hits

mai 2015

Nydelig, saftig klrotkake!


JEG M BARE SLIPPE ALT JEG HAR I HENDENE OG DELE DENNE FANTASTISKE KAKEN MED DERE!

De fleste tenker kanskje at klrot er noe man bare kan spise til middag sammen med saltkjtt og poteter. Det er tross alt det vi har vokst opp med. Men sannheten er at klrot har s utrolig mye mer by p!

Klrot, eller klrabi, er en utrolig sunn rotgrnnsak som ikke bare er stappfull av c-vitaminer, men ogs st, smaksrik og veldig bruksvennlig. Vi har blitt vant til tenke p denne "gammeldagse" grnnsaken som et litt kjedelig tilskudd til husmannskosten, men her er det mye mer hente!

Du er kanskje glad i gulrotkake, eller har ftt smaken for gresskar i baksten? S hvorfor ikke bake med klrot!


Er dette verdens sunneste kake?

Kanskje ikke. Den har jo bde smr og olje. Mendette er en kake som er full av nringsstoffer, og nesten helt fri for allergener!

Jeg kom frst p prve meg p en glutenfri klrotkakeoppskrift da jeg gikk p en streng eliminasjonsdiett.Nesten alle frukter og grnnsaker var fjernet fra kosten min, men klrot kunne jeg spise. Jeg har alltid vrt glad i bde gulrotkake og gresskarkake, og tenkte rett og slett "hvorfor ikke"!

Det sier litt om denne gode, gamle grnnsaken at denfr bli igjen i kosten til mennesker som utredes for allergier og intoleranser.Klroten er rett og slett s full av nyttige nringsstoffer at dener av stor verdi for kroppen, og kan kompensere for mangelen p andre matvarer!Samtidig er den s fantastisk lav p allergifremkallende stoffer at den er trygg for omtrent alle!

Uansett hvilke tanker du hittil har gjort deg opp om klrabi; denne kaken er intet mindre enn et fargerikt fyrverkeri!Fantastisk god p smak, utrolig saftig,absolutt noe utenom det vanlige, og ikke minst en rik kilde p c-vitamin.

Kan du tenke deg en bedre mte f i deg grnnsakene dine p?




Min mest etterspurte glutenfri kake!

Lite visste jeg at mitt "crazy" eksperiment med klrotskulle bli en dudnrende suksess blant mine venner og kjente.Den dag i dag er dette den kaken jeg oftest blir spurt om lage, enten det er til bursdager, som muffins eller til og med til jul. Klrotkaken er kommet for bli!

Jeg har laget mitt eget melkefrie alternativ til "cream cheese frosting", men du m gjerne bruke vanlig gulrotkakefyll med kremost isteden hvis du foretrekker det. Du kan ogs bruke vanlig melis, slik som jeg har brukt p hovedbildet.

Kaken er forvrig trygg for de aller fleste allergikere, og godkjent pRPAH eleminisjonsdietten og dermed "failsafe".


Du trenger:

En langpanne med hye kanter, eller to runde kakeformer. Den kan ogs lages som muffins!

6 Egg (Les hvorfor jeg velger mine egg med stor omhu, p denne linken) eller eggeerstatning
6 dl sukker (bruk helt vanlig hvitt sukker for lavFODMAP og failsafe)
3 ts glutenfritt bakepulver
3 ts natron
2 ts naturlig (kologisk) vaniljeekstrakt
6 dl glutenfritt kakemel
4 dl raspet klrot
3 dl nytral olje (srg for at oljen ikke er tilsatt antioksidanter hvis du er p en failsafediett.)
3 ts kanel (kutt ut kanel hvis du er p failsafediett)


Glasur:

60 ml melkefritt smr (eller vanlig smr hvis du tler det)
2,5 dl melis
2 ts rismelk (eller den melken du foretrekker. Rismelk har veldig nytral smak. Du kan selvsagt bruke kumelk)
1 ts sitronsyre (dette fr du kjpt i pulverform. Hvis du ikke har intoleranser eller allergier s kan du bruke sitronsaft isteden, men da m du kutte ut melk)


