hits

mai 2015

Nydelig, saftig kålrotkake!


JEG MÅ BARE SLIPPE ALT JEG HAR I HENDENE OG DELE DENNE FANTASTISKE KAKEN MED DERE!

De fleste tenker kanskje at kålrot er noe man bare kan spise til middag sammen med saltkjøtt og poteter. Det er tross alt det vi har vokst opp med. Men sannheten er at kålrot har så utrolig mye mer å by på!

Kålrot, eller kålrabi, er en utrolig sunn rotgrønnsak som ikke bare er stappfull av c-vitaminer, men også søt, smaksrik og veldig bruksvennlig. Vi har blitt vant til å tenke på denne "gammeldagse" grønnsaken som et litt kjedelig tilskudd til husmannskosten, men her er det mye mer å hente! 

Du er kanskje glad i gulrotkake, eller har fått smaken for gresskar i baksten? Så hvorfor ikke bake med kålrot! 


Er dette verdens sunneste kake?

Kanskje ikke. Den har jo både smør og olje. Men dette er en kake som er full av næringsstoffer, og nesten helt fri for allergener!

Jeg kom først på å prøve meg på en glutenfri kålrotkakeoppskrift da jeg gikk på en streng eliminasjonsdiett. Nesten alle frukter og grønnsaker var fjernet fra kosten min, men kålrot kunne jeg spise. Jeg har alltid vært glad i både gulrotkake og gresskarkake, og tenkte rett og slett "hvorfor ikke"!

Det sier litt om denne gode, gamle grønnsaken at den får bli igjen i kosten til mennesker som utredes for allergier og intoleranser.  Kålroten er rett og slett så full av nyttige næringsstoffer at den er av stor verdi for kroppen, og kan kompensere for mangelen på andre matvarer! Samtidig er den så fantastisk lav på allergifremkallende stoffer at den er trygg for omtrent alle!

Uansett hvilke tanker du hittil har gjort deg opp om kålrabi; denne kaken er intet mindre enn et fargerikt fyrverkeri! Fantastisk god på smak, utrolig saftig, absolutt noe utenom det vanlige, og ikke minst en rik kilde på c-vitamin.

Kan du tenke deg en bedre måte å få i deg grønnsakene dine på?
Min mest etterspurte glutenfri kake!

Lite visste jeg at mitt "crazy" eksperiment med kålrot skulle bli en dudnrende suksess blant mine venner og kjente. Den dag i dag er dette den kaken jeg oftest blir spurt om å lage, enten det er til bursdager, som muffins eller til og med til jul. Kålrotkaken er kommet for å bli!

Jeg har laget mitt eget melkefrie alternativ til "cream cheese frosting", men du må gjerne bruke vanlig gulrotkakefyll med kremost isteden hvis du foretrekker det. Du kan også bruke vanlig melis, slik som jeg har brukt på hovedbildet.

Kaken er forøvrig trygg for de aller fleste allergikere, og godkjent på RPAH eleminisjonsdietten og dermed "failsafe".


Du trenger:

En langpanne med høye kanter, eller to runde kakeformer. Den kan også lages som muffins!

6 Egg (Les hvorfor jeg velger mine egg med stor omhu, på denne linken) eller eggeerstatning
6 dl sukker (bruk helt vanlig hvitt sukker for lavFODMAP og  failsafe)
3 ts glutenfritt bakepulver
3 ts natron
2 ts naturlig (økologisk) vaniljeekstrakt
6 dl glutenfritt kakemel
4 dl raspet kålrot
3 dl nøytral olje (sørg for at oljen ikke er tilsatt antioksidanter hvis du er på en failsafediett.)
3 ts kanel (kutt ut kanel hvis du er på failsafediett)
 


Glasur:

60 ml melkefritt smør (eller vanlig smør hvis du tåler det)
2,5 dl melis
2 ts rismelk (eller den melken du foretrekker. Rismelk har veldig nøytral smak. Du kan selvsagt bruke kumelk)
1 ts sitronsyre (dette får du kjøpt i pulverform. Hvis du ikke har intoleranser eller allergier så kan du bruke sitronsaft isteden, men da må du kutte ut melk)


Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 175 grader, og legg bakepapir i formen.

