hits

mars 2015

Vil du ha en pose sukkerfri pskesjokolade?


I anledning psken vil vi gjerne dele godteriet vrt med dere!
Vi gir bort en pose pskesjokoladesom bde er glutenfri, nttefri, melkefri og sukkerfri. Med andre ord er det ingenting i veien for hive innp!

Jeg elsker sjokoladen fra Sweet William (som enn ikke finnes i Norge desverre), fordi den smaker akkurat som vanlig melkesjokolade, selv om den er laget uten bde sukker, gluten og allergener. Sjokoladen har heller ingen kunstige tilsetningsstoffer, og er vegansk.

Har du et barn med cliaki eller allergier som fortjener en st overraskelse, eller kunne du selv tenkt deg litt pskegodt, ja da kan du vre med i trekningen for vinne ved kommentere p dette innlegget eller dele det p Facebook!

Vinneren kres ved tilfeldig trekning, og du kan delta frem til den 6te april.

Fortell oss hvordan du feirer psken, og sjokoladen kan bli din! :)








#pske #giveaway #konkurranse #sjokolade #pskesjokolade #pskeegg #blogg #pskegodt #matallergi #intoleranse #gluten #glutenfri #glutenfritt #melkefri #barn #mat #godteri #sukkerfritt #sukkerfri #nttefri #cliaki #gibort #vegan #vegetarian

Lag deilige glutenfri sjokoladeegg med ostekakefyll til pske!



Mmm... kan det egentlig bli bedre?
Ostekakefyll i sjokoladeegg, med syrlig mangopur i midten. Disse vakre pskeeggene er virkelig mer enn bare pene se p. De smaker helt himmelsk!

Ikke la deg skremme av presentasjonen.Eggene er utrolig enkle lage, og du kan lett f til dette hjemme p kjkkenet med f ingredienser og liten tid.Til og med barn kan hjelpe til, og resultatet ser rett og slett profft ut!

Spis pskeegg uten palmeolje

Mange har lagt sin elsk p de fylte sjokoladeeggene fra Freia og Nidar, og synes ikke helt det blir pske uten. Men vet du egentlig hva de er laget av? For det frste er de ikke glutenfri, og for det andre er de fulle av palmeolje og tilsetningsstoffer. Du leste kanskje grsdagens post som handlet omingrediensene i de fylte pskeeggene, og hvor vidt du burde velge Freia eller Nidar sin pskesjokolade? Da vet du at det nok er bedre for bde helsa og planeten om du lager dine egne. Dessuten kan jeg garantere atde hjemmelagde smaker hundre ganger bedre!


Dettetrengerdufor lage6 pskeegg:

  • 6 hulesjokoladeegg(sjekk at de er glutenfri)
  • En skarp kniv
  • Minst ett eggeglass
  • 120 gram kremost (Philadelphia type ost)
  • 3 ss melis
  • 1/4 ts sitronjuice
  • 1/4 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl kremflte
  • 50 gram smeltet glutenfri hvit sjokolade
  • 1 fersk, st mango
  • 3 ss sukker

Slik gr du frem:

  1. Visp flten til en stiv krem, og sett kremen i kjleskapet.
  2. Fyll en bolle med kremosten, vaniljen, sitronjuicen og melisen, ogvisp med mixmaster til blandingen har ftt en luftig konsistens.
  3. Smelt den hvite sjokoladen,og rr den inn i kremostblandingen.
  4. Ta kremen ut av kjleskapet,og vend den forsiktig inn i kremostblandingen.Plasser fyllet i kjleskapet.
  5. Skrell og del opp mangoen,fr du kjrer den p hy hastighet i en blender og tilsetter sukkeret. Det skal ikke vre biter i puren nr du er ferdig.
  6. Hell mangopuren over i en kasserole, og kok opp. La smkoke i ca 5 minutter, fr du heller innholdet over i en kopp og kjler det helt ned i kjleskapet.
  7. Bruk en skarp knivtil forsiktig skjre toppen av sjokoladeeggene. Du kan beholde toppene hvis du vil. Barn synes det er kjempegy "pne" egene selv!
  8. Plasserde pne sjokoladeeggen i eggeglass.
  9. Hent fyllet ut av kjleskapet,og fr det over i en sprutepose.
  10. Fyll hvert eggtil toppen med ostekakefyll, og sett eggene i kjleskapet i ca 30 minutter.
  11. Nr fyllet har stivneti sjokoladeeggene s tar du de ut av kjleskapet og graver et dypt hull i midten hvor du skal lage "plommen".
  12. Fyll hullet med kald mangopur, og vips s er egget ferdig!Du kan godt la det ferdige egget hvile seg litt i kjleskapet etterp (hvis du har tlmodighet tildet).
  13. Pskeeggene serveres kalde, og spises med skje. Akkurat som et vanlig egg!

