en pose sukkerfri pskesjokolade?


I anledning psken vil vi gjerne dele godteriet vrt med dere!
Vi gir bort en pose pskesjokoladesom bde er glutenfri, nttefri, melkefri og sukkerfri. Med andre ord er det ingenting i veien for hive innp!

Jeg elsker sjokoladen fra Sweet William (som enn ikke finnes i Norge desverre), fordi den smaker akkurat som vanlig melkesjokolade, selv om den er laget uten bde sukker, gluten og allergener. Sjokoladen har heller ingen kunstige tilsetningsstoffer, og er vegansk.

Har du et barn med cliaki eller allergier som fortjener en st overraskelse, eller kunne du selv tenkt deg litt pskegodt, ja da kan du vre med i trekningen for vinne ved kommentere p dette innlegget eller dele det p Facebook!

Vinneren kres ved tilfeldig trekning, og du kan delta frem til den 6te april.

Fortell oss hvordan du feirer psken, og sjokoladen kan bli din! :)








#pske #giveaway #konkurranse #sjokolade #pskesjokolade #pskeegg #blogg #pskegodt #matallergi #intoleranse #gluten #glutenfri #glutenfritt #melkefri #barn #mat #godteri #sukkerfritt #sukkerfri #nttefri #cliaki #gibort #vegan #vegetarian

Flg oss p Instagram!

Vi trekker en tilfeldig vinner blant vre flgere, som fr en flott, glutenfri premie!

@glutenfreelifesaverno


Hilsen Ingvild, Kjerstin og Nick




Datenight og Sushifredag - Med Flott Giveaway!

I forrige uke fikk jeg en utfordring av godfisk.no, om lage min egen sushifredag. Jeg elsker sushi, og spiser det ofte, men lager det sjelden selv. Det har kanskje grunnet mest i at jeg tenkte p alt av styr og rot og kompliserte rulleteknikker og det ene med det andre.. Men s var det ikke s vanskelig likevel da, nr jeg frst kom igang. Og vi koset oss veldig, kjresten og jeg, der vi rullet ris med hendene og prvde nye, spennede fiskesorter. Skikkelig gy var det, og resultatet ble slettes ikke verst. I alle fall smakte det utrolig godt!

Vi har som ml her hjemme spise fisk 3 ganger i uka, men tanken p frossen sei og fiskepinner vekker ikke akkurat kokken i meg.. Det egner seg hvertfall ikke som en date. Derimot er det utrolig inspirerende gjre noe nytt sammen, og ikke minst smaker fisken ti ganger bedre nr man spiser den med pinner. Det er sant!

Hvis hver fiskemiddag kan vre like spennende og morsom som dette, ja da blir det ikke vanskelig n fiskekvoten gitt!

Hvis du er interessert i lage din egen sushifredag, s kan du vinne et supert sushisett fra godfisk.no ved ta del i vr giveaway!
Du finner detaljene nederst p siden.

Sushi er ikke bare godt, det er ogs helt glutenfritt (s lenge du holder deg unna tempura)! Ofte er sushi det tryggeste (og noen ganger eneste) alternativet for en cliaker som skal spise ute, og gudene vet jeg har spist mye sushi siden jeg ble diagnostisert med cliaki!

Hvis du er litt skeptisk p vanskelighetsgraden s finnes det bde flotte tips p godfisk.no, og kjempegreietutorials (instruksjonsvideoer) p youtube!

Det vi kaller "sushi" er i virkeligheten en samlebetegnelse for mange varianter av r fisk p ris. De vanligste, og som vi laget denne uka, er nigri, maki og handroll.

Nigri er det klassiske stykket med fisk p en ball av ris, maki er en rull med noripapir inni eller utenp, og en handroll er et kremmerhus av noripapir, fylt med fik, ris og evt grnnsaker slik som avokado.