Fremgangsmte:

Forvarm ovnen til 175 grader, og legg bakepapir i formen.

baketips
  1. Begynn med lage eggedosis av egget og sukkeret. Tilsett vaniljen mot slutten
  2. I en annen bolle blander du de trre ingrediensene godt. Sil melet over i eggedosisen, og vendt det forsiktig inn. Her er det viktig ikke delegge luften i eggedosisen.
  3. Tilsett til slutt klrabien og oljen, og rr forsiktig.
  4. Hell blandingen i formen, og stek i ca 40-45 minutter. Stikk en pinne i kaken mot slutten, og se om det sitter deig igjen p pinnen. Kaken er ferdig nr pinnen kommer ut ren. Ikke stek for lenge, da blir kaken trr!
  5. Mens kaken kjler seg ned, kjrer du alle ingrediensene til glasuren i en kjkkenmikser til det er luftig. Du kan justere konsistensen ved tilsette mer eller mindre melis eller veske. Du kan med fordel sette glasuren i kjleskapet i 10 minutter, men ikke for lenge for da stivner den.
  6. La kaken kjle seg helt ned fr du smrer p fyllet, ellers vil det smelte.

Klrotkaken er serist nydelig! Prv selv, og se om du klarer mots den :)


Har du noen gode tips til grnnsaker som kan brukes i kaker?

Klikk p denne linken!


#mat #oppskrift #kosthold #glutenfri #glutenfritt #gluten #allergimat #allergivennlig #lavfodmap #melkefri #bake #bakst #matallergi #matintoleranse #helse #klrot #grnnsaker #stt #godt #blogg #hverdag #familie #dessert #foto#melkefritt #nttefri #kake #sunn #sundt #sunnmat #cliaki

Glem pizza! Dette m du spise n!



Jeg er vilt forelsket..

Pad Thai er min nye store kjrlighet!Neida, jeg er ikke utro. Hvertfall ikke mot kjresten min, men kanskje litt mot taco og pizza..

Her i London ser man plutselig Pad Thai p hvert eneste hjrne n. Dette er retten som for yeblikket tar storbyen med storm, og med denne enkle oppskriften kan absolutt alle f det til hjemme!


Frisk, full av smak, og supersunn!

Herlige Pad Thai, er en frisk og fargerik thailandsk nudelrett, som har blitt min desiderte #1 til helgekosen. Den erer full av smak og deilige ingredienser, ogmed min superenkle oppskrift kan du ha maten klar p 10 minutter!

De gangene jeg har huset (og TV'en) for meg selv, spurter jeg regelrett til butikken for kjpe ingredienser, slik at jeg kan synke ned i sofaen med en stor bolle herlig asiatisk vidundermat(og en film som typen garantert ikke ville valgt). Himmel!

For meg er Pad Thai alt godt p ett fat. Den inneholder alle mine favoritter; reker, peantter, risnudler, mango.. og pad thai saus. OMG den sausen!

Mange trikke prve seg p Pad Thai, fordi det kan virke litt komplisert. Riktig nok er det noen versjoner av retten som krever litt mer konsentrasjon og fingerferdighet. Min versjon derimot, kan du enkelt og greit slenge sammen p 10 minutter, og den smaker ikke mindre fantastisk av den grunn. Nope.Denne enkle versjonen av Pad thai er helt himmelsk!

Her har du min "slapp-av-og-nyt" Pad Thai-oppskrift som er fiks ferdig p 10 minutter:



Dette trenger du:

  • En 300 grams pakke med flate risnudler
  • 3 ts tamarindsaus/konsentrat
  • 3 ts asiatiskfiskesaus(fish sauce)
  • 3 ts palmesukker, kokosnttsukker, honning, eller vanlig sukker (ettersom hva du foretrekker)
  • 3 ss nytral olje
  • 2 hvitlksfedd
  • 2 vrlk
  • 1 egg, lett vispet
  • 100 gram ferske bnnespirer
  • 60 ml grnne erter
  • 60 ml r peantter (ristes lett i varm panne)
  • 125 ml ferske asiatiske reker (kongereke eller scampi) uten skall
  • 1 lime i bter
  • En halv mango (helst med grnt fruktkjtt) skjrt i julienne (tynne striper) Bruk vanlig mango som ikke er helt modenhvis du ikke kan finne grnn.