Dette er virkelig verdens beste pskegodt!



Sjokolade fra Freia eller Nidar i pska? Vi har svaret!



N er pska her! Det er bare glede seg til skifre, sol, appelsiner og sjokolade! Men hvilken sjokolade skal du pakke i sekken? Er du en av dem som har lagt sin elsk p sjokoladeegg med fyll?

De siste renehar pskeeggene fra Freia og Nidar medsjokoladefyll blitt superpopulre. For noen blir det rett og slett ikke pske uten.

Men hva er det egentlig i disse populre kaloribombene?


Fylte sjokoladeegg er ikke glutenfri

For det frste er de ikke trygge spise for cliakere.Bde pskeeggene fra Freia og fra Nidar kan inneholde gluten. Hvis du ikke har cliaki, men en glutenintoleranse, s er det mulig at du likevel kan spise dem. Dette m du snakke med legen din om.

For det andre inneholder begge disse produktene mye mer enn kako og melk, i motsetning til hva reklamen prver overbevise deg om.

For oppn riktig konsistens, smak og holdbarhet s er produsentene avhengige av tilsette emulgatorer, fargestoffer, smakstilsetninger og annet som ikke hrer hjemme i kroppen vr. Hvis du lurer p hva disse stoffene gjr med kroppen din s kan du lese artikkelen som heter "Fargestoffene i maten vr -Sannheten matvareindustrien ikke vil at du skal vite om".


Palmeolje er et "must" iflge Freia

Palmehelgen har nesten ftt en ny betydning n som vi fr i oss palmeolje pska gjennom!

N vet "alle" (du leste kanskje diskusjonen rundt palmeoljeinnlegget til Sophie Elise ) at pskeeggeneinneholder palmeolje. Plameolje finnes i mye av maten vi spiser,

og Freia uttaleri flge Nettavisenat " det finnes ikke noe alternativ. Pskeeggene kan ikke lages uten palmeolje."

Nidar p sinside, med sine sjokoladeegg, sier at det er fullt mulig for dem produsere eggene uten palmeolje, og at de har som ml fjerne palmeoljen i dette produktet innen psken 2016 (kilde:Nettavisen)

Hvorfor klarer ikke Freia det som Nidar gjr med glans?


Palmeolje delegger bde helsa og planeten vr

Palmeoljeer ikke bra. Verken for oss eller for naturen. Den tyktflytende oljen inneholder like mye mettet fett som smr, og er mer
lskadelig for kroppen enn all annen vegatbilsk olje. Faktisk er det slik at kun 2,5 teskjeer palmeolje inneholder mer mettet fett enn hele ditt daglige anbefalte inntak!

Konsistens og brukervennlighet gjr at palmeoljen er en egnet ingrediens i en hel rekke matvarer, ogden blir dermed mye brukt innenfor matvareindustrien. Det er palmeoljen som bidrar til at fyllet inniFreias pskeegg blir akkurat hardt nok til kunne oppbevares i romtemperatur, og akkurat myktnok til kunne spises med skje.

Palmeoljen er ogs kjent for bidratil rovdrift av omrder med regnskog. Urbefolkning, dyrearter og vegetasjon utryddes i palmeoljeindustriens navn. S hva kan vi gjre for unng dette? Jo. Pass p kjpeprodukter fra selskaper som bruker olje fra sertifiserte tilbydere, eller enda bedre; unng kjpe produkter som inneholder palmeolje!