For lage disse tre variantene trenger du:

image source:http://www.yellowsunrise.co.uk/product.php/1312/76/sushi-mat-bamboo

Helst en trebolle, fordi den trekker til seg noe av fuktigheten i risen.
En bambusmatte for lage maki (nigri kan lages uten matte)
En sil og en kasserolle med lokk
En skarp kniv

Sushiris - 8dl
Riseddik - 0,5dl
Sukker - 1,5ss
Salt - 1ts

Noripapir

Glutenfri soyasaus
Wasabi
Syltet ingefr
Noripapir
Majones
Fisk: Vi brukte laks, tunfisk, makrell og Kamskjell
Avokado
Agurk
Vrlk
Sesamfr hvis du liker det

Det er viktig at all fisk, untatt norsk oppdrettslaks, har vrt frosset i minst 24 timer fr den spises r som sushi! Dette for unng parasittinfeksjoner.


Fremgangsmte:

For f til skikkelig god, klissete sushiris s finnes det flere fremgangsmter. Det enkleste er riskoker, men for de som ikke har det, fungerer denne fremgangsmten utmerket:

  • Kok opp vann i en kasserolle. Skyll risen 2-3 omganger i rennende kaldt vann, og tm den overi vannet nr det fosskoker. S snart risen begynner "danse" i vannet, er det p tide sile den ut igjen. Skyll risen p nytt, denne gangen bare n gang. Kok opp ca 2,5 dl vann i kasserollen, og legg silen med risen i over kasserollen slik at risen dampes. Legg p lokk, og damp i ca 8 minutter.

  • Nr risen er ferdigdampet tmmer du den over i en romslig trebolle.
  • Imens risen kjler seg ned s blander du riseddik, sukker og salt i en bolle. Tm blandingen over risen mens du rrer godt. Rr rundt en liten stund, og la eddikblandingen trekke seg godt inn. La deretter risen kjle seg ned til romtemperatur, med et fuktig hndkle over seg.
  • N kan du skjre opp fisk og grnnsaker i passe store biter, ettersom om du vil lage maki eller nigri!

Hvordan lage maki:

  • Dekk bambusmatten din med plastfolie, og lag deg en bolle med vann og litt riseddik. Legg et noripapir p matten med den glatte siden ned, og med stripene paralellt med pinnene i bambusmatten.
  • Fukt hendene i bollen med vann, og ta en hndfull av den n romtempererte risen
  • Spre risen jevnt rundt p noripapiret, ikke tykkere enn 1 cm. La risen ligge litt lst, og srg for at det er ris helt ut til kantene untatt ca 2 cm av den enden som er lengst fra deg i forkant. Denne skal du "lime" sammen makirullen med.
  • N kan du legge fyllet opp risen, omtrent 2 tredjedeler fra enden, horisontalt, nrmest deg selv. Man kan si at "less is more" fordi for mye fyll vil gjre det vanskelig f til en fin maki.

image source:http://journeyofjapan.wordpress.com/2011/04/19/learning-to-roll-me-own-maki/

  • Du skal s bruke bambusmatten til rulle makien. Hold matten med tomlene mens fingrene dine holder fast i fyllet. La tomlene dine dra matten opp og rundt noripapiret, slik at makien ruller fra deg.
  • Nr du har rullet helt rundt kan du bruke matten til rulle litt frem og tilbake for f makien til feste seg. Den lille biten av noripapir som du ikke fylte med ris, vil lime seg fast i utsiden av makien, slik at rullen blir hel. Denne delen skal ligge ned mot bordet.
  • N kan du bruke en skarp kniv til skjre biter av makirullen, i den tykkelsen du nsker!


Hvordan lage nigri:

  • Fukt hendene, og rull sm avlange "boller" med ris som er ca 5 cm lange
  • Skjr biter av fisken i samme strrelse, og dekk risen med fiskebiten
  • Du kan eventuelt sre litt wasabi p risen fr du legger p fisken, eller du kan bruke en liten bir noripapir til pynte med!