baketips
 1. Begynn med å lage eggedosis av egget og sukkeret. Tilsett vaniljen mot slutten
 2. I en annen bolle blander du de tørre ingrediensene godt. Sil melet over i eggedosisen, og vendt det forsiktig inn. Her er det viktig å ikke ødelegge luften i eggedosisen. 
 3. Tilsett til slutt kålrabien og oljen, og rør forsiktig.
 4. Hell blandingen i formen, og stek i ca 40-45 minutter. Stikk en pinne i kaken mot slutten, og se om det sitter deig igjen på pinnen. Kaken er ferdig når pinnen kommer ut ren. Ikke stek for lenge, da blir kaken tørr!
 5. Mens kaken kjøler seg ned, kjører du alle ingrediensene til glasuren i en kjøkkenmikser til det er luftig. Du kan justere konsistensen ved å tilsette mer eller mindre melis eller veske. Du kan med fordel sette glasuren i kjøleskapet i 10 minutter, men ikke for lenge for da stivner den.
 6. La kaken kjøle seg helt ned før du smører på fyllet, ellers vil det smelte.

Kålrotkaken er seriøst nydelig! Prøv selv, og se om du klarer å motså den :)


Har du noen gode tips til grønnsaker som kan brukes i kaker?
 

 Klikk på denne linken!


#mat #oppskrift #kosthold #glutenfri #glutenfritt #gluten #allergimat #allergivennlig #lavfodmap #melkefri  #bake #bakst #matallergi #matintoleranse #helse #kålrot #grønnsaker #søtt #godt #blogg #hverdag #familie #dessert #foto #melkefritt #nøttefri #kake #sunn #sundt #sunnmat #cøliaki

Glem pizza! Dette må du spise nå!Jeg er vilt forelsket.. 

Pad Thai er min nye store kjærlighet! Neida, jeg er ikke utro. Hvertfall ikke mot kjæresten min, men kanskje litt mot taco og pizza..

Her i London ser man plutselig Pad Thai på hvert eneste hjørne nå. Dette er retten som for øyeblikket tar storbyen med storm, og med denne enkle oppskriften kan absolutt alle få det til hjemme!


Frisk, full av smak, og supersunn!

Herlige Pad Thai, er en frisk og fargerik thailandsk nudelrett, som har blitt min desiderte #1 til helgekosen. Den er er full av smak og deilige ingredienser, og med min superenkle oppskrift kan du ha maten klar på 10 minutter!

De gangene jeg har huset (og TV'en) for meg selv, spurter jeg regelrett til butikken for å kjøpe ingredienser, slik at jeg kan synke ned i sofaen med en stor bolle herlig asiatisk vidundermat (og en film som typen garantert ikke ville valgt). Himmel!

For meg er Pad Thai alt godt på ett fat. Den inneholder alle mine favoritter; reker, peanøtter, risnudler, mango.. og pad thai saus. OMG den sausen!

Mange tør ikke prøve seg på Pad Thai, fordi det kan virke litt komplisert. Riktig nok er det noen versjoner av retten som krever litt mer konsentrasjon og fingerferdighet. Min versjon derimot, kan du enkelt og greit slenge sammen på 10 minutter, og den smaker ikke mindre fantastisk av den grunn. Nope. Denne enkle versjonen av Pad thai er helt himmelsk!

Her har du min "slapp-av-og-nyt" Pad Thai-oppskrift som er fiks ferdig på 10 minutter:Dette trenger du:

 • En 300 grams pakke med flate risnudler
 • 3 ts tamarindsaus/konsentrat
 • 3 ts asiatisk fiskesaus (fish sauce)
 • 3 ts palmesukker, kokosnøttsukker, honning, eller vanlig sukker (ettersom hva du foretrekker)
 • 3 ss nøytral olje
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 vårløk
 • 1 egg, lett vispet
 • 100 gram ferske bønnespirer
 • 60 ml grønne erter
 • 60 ml rå peanøtter (ristes lett i varm panne)
 • 125 ml ferske asiatiske reker (kongereke eller scampi) uten skall
 • 1 lime i båter
 • En halv mango (helst med grønt fruktkjøtt) skjært i julienne (tynne striper) Bruk vanlig mango som ikke er helt moden hvis du ikke kan finne grønn.