Fremgangsmte:

  1. Frsttilbereder du risnudlene slik det str p pakken, og sett dem deretter til side. Deretter skjrer du mangoen i tynne striper, og rister og hakker peanttene.
  2. Blandtamarindsausen med 1 ss olje, sukker, og fiskesausi en liten bolle. Rr godt.
  3. Skjrvrlkene i 2 cm langestriper, ogskrell s hvitlken fr du skjrer den i bittesm biter.
  4. Varmoppen wokpanne, og hell i 2 ss olje. Stek vrlken oghvitlken i oljen raskt, i under ett minutt. Beveg hele tiden woken.
  5. Tmde vispede eggene over lken, og rr til egget er stekt og jevnt fordelt.
  6. Tilsettreker, erter og bnnespirer, oghold hele tiden woken i bevegelse over varmen.
  7. Til slutttilsetter du nudlene og sausen. Rr godt.
  8. Ta woken av platas snart rekene er gjennomstekt, og server med mango i tynne skiver, lime oghakkede peantter.

Liker du asiatisk mat? Hva er din favoritt?


KLIKK P DENNE LINKEN!



#glutenfri #glutenfritt #cliaki #kosthold #helse #mat #oppskrift #middag #foto #livet #hverdag #helg #familie #blogg #matallergi #diett #sunnmat #sunn #sunt #cleaneating #cleanfood #renmat #intoleranse #gluten

Deilig glutenfri tiramisu med mrk sjokolade og jordbr!



Kanskje verdens beste dessert..

Jeg husker det var en Italiensk restaurant hjemme i byen der jeg vokste opp.Du kjenner kanskje typen; en snn som har sttt rakrygget og resolutt mot tidens tann, og nektet flge strmmen. Veggene var dekket av kitschy Italienske klisjer -syler, statuer, kunstige blomster.. the works. Fra kjkkenet runget hylydte oppkavede stemmer, og rundt bordene gikk familiens yngste med vede hender. De kunne menyen utenat. Regningen tok de i hodet.

De finnes over hele verden, disse sm boblene av italiensk stolthet og husmannskost.Mannen min snakker hjertelig om sin lokale restaurant hjemme i Australia, og jeg tenker at det kunne godt vrt den samme.

I tillegg til veggmalerier og fulle bord, har de alltid n annen ting til felles.verst p dessertmenyen, som kronen p verket, finnes det alltid en tiramisu.

Jeg elsker tiramisu. Mascarpone og eggeplomme over likr og kaffe.. mektig bde ismak og i omdmme.

Som cliaker ble det plutselig litt vanskeligere. Jeg mtte pent finne meg i se familie og venner dyppe skjeen i sine herlige lag med krem og likr, mens jeg selv satt der med en sitronsorbet og et lengtende blikk.Tiramisu smaker himmelsk, men den er s absolutt ikke glutenfri.

S fant jeg Schr Savoiardikjeks! Du har kanskje sett dem i butikken? De avlange luftige sukkerkjeksene i gul pakke, som man kanskje ikke helt vet hva man skal gjre med i det norske kostholdet. Nettopp dem trenger du for lage tiramisu!

Schr har vrt s greie sende meg en pakke, og det tok omtrent 5 minutter fra jeg pnet eska til forkleet var p, og tiramisulagingen var underveis.

Herlighet s deilig det var spise tiramisu igjen! Denne gangen helt glutenfri, og minst like deilig!



