hits

januar 2015

Detox-te som renser kroppen!

 

 

 

 Av og til trenger man en detox. Kroppen samler opp slaggstoffer som får oss til å føle oss tunge og slappe, med gusten hud og oppblåst mage. Spesielt når årstidene skifter trenger kroppen en boost for å få tilbake energien, og styrke immunforsvaret.

Denne enkle oppskriften på din helt egen detox-te hjelper kroppen å kvitte seg med slaggstoffene, og får deg raskere på rett kjøl. Du kan nyte den både varm og kald, og du kan drikke så mye du vil. Drikk gjerne minst 3 kopper om dagen for god effekt!

Hvis du kjenner at du brygger på en forskjølelse er dessuten denne teen helt fantastisk!

 

 

Du trenger:

  • 4 teskjeer korianderfrø, hele
  • 4 teskjeer fenikkelfrø, hele
  • 1 1/2 teskjeer spisskumminfrø, hele
  • 2 teskjeer sorte pepperkorn, hele

Den tørre blandingen holder til ca 4 kanner te.

I tillegg trenger du (per kanne)

  • 3 tynne skiver fersk ingefær
  • ca 16 ferske mintblader
  • 3 tynne skiver sitron 

Jeg anbefaler økologiske produkter der dette er tilgjengelig, slik at du ikke tilfører kroppen unødvendige giftstoffer.

Fantastisk honning-iskrem med bare 4 ingredienser -og uten sukker!Akk, nok en grå dag. Det har regnet en uke i strekk her jeg sitter ved pulten min i Australia. Lyset er dystert, det er ikke dag, ikke helt natt. 

Jeg liker egentlig å lytte til regnet som trommer ned på taket. Ingenting er like romantisk som lyden av regndråper, men heller ingenting gjør meg mer melankolsk når jeg er langt hjemmefra. Jeg vil helst bli i den følelsen, absorbere den, og tillate meg selv å leve i den for en liten stund. Late som jeg er i Norge, i hjembyen min Trondheim. I teorien trenger jeg en kopp te; varm honningte på en regnværsdag gir en slags trøst. Men det er ikke kaldt i lufta, så te gjør ikke nytten akkurat i dag.

Heldigvis finnes det deilig kald honning-iskrem...

Jeg fant denne vakre oppskriften i "101 Cookbooks", og jeg klarte ikke å dy meg da jeg så den nydelige iskremen som hvilte i majestetisk ensomhet på bildet. Jeg ventet i dagevis, med vann i munnen, prøvde å avstå fra å lage den.. Men en regnfull dag (eller syv) gir meg den perfekte unnskyldning. Så here goes:Du trenger: 
2 lubne, fuktige vaniljestenger
2 kopper kremfløte 
1 kopp helmelk 
1/2 kopp smaksrik honning (pluss litt mer for toppingen ..) 
(Tilsett 1 ts xantan/johannesbrødkjernemel hvis du ikke har en iskremmaskin) Kutt vaniljestenger og skrap ut frøene, og legg dem deretter i en gryte sammen med fløte, melk og honning. Varm forsiktig under stadig omrøring. Gi det et raskt oppkok (trekk kjelen av plata så snart du ser de første boblene), før du dekker kjelen og lar den sitte i en time.

Når blandingen er avkjølt så setter du den i kjøleskapet der den må stå til den er helt kald. Ikke juks: en veldig kald blanding er helt vesentlig for resultatet.

Når blandingen er helt kald så må du sile den for å få ut vaniljestengene, før du heller den i iskremmaskinen. Hvis du ikke har en iskremmaskin så kan du bruke en godt avkjølt brødform (ta blandingen ut av fryseren etter en time og rør rundt skikkelig -  og igjen etter ca 4 timer).

Selv liker jeg å helle litt ekstra honning over isen før jeg serverer den. Yum!

Denne oppskriften er så latterlig god at den gjør de fleste andre iskremer til skamme. Den nydelige honningsmaken blandet med ren vanilje er til å dø for.. Jeg beklager å si det, men jeg har antakeligvis akkurat ødelagt Ben&Jerry's for deg!

Ord er bortkastet .. Her er det bare å nyte!

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har å by på!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett år etter at jeg var diagnostisert med cøliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har nå tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig å få dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Følg ossMeny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.