 


Fremgangsmåte:

 1. Først  tilbereder du risnudlene slik det står på pakken, og sett dem deretter til side. Deretter skjærer du mangoen i tynne striper, og rister og hakker peanøttene.
 2. Bland  tamarindsausen med 1 ss olje, sukker, og fiskesaus i en liten bolle. Rør godt.
 3. Skjær vårløkene i 2 cm lange striper, og skrell så hvitløken før du skjærer den i bittesmå biter.
 4. Varm opp en wokpanne, og hell i 2 ss olje. Stek vårløken og hvitløken i oljen raskt, i under ett minutt. Beveg hele tiden woken.
 5. Tøm de vispede eggene over løken, og rør til egget er stekt og jevnt fordelt.
 6. Tilsett reker, erter og bønnespirer, og hold hele tiden woken i bevegelse over varmen. 
 7. Til slutt tilsetter du nudlene og sausen. Rør godt.
 8. Ta woken av plata så snart rekene er gjennomstekt, og server med mango i tynne skiver, lime og hakkede peanøtter. 

Liker du asiatisk mat? Hva er din favoritt?


KLIKK PÅ DENNE LINKEN!#glutenfri #glutenfritt #cøliaki #kosthold #helse #mat #oppskrift #middag #foto #livet #hverdag #helg #familie #blogg #matallergi #diett #sunnmat #sunn #sunt #cleaneating #cleanfood #renmat #intoleranse #gluten

Deilig glutenfri tiramisu med mørk sjokolade og jordbær!Kanskje verdens beste dessert..

Jeg husker det var en Italiensk restaurant hjemme i byen der jeg vokste opp. Du kjenner kanskje typen; en sånn som har stått rakrygget og resolutt mot tidens tann, og nektet å følge strømmen. Veggene var dekket av kitschy Italienske klisjéer -søyler, statuer, kunstige blomster.. the works. Fra kjøkkenet runget høylydte oppkavede stemmer, og rundt bordene gikk familiens yngste med øvede hender. De kunne menyen utenat. Regningen tok de i hodet.

De finnes over hele verden, disse små boblene av italiensk stolthet og husmannskost. Mannen min snakker hjertelig om sin lokale restaurant hjemme i Australia, og jeg tenker at det kunne godt vært den samme.

I tillegg til veggmalerier og fulle bord, har de alltid én annen ting til felles. Øverst på dessertmenyen, som kronen på verket, finnes det alltid en tiramisu.

Jeg elsker tiramisu. Mascarpone og eggeplomme over likør og kaffe.. mektig både i smak og i omdømme.

Som cøliaker ble det plutselig litt vanskeligere. Jeg måtte pent finne meg i å se familie og venner dyppe skjeen i sine herlige lag med krem og likør, mens jeg selv satt der med en sitronsorbet og et lengtende blikk. Tiramisu smaker himmelsk, men den er så absolutt ikke glutenfri.

Så fant jeg Schär Savoiardikjeks! Du har kanskje sett dem i butikken? De avlange luftige sukkerkjeksene i gul pakke, som man kanskje ikke helt vet hva man skal gjøre med i det norske kostholdet. Nettopp dem trenger du for å lage tiramisu!

Schär har vært så greie å sende meg en pakke, og det tok omtrent 5 minutter fra jeg åpnet eska til forkleet var på, og tiramisulagingen var underveis.

Herlighet så deilig det var å spise tiramisu igjen! Denne gangen helt glutenfri, og minst like deilig!For å lage 2 store eller 4 små porsjoner, trenger du:


 • 150 gram glutenfri mørk sjokolade
 • 20 gram smør eller melkefri erstatning (ikke smøremyk)
 • Omtrent 8 svoiardikjeks. Hvor mange du trenger vil variere med hvor store serveringsglass du bruker.
 • En klype salt (jeg bruker Maldon, som jeg knuser med fingrene)
 • 175 ml sterk, varm kaffe
 • 20 ml (eller mer hvis du vil) kaffelikør slik som Kahlua eller Tia Maria. Du kan også bruke sherry eller dessertvin. la likøren vøre hvis du skal servere desserten til barn.
 • 2 store egg fra økologiske utegående høns (les mer om de store  forskjellene på vanlige egg og egg fra utegående høns her)
 • 50 gram sukker
 • 350 gram mascarpone
 • 100 ml kremfløte
 • En håndfull ferske jordbær i skiver
 • Ca 1 ts kakaopulver til pynt
Fremgangsmåte:
 1. Start med å skille eggene. Visp eggeplommene med sukkeret og halvparten av likøren, til blandingen er hvit.
 2. Rør mascarponen til den er myk, og vend den forsiktig inn i eggeblandingen.
 3. I en annen bolle visper du kremen, og vender den deretter inn i mascarponeblandingen.
 4. Bruk så en ren bolle til å vispe eggehvitene stive. Bland inn et par spiseskjeer i mascarponeblandingen, og vend deretter resten veldig forsiktig inn. Dekk med plast, og la stå i kjøleskapet i ca en halvtime.,
 5. Smelt sjokolade og smør i vannbad. Når sjokoladen er helt smeltet tilsetter du kaffen og resten av likøren.
 6. Dypp forsiktig savoiardikjeksene i sjokoladeblandingen, og plasser dem i serveringsglasset (eller -bollen)
 7. Når bunnen av serveringsglasset ditt er dekket av kjeks, bruker du en spiseskje til å øse over resten av sjokoladeblandingen slik at kjeksene blir skikkelig myke.
 8. Ta mascarponeblandingen ut av kjøleskapet, og dekk kjeksene med et tykt lag av krem. Fyll på med jordbær, og gjenta prosessen lagvis heckle til du har fylt serveringsglasset.
 9. Når du har fylt glasset setter du det i kjøleskapet i minst en time (gjerne mer) slik at tiramisuen kan stivne litt. 
 10. Når du tar den ut av kjøleskapet strør du kakaopulver over, og pynter med jordbær!

Server gjerne med ekstra jordbær, en god kopp italiensk kaffe, eller hvorfor ikke litt ekstra likør!

Buon Appetito! :)


Klikk på denne linken!#glutenfri #glutenfritt #gluten #matallergi #matintoleranse #kosthold #mat #oppskrift #dessert #søtt #godt #tiramisu #jordbær #bær #blogg #familie #hverdag #helse #foto #sommer

Imponér med vakre og friske ispinner til 17. mai! Kjempeenkelt!


Ingen nasjonaldag uten is!

Tilsett bare blå himmel, så holder du stilen med disse røde og hvite ispinnene som smaker friskt av jordbær og vanilje!

Is hører med på 17. mai, og isteden for å stå med trange bunadssko blant svette ullstakker og hylende unger, så kan du kanskje slå til med egen is i år?

Disse nydelige ispinnene er superenkle å lage, og de smaker helt himmelsk! Ikke minst ser de imponerende ut.

Ikke at man skal spare på kaloriene på en festdag som 17. mai, men jeg kan likevel nevne at denne isen ikke bare ser flott ut og smaker godt, men at den også er sunnere enn den isen du kjøper i butikken. Ingen grunn til å stå to timer i kø for en Pinup i år altså!

17 MAI I FJOR - HJEMME I TRONDHEIM


Du trenger:

 • 5 dl gresk yoghurt
 • 5 dl rensede ferske jordbær (du kan også bruke frosne)
 • 2 ss lønnesirup (kan også bruke honning eller annen sirup)
 • 2 ts vaniljeekstrakt eller ekte vaniljefrø

Fremgangsmåte:

 1. Kjør jordbær og halvparten av lønnesirupen i en blender til blandingen er fri for klumper.
 2. I en annen bolle blander du yoghurten med resten av lønnesirupen og vaniljen.
 3. Fyll ispinneformer lagvis med jordær- og yoghurtblandingen
 4. Bank lett på formene for å unngå luftbobler, og rør gjerne litt med en pinne for å få et fint mønster.
 5. Frys i minst 4 timer, og server. Dypp gjerne i mørk sjokolade!

VI GIFTET OSS DEN 16. MAI, SÅ 17 MAI VAR "DAGEN DERPÅ" FOR OSS :)


17. maifeiring i Londons gater

I år skal 17. mai feires i Southwark park her i London, med både bløtkake (glutenfri selvsagt), solo, barnetog, sekkeløp, taler og flagg. Bunaden fikk desverre ikke bli med til London, så vi satser på å rope "hurra" ekstra høyt så det ikke er tvil om hvor hvor vi hører hjemme!