Hvordan lage handrolls:

Stor suksess med egen sushi! Kjempeid til datenight :)

  • Legg et noripapir i diamantform p bambusmatten din (spissen peker mot deg)
  • Legg ris p midten av papiret, p samme mte som nr du lager maki
  • Dekk risen med fisk og grnnsaker som er kuttet i lengder. Lengdene skal peke oppover, vertikalt, fra spiss til spiss
  • Du kan godt bruke litt majones i handroll'en!
  • Gode smakssammensetninger er for eksempel laks, avokado og vrlk med majones, eller tunfisk, avokado, chili og majones.
  • Rull noripapiret til et kremmerhus, legg skjten ned, og server!
  • Handrolls er store, og spises med hendene

..N hrer det forvrig med til historien at de flotte kamskjellene vi hadde ftt tak i plutselig forsvant.. Mannen min stekte dem i hvitlkssmr fr jeg rakk stope ham! Men det var jammen godt det g! :)


Vinn ditt eget sushisett!

premien er ikke ndvendigvis representert p bildet. Foto credit: godfisk.no

Hvis du har lyst til prve deg som sushikokk, og kanskje lage din egen
sushifredag med venner, famile eller kjreste, ja da kan du bli med i
vr flotte giveaway, og vinne et sushisett fra godfisk.no!

Klikk p linken for delta!

Ekslusiv Lanserings-Giveaway!

Hei og hopp, og velkommen til nypning av The Gluten Free Lifesaver Norge!

Vi gleder oss veldig til bli kjent med dere, og til dele TGFL med vre kjre landsmenn. 

La meg frst f introdusere gjengen som jobber i TGFL i Norge; nemlig Ingvild Kristine, Kjerstin Marie og Nick:

Ingvild Kristine

Nick

Kjerstin Marie

Alle tre har vi hver vr rolle i The Gluten Free Lifesaver; Kjerstin som skribent og daglig leder for den Norske avdelingen, Nick som helseekspert, og jeg som grunnlegger og daglig leder av den globale virksomheten.  Vi gleder oss veldig til gi deg det beste av vr individuelle kunnskap, og vi hper bde underholde deg, svare p sprsml, og i det hele tatt hjelpe deg i din glutenfrie hverdag.

Du kan lese mer om oss p siden "hils p teamet". Du kan i tillegg hilse p meg og lese min historie p siden "Ingvild Kristine", eller du kan finne ut hvordan og hvorforThe Gluten Free Lifesaver ble til p "Historien bak TGFL". 

Du er ogs selvsagt hjertlig velkommen til navigere rundt p siden for lre mer om gluten, prve spennende oppskrifter, eller f svar p sprsml om det leve glutenfritt.

Hipp hurra

En nypning fortjener s absolutt en skikkelig feiring, og nr man feirer s m man ha gaver. Derfor nsker vi gi bort en flott gave til vre nye lesere i form av en heidundrandes giveaway!

Vi gir i den anledning bort en helt ekslusiv TGFL totebag med vrt slogan p, som i tillegg er fullpakket av glutenfri goodies fra England og Australia; med andre ord godsaker som du ikke fr tak i i Norge (spennende)! I tillegg ligger det ogs en skikkelig kul TGFL kopp i baggen!

Vinneren av giveaway'en blir faktisk den aller frste i Norge (untatt meg selv og Kjerstin) som har denne TGFL totebaggen!

Ekslusiv giveaway!

Alt du trenger gjre for vre med i giveaway-konkurransen, er flge denne linken eller trykke p bildet til venstre. Du kan ogs klikke p giveaway-banneren i venstremargen, eller melde deg p via den nye norske Facebooksiden vr


En flottere giveaway skal man lete lenge etter, og vi gleder oss som sm barn til sende denne herlige totebaggen full av godsaker til en heldig leser!

Vi hper dere synes det er spennende at vi n endelig pner i Norge, og at dere gleder dere til frtse i alt det fantastiske stoffet vi har planlagt for dere. Vi gleder oss ihvertfall utrolig mye, og ser virkelig frem til bli kjent med mange av dere i tiden fremover!

Besk gjerne ogs vr engelske Facebookside, Pinterestside eller en av vre Instagramkontoer (norsk og engelsk)

Masse lykke til i giveaway-konkurransen, og p hjertelig gjensyn!

Hilsen Ingvild, Kjerstin og Nick :)

  

 

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har by p!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett r etter at jeg var diagnostisert med cliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har n tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig f dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Flg oss



Meny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.