Palmeoljen har bde Freia og Nidar til felles, men det finnes andre ting som skiller dem drastisk fra hverandre

De fleste produktene fra Freia som jeg har kommet over "kan inneholde hvete", ikke bare pskeeggene.Jeg leter stadig etter glutenfri varer fra Freia, og blir skuffet omtrent hver gang.

Det er umulig si om Freiaklarer smitte alle produktene sine med gluten, eller om de i latskapens navn bare merker alt med allergiadvarsler for slippe potensielle problemer.Uansett spiller det liten rolle, for det er rett og slett ikke bra nok!

Nidar derimot,er utrolig flinke til bde forhindre glutensmitte, og til merke produktene sine riktig. Jeg kan spise det aller meste av godteriet fra Nidar, og nettopp derfor er det som regel deres produkter jeg kjper. Og kanskje aller viktigst; jeg fler meg helt trygg nr jeg spiser dem.

Nidars pskeprodukt "Plommen i egget" er merket med en glutenadvarsel, men de har mange andre sjokoladealternativer man kan nyte i psken, selv med flere allergier.


Freia synes at produktene kan "svare for seg selv"

Jeg har brukt mye tid p Freia sin hjemmeside for finne svar p sprsml om allergi og innholdsfortegnelser, men til min store frustrasjon dedikerer de ikke plass til snt. De kjrer hy markedsfringsfaktor med lavt innhold,

og selv om nettsiden deres ser fin ut s er den ikke veldig brukervennlig.

Jegkontaktet Freia, eller Mondelez International som de egentlig heter, for finne ut av hva som befinner seg i pskeeggene, og om de er trygge for meg spise.

Mondelez sendte meg raskt svar, men jeg ble ikke s veldig mye klokere. Blant annet skriver de at "den mest korrekte og oppdaterte informasjonen" befinner seg "p forpakningen". Med andre ordnsker de la pakkene "svare for seg selv". De bekrefter derimot at pskeeggene kan inneholde hvete, sdet er ingen tvil om at cliakere m holde seg unna.

Det er fint at Mondelez (Freia) er flinke til svare raskt p henvendelser, og de forsikrer meg om at de tar allergier serist, men jeg m si at bde Freias nettside og holdningene deres til nytteverdien av forbrukernes tilgang til allergenopplysninger er heller laber. Skal ikke forbrukeren kunne henvende seg til produsenten for utfyllende informasjon? Her er det noe galt med ansvarsfordelingen.


Nidar tar allergiansvar

Nidarp sin side, har dedikert mye plass og energi til allergikerne. De gir utfyllende opplysninger, og du kan til og med laste ned en allergentabell fra nettsiden. Med andre

ord er ikke Nidar bare flink til passe p at produktene deres ikke er smittet med allergener, de er ogs utrolig dyktige p opplyse kundene sine.

Det er snn det skal gjres, og selv om jeg synes det sier seg selv at kunder har krav p utfyllende opplysinger, s vil jeg gjerne sende en "thumbs up" til Nidar, og si bra jobbet!


Sjokoladeeggene lager du selv!

S hva skal man spise da, i psken, hvis man hverken tler gluten eller vil ha i seg palmeolje?

Flg medp bloggen, for snart blir oppskriften p disse fantastisk deilige og enkle Ostekakefylte Sjokoladeeggene lagt ut!

De smaker sykt mye bedre enn bde Freia og Nidar sine pskeeggvarianter, og du har full kontroll over hva du fr i deg av ingredienser. Dessuten imponerer de veldigder de troner i eggeglasset, fulle av pskestemning og herlig innhold!


Denne oppskriften var forvrig med i det store pskenummeret av det australske matmagasinet Yum. Gluten Free, som du kan se til hyre.

Flg med fremover, s fr du smakt p disse vidunderlige godsakene i pska du ogs!

Hvis du har egne erfaringer med Freia, Nidar eller annet pskegodt s vil jeg gjerne hre fra deg!

God pske!




Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har by p!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett r etter at jeg var diagnostisert med cliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har n tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig f dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Flg oss



Meny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.