Jeg tropper selvsagt opp med kamera, så jeg skal nok sørge for å dele noen engelske 17. mai-minner med dere på bloggen :)

I morgen (den 16. mai) har vi forøvrig ett års bryllupsdag! Vi giftet oss i Trondheim for nøyaktig 12 måneder siden i morgen, så denne helgen blir en skikkelig dobbelfeiring!Ønsker dere alle en fantastisk 17 mai, og gratulerer så mye med dagen! Skulle virkelig ønske at jeg skunne feire i Norge, men vi skal sette alle kluter til for å komme i stemning her i London!!

Gratulerer med dagen Norge!


Kanskje kan det friste med en fruktig Pimm's til feiringen? Få oppskriften på britenes favorittsommerdrikk her!


Bunadsfoto av meg og min kjære er tatt av whiteimages.com.au Kopiering eller bruk av disse bildene er ikke tillat. Takk for at du respekterer dette!


klikk på denne linken!
#17mai  #17.mai #syttendemai #nasjonaldag #nasjonaldagen #hurra #gratulerer #is #ispinner #pinup #iskrem #dessert #søtt #sukkerfritt #sunnmat #mat #sunn #sunt #trening #baking #bake #helse #kosthold #glutenfri #glutenfritt #gluten #cøliaki #oppskrift #matallergi #matintoleranse #vanilje #jordbær #fest #feiring #hverdag #helg #blogg #fridag #bunad #London #sol #flagg #solo #foto #sjokolade #yoghurt #sukkerfriLag din egen Pimm's - Englands favorittsommerdrikk!It's Pimm's o'clock!

Så fort løvet spretter og sola så smått viser seg bak skyene, ja da går Pimm's-feberen som et virus gjennom England!

Pimm's er uten tvil sommerdrikk #1 blandt engelskmenn (og -kvinner), og de fargerike glassene med sprudlende fruktbiter finnes absolutt overalt. Hvis du har tenkt deg en tur til London i sommer, så må du huske på å bestille deg en Pimm's!

Her er det altså ikke utepils, men "utepimms" som gjelder!

En engelsk klassiker

Historien om Pimm's begynte for lenge siden. Nærmere bestemt 1823. Mannen bak den velkjente flaska het James Pimm (surprise surprise), og drikken var faktisk opprinnelig skapt som en "digestive aid", eller på norsk; en drikk som skulle hjelpe fordøyelsen.

Siden den gang har Pimm's vokst frem som en erkeengelsk kuriositet, og er den dag i dag fast inventar på både små og store tilstelninger. 

 

Den velkjente drikken er et must på alle puber, barer, festivaler og pikniker igjennom sommerhalvåret, og ikke minst hører den hjemme på (snobbete) arrangementer slik som Wimbeldon Tennis Tournament, the Chelsea Flower Show, og Henley Royal Regatta

Du kan rett og slett ikke kalle deg snobb, eller "posh", her i England, uten å ha et glass Pimm's i hånden når du menger deg med sosieteten!


Start et Pimm's summerparty!

Men det er ikke bare fiffen som hiver i seg bøttevis av denne fruktige drikken i sommermånedene. Neida, Pimm's er for alle!

Ikke minst meg. Min Pimm's-feber venter ikke engang på sola. Jeg begynner å drømme om Pimm's parties og fruktige pikniker omtrent så snart gavene er åpnet på julaften!

Hvis du skulle finne på å komme på besøk til meg mellom april og september, ja da kan du garantere at du blir sittende med et glass Pimm's i hånden!

Anbefaler forøvrig å starte ditt eget "Pimm's summer party", med grilling, aktiviteter i hagen, og selvsagt bøttevis med Pimm's. Heng opp "bunting" (vimpler på godt norsk), legg ut piknikktepper, og gjør som meg; fyll et giga syltetøyglass med kran, full til randen med Pimm's! Garantert suksess!

Her i huset er det ingenting som sier sommer, som det første glasset med Pimm's!