For lage 2 store eller 4 sm porsjoner, trenger du:


  • 150 gram glutenfri mrk sjokolade
  • 20 gram smr eller melkefri erstatning (ikke smremyk)
  • Omtrent 8 svoiardikjeks.Hvor mange du trenger vil variere med hvor store serveringsglass du bruker.
  • En klype salt (jeg bruker Maldon, som jeg knuser med fingrene)
  • 175 ml sterk, varm kaffe
  • 20 ml (eller mer hvis du vil) kaffelikr slik som Kahlua eller Tia Maria. Du kan ogs bruke sherry eller dessertvin. la likren vre hvis du skal servere desserten til barn.
  • 2 store egg fra kologiske utegendehns (les mer om de store forskjellene p vanlige egg og egg fra utegende hns her)
  • 50 gram sukker
  • 350 gram mascarpone
  • 100 ml kremflte
  • En hndfull ferske jordbr i skiver
  • Ca 1 ts kakaopulver til pynt




Fremgangsmte:
  1. Start med skille eggene. Visp eggeplommene med sukkeret og halvparten av likren, til blandingen er hvit.
  2. Rr mascarponentil den er myk, og vend den forsiktig inn i eggeblandingen.
  3. I en annen bollevisper du kremen, og vender den deretter inn i mascarponeblandingen.
  4. Bruk s en ren bolletil vispe eggehvitene stive. Bland inn et par spiseskjeer i mascarponeblandingen, og vend deretter resten veldig forsiktig inn. Dekk med plast, og la st i kjleskapet i ca en halvtime.,
  5. Smelt sjokoladeog smr i vannbad. Nr sjokoladen er helt smeltet tilsetter du kaffen og resten av likren.
  6. Dypp forsiktigsavoiardikjeksene i sjokoladeblandingen, og plasser dem i serveringsglasset (eller -bollen)
  7. Nr bunnenav serveringsglasset ditt er dekket av kjeks, bruker du en spiseskje til se over resten av sjokoladeblandingen slik at kjeksene blir skikkelig myke.
  8. Ta mascarponeblandingenut av kjleskapet, og dekk kjeksene med et tykt lag av krem. Fyll p med jordbr, og gjenta prosessen lagvis heckle til du har fylt serveringsglasset.
  9. Nr du har fylt glasset setter du det i kjleskapet i minst en time (gjerne mer) slik at tiramisuen kan stivne litt.
  10. Nr du tar den utav kjleskapet strr dukakaopulver over, og pynter med jordbr!

Server gjerne med ekstra jordbr, en god kopp italiensk kaffe, eller hvorfor ikke litt ekstra likr!

Buon Appetito! :)


Klikk p denne linken!



#glutenfri #glutenfritt #gluten #matallergi #matintoleranse #kosthold #mat #oppskrift #dessert #stt #godt #tiramisu #jordbr #br #blogg #familie #hverdag #helse #foto #sommer

Imponr med vakre og friske ispinner til 17. mai! Kjempeenkelt!


Ingen nasjonaldag uten is!

Tilsett bare bl himmel, s holder du stilen med disse rde og hvite ispinnene som smaker friskt av jordbr og vanilje!

Is hrer med p 17. mai, og isteden for st med trange bunadssko blant svette ullstakker og hylende unger, s kan du kanskje sl til med egen is i r?

Disse nydelige ispinnene er superenkle lage, og de smaker helt himmelsk! Ikke minst ser de imponerende ut.

Ikke at man skal spare p kaloriene p en festdag som 17. mai, men jeg kan likevel nevne at denne isen ikke bare ser flott ut og smaker godt, men at den ogs er sunnere enn den isen du kjper i butikken.Ingen grunn til st to timer i k for en Pinup i r alts!

17 MAI I FJOR - HJEMME I TRONDHEIM


Du trenger:

  • 5 dl gresk yoghurt
  • 5 dl rensede ferske jordbr (du kan ogs bruke frosne)
  • 2 ss lnnesirup (kan ogs bruke honningeller annen sirup)
  • 2 ts vaniljeekstrakt eller ekte vaniljefr

Fremgangsmte:

  1. Kjr jordbr og halvparten av lnnesirupen i en blender til blandingen er fri for klumper.
  2. I en annen bolle blander du yoghurten med resten av lnnesirupen og vaniljen.
  3. Fyll ispinneformer lagvis med jordr-og yoghurtblandingen
  4. Bank lett p formene for unng luftbobler, og rr gjerne litt med en pinne for f et fint mnster.
  5. Frys i minst 4 timer, og server. Dypp gjerne i mrk sjokolade!

VI GIFTET OSS DEN 16. MAI, S 17 MAI VAR "DAGEN DERP" FOR OSS :)


17. maifeiring i Londons gater

I r skal 17. mai feires i Southwark park her i London, med bde bltkake (glutenfri selvsagt), solo, barnetog, sekkelp, taler og flagg. Bunaden fikk desverre ikke bli med til London, s vi satser p rope "hurra"ekstra hyt s det ikke er tvil om hvor hvor vi hrer hjemme!

Jeg tropper selvsagt opp med kamera, s jeg skal nok srge for dele noenengelske 17. mai-minner med dere p bloggen :)

I morgen (den 16. mai) har vi forvrig ett rs bryllupsdag!Vi giftet oss i Trondheim for nyaktig 12 mneder siden i morgen, s denne helgen blir en skikkelig dobbelfeiring!



nsker dere alle en fantastisk17 mai, og gratulerer s mye med dagen! Skulle virkelig nske at jeg skunne feire i Norge, men vi skal sette alle kluter til for komme i stemning her i London!!

Gratulerer med dagen Norge!


Kanskje kan det friste med en fruktig Pimm's til feiringen? F oppskriften p britenes favorittsommerdrikk her!


Bunadsfoto av meg og min kjre er tatt av whiteimages.com.au Kopiering eller bruk av disse bildene er ikke tillat. Takk for at du respekterer dette!


klikk p denne linken!




#17mai #17.mai #syttendemai #nasjonaldag #nasjonaldagen #hurra #gratulerer #is #ispinner #pinup #iskrem #dessert #stt #sukkerfritt #sunnmat #mat #sunn #sunt #trening #baking #bake #helse #kosthold #glutenfri #glutenfritt #gluten #cliaki #oppskrift #matallergi #matintoleranse #vanilje #jordbr #fest #feiring #hverdag #helg #blogg #fridag #bunad #London #sol #flagg #solo #foto #sjokolade #yoghurt #sukkerfri



Lag din egen Pimm's - Englands favorittsommerdrikk!



It's Pimm's o'clock!

S fort lvet spretter og sola s smtt viser seg bak skyene, ja da gr Pimm's-feberen som et virus gjennom England!

Pimm's er uten tvil sommerdrikk #1 blandt engelskmenn (og -kvinner), og de fargerike glassene med sprudlende fruktbiter finnes absolutt overalt. Hvis du har tenkt deg en tur til London i sommer, s m du huske p bestille deg en Pimm's!

Her er det alts ikke utepils, men "utepimms" som gjelder!

En engelsk klassiker

Historien om Pimm's begynte for lenge siden. Nrmere bestemt 1823. Mannen bak den velkjente flaska het James Pimm (surprise surprise), og drikken var faktisk opprinnelig skapt som en "digestive aid", eller p norsk; en drikk som skulle hjelpe fordyelsen.

Siden den gang har Pimm's vokst frem som en erkeengelsk kuriositet, og er den dag i dag fast inventar p bde sm og store tilstelninger. 

 

Den velkjente drikken er et must p alle puber, barer, festivaler og pikniker igjennom sommerhalvret, og ikke minst hrer den hjemme p (snobbete) arrangementer slik som Wimbeldon Tennis Tournament, the Chelsea Flower Show, og Henley Royal Regatta

Du kan rett og slett ikke kalle deg snobb, eller "posh", her i England, uten ha et glass Pimm's i hnden nr du menger deg med sosieteten!


Start et Pimm's summerparty!

Men det er ikke bare fiffen som hiver i seg bttevis av denne fruktige drikken i sommermnedene. Neida, Pimm's er for alle!

Ikke minst meg. Min Pimm's-feber venter ikke engang p sola. Jeg begynner drmme om Pimm's parties og fruktige pikniker omtrent s snart gavene er pnet p julaften!

Hvis du skulle finne p komme p besk til meg mellom april og september, ja da kan du garantere at du blir sittende med et glass Pimm's i hnden!

Anbefaler forvrig  starte ditt eget "Pimm's summer party", med grilling, aktiviteter i hagen, og selvsagt bttevis med Pimm's. Heng opp "bunting" (vimpler p godt norsk), legg ut piknikktepper, og gjr som meg; fyll et giga syltetyglass med kran, full til randen med Pimm's! Garantert suksess!

Her i huset er det ingenting som sier sommer, som det frste glasset med Pimm's!

 


 

Lag din egen Pimm's

Synes du det ser fancy ut? Nope. Den perfekte Pimmsen er rask lage! Ja, du trenger kjpe en flaske med Pimm's No.1 (som du finner p Vinmonopolet eller i taxfree'en), men resten er superenkelt.

 

Du trenger:

  • En flaske Pimm's No.1
  • Sitronbrus (Sprite, lemonade etc)
  • Agurk
  • Appelsin
  • Jordbr
  • Fersk mynte
  • Isbiter
  • Valgfritt: Sitron og lime
  • Longdrinkglass, og evt en mugge

Fremgangsmte:

Skjr frst all frukten i smbiter. Finn frem longdrinkglass, og fyll de med is, frukt og mynteblader. Bland n del Pimm's med 3 deler sitronbrus, og hell det over frukten og isbitene i glasset. Husk sette i et sugerr, og gjerne en rrepinne med spisse ender, slik at man kan spise opp frukten!

Hvis du skal lage en hel mugge, som er vanlig med Pimm's, s bare ganger du mengdene med antall gjester.


Alkoholfri? No problem!

Sl til med en Virgin Pimm's Cup!

Du trenger:

  • 4 cl ingefrl
  • 4 cl kald, mrk te
  • 1/2 ts balsamicoeddik
  • 1/2 ts mrkt brunsukker
  • Fyll opp med sitronbrus, isbiter og frukt

Om du tenker lage Pimm's-piknik, s kan du blande drinkene rett i syltetyglass, for s skru p lokket og transportere dem i en kjlebag med is. Deretter fisker du bare opp is fra kjlebaggen, fyller de i glassene og koser deg med ferdiglaget sommerdrikk i gresset!

Da er det bare sette igang med grillingen! 

 


Skal du lage ditt eget Pimm's Party i sommer? Ta bilder og tagg med #GFLpimmsparty! Da kommer bildet ditt p bloggen!


KLIKK P DENNE LINKEN!

#pimms #sommer #vr #drikke #cocktail #grilling #sommerfest #piknik #picnic #oppskrift #mat #kosthold #fest #party #blogg #foto #side2 #fun #trst #love #glutenfri #glutenfritt #matallergi #matintoleranse #melkefritt #melkefri 

Drikk deg til en skarpere hjerne!

Smoothien som skjerper hjernen

(oppskriften inneholder melkefri og lav-FODMAP alternativer)

Jeg har hatt det fryktelig travelt i det siste.The Gluten Free Lifesaver(eller GFL)vokser raskt, og jeg har vrt ndt til kjre p med noen ganske sene arbeidstimer.Det er kjempespennende at mye skjer, og jeg koser meg veldig med jobben -faktisk tror jeg ikkedet er mulig ha det bedre! Men samtidig vet jeg at kroppen fr gjennomg. Nr dag blir til natt, og fredagsjobbinga sklir over i bde lrdags- og sndagsarbeid, da kan det fort bli for mye for kroppen. Daer det kjempeviktig ta seg sammen litt, og huske p bde ta pauser, og spise riktig!

Nr timene og dagene raser forbi, s kan det vre lett glemme mltidene. Men jeg vet veldig godt at uten mat og drikke, duger helten ikke.Lsningen blir ty til mat som gir mest mulig nring forminst mulig innsats, og da er en skikkelig god smoothie alfa og omega for meg.

JEG HAR ALLTID TID TIL EN SMOOTHIE! :)

S, for holde energien oppe, ogfor srge for at hjernen er maks skjerpet, fyller jeg p med min spesielle"Brain Power Smoothie".Det er ikke enhvilken som helst smoothie, men en sunnere versjon av en god, gammel amerikansk klassiker, nemlig "Orange Julius"(1).

Denne smoothieversjonen av Orange Julius er full av noen av de mest nringsrike ingrediensene som finnes!Dette kan virkelig sies vre ensmoothie som skjerper hjernen!


Det utrolige egget!

Det mest spesiellevednettopp denne versjonen av en "Orange Julius" er nemlig at den inneholder eggeplomme.Jeg regner med at det kan hres litt "ekkelt" ut for noen ha i seg r eggeplomme, men i tillegg til vre en av de mest nringsrike matvarene som finnes, gjr det ogs at smoothien smaker ekstra kremete og godt!

Eggeplommer er absolutt fullstappede av det beste for kroppen din!Glem gammel overtro om kolesterol og fett; eggeplommen er faktisk regne som en regelrett "superfood"!

Du leste kanskje nylig innleggetom alle nringsstoffene i egget, som het "Dette visste du garantert ikke om egg!"?(klikk p linken eller bildet for komme til innlegget)I s fall vet du hvor utrolig mye godt og viktig som finnes inni den lille hvite kula!

Bde hr, hud, negler, lever, hjerne og yne har godt av alle de fantastiske nringsstoffene i eggeplommen, og proteinet i hviten hjelper bde muskler, metthetsflelse og blodsukker.What's not to love!

Hvis du ikke liker tanken p biff tartar eller eggedosis, s er denne Brain Power Smoothien verdens beste mte f i seg nok vitaminer p -bedre enn all verdens vitamintabletter!


For lage en "Brain Power Smoothie" eller Orange Julius, trenger du:

  • Juicen fra 3 mellomstore appelsiner, aller helst frosseni isbitformer
  • 2 eggeplommerfra virkelig frittgende hns (husk sjekke at det er ok for deg spise r egg) -Du kan ogs bruke eggehvitene hvis du vil ha ekstra protein i forbindelse med trening.
  • 2 dl melk (eller melkeerstatning)
  • 60 ml flte (du kan ogs brukekokosmelk eller andre melkefri alternativer isteden)
  • 3 ss honning, brun rissirup (lav GI), dadelsirup (paleo) ellerlnnesirup (lav-FODMAP)-Hvis appelsinene er veldig ste kan du halvere dette.
  • 1/2 ts ekte vaniljeekstrakt eller vanillabean paste (uten tilsetningsstoffer)
  • 1 ss gelatinepulver (opplst i vann -les p pakken) eller1/2 ss xantan, flax (fiberhusk) eller annet geleringsmiddel

Om du ikke har frosset appelsinjuice, kan du brukefersk appelsinjuice ogisbiter isteden.


Fremgangsmte:

  • Blend melk, flte gelatin og vanilje frst, ogkjr p hy hastighet til det er kremete. Tilsett s resten, og kjr p hy hastighet til smoothien er fluffy.

Servr dennedeilige nringsbomben med en gang, gjerne i et syltetyglass med litt is og et sugerr!

Brain Power Smoothien egner seg ogs spesielt godt som treningsshake, istedenfor shaker laget av proteinpulver.

Kos deg med denne smakfulle og nringsrike vitaminbomben!

Hvis du lager denne oppskriften vil jeg gjerne hre fra deg! Da kan nemlig DITTbilde bli publisert p bloggen! :)

KLIKK P DENNE LINKEN!



#mat #oppskrift #kosthold #drikke #smoothie #helse #trening #kropp #skjnnhet #blogg #hverdag #glutenfri #sukkerfri #lavkarbo #glutenfritt #glutenintoleranse #matallergi #matintoleranse #foto #fitness #sunn #sunt #sunnmat #diett #vitaminer #kosttilskudd #egg #nring #paleo #protein #kosttilskudd #energi #jobb #frisk #juice #ernring #glutenfreelifesaver #GFL

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har by p!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett r etter at jeg var diagnostisert med cliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har n tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig f dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Flg oss



Meny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.