 


 

Lag din egen Pimm's

Synes du det ser fancy ut? Nope. Den perfekte Pimmsen er rask å lage! Ja, du trenger å kjøpe en flaske med Pimm's No.1 (som du finner på Vinmonopolet eller i taxfree'en), men resten er superenkelt.

 

Du trenger:

 • En flaske Pimm's No.1
 • Sitronbrus (Sprite, lemonade etc)
 • Agurk
 • Appelsin
 • Jordbær
 • Fersk mynte
 • Isbiter
 • Valgfritt: Sitron og lime
 • Longdrinkglass, og evt en mugge

Fremgangsmåte:

Skjær først all frukten i småbiter. Finn frem longdrinkglass, og fyll de med is, frukt og mynteblader. Bland én del Pimm's med 3 deler sitronbrus, og hell det over frukten og isbitene i glasset. Husk å sette i et sugerør, og gjerne en rørepinne med spisse ender, slik at man kan spise opp frukten!

Hvis du skal lage en hel mugge, som er vanlig med Pimm's, så bare ganger du mengdene med antall gjester.


Alkoholfri? No problem!

Slå til med en Virgin Pimm's Cup!

Du trenger:

 • 4 cl ingefærøl
 • 4 cl kald, mørk te
 • 1/2 ts balsamicoeddik
 • 1/2 ts mørkt brunsukker
 • Fyll opp med sitronbrus, isbiter og frukt

Om du tenker å lage Pimm's-piknik, så kan du blande drinkene rett i syltetøyglass, for så å skru på lokket og transportere dem i en kjølebag med is. Deretter fisker du bare opp is fra kjølebaggen, fyller de i glassene og koser deg med ferdiglaget sommerdrikk i gresset!

Da er det bare å sette igang med grillingen! 

 


Skal du lage ditt eget Pimm's Party i sommer? Ta bilder og tagg med #GFLpimmsparty! Da kommer bildet ditt på bloggen!


KLIKK PÅ DENNE LINKEN!

#pimms #sommer #vår #drikke #cocktail #grilling #sommerfest #piknik #picnic #oppskrift #mat #kosthold #fest #party #blogg #foto #side2 #fun #tørst #love #glutenfri #glutenfritt #matallergi #matintoleranse #melkefritt #melkefri 

Drikk deg til en skarpere hjerne!

Smoothien som skjerper hjernen

(oppskriften inneholder melkefri og lav-FODMAP alternativer)

Jeg har hatt det fryktelig travelt i det siste. The Gluten Free Lifesaver (eller GFL) vokser raskt, og jeg har vært nødt til å kjøre på med noen ganske sene arbeidstimer. Det er kjempespennende at mye skjer, og jeg koser meg veldig med jobben -faktisk tror jeg ikke det er mulig å ha det bedre! Men samtidig vet jeg at kroppen får gjennomgå. Når dag blir til natt, og fredagsjobbinga sklir over i både lørdags- og søndagsarbeid, da kan det fort bli for mye for kroppen. Da er det kjempeviktig å ta seg sammen litt, og huske på både å ta pauser, og å spise riktig!

Når timene og dagene raser forbi, så kan det være lett å glemme måltidene. Men jeg vet veldig godt at uten mat og drikke, duger helten ikke. Løsningen blir å ty til mat som gir mest mulig næring for minst mulig innsats, og da er en skikkelig god smoothie alfa og omega for meg.

JEG HAR ALLTID TID TIL EN SMOOTHIE! :)

Så, for å holde energien oppe, og for å sørge for at hjernen er maks skjerpet, fyller jeg på med min spesielle "Brain Power Smoothie". Det er ikke en hvilken som helst smoothie, men en sunnere versjon av en god, gammel amerikansk klassiker, nemlig "Orange Julius"(1).

Denne smoothieversjonen av Orange Julius er full av noen av de mest næringsrike ingrediensene som finnes! Dette kan virkelig sies å være en smoothie som skjerper hjernen!


Det utrolige egget!

Det mest spesielle ved nettopp denne versjonen av en "Orange Julius" er nemlig at den inneholder eggeplomme. Jeg regner med at det kan høres litt "ekkelt" ut for noen å ha i seg rå eggeplomme, men i tillegg til å være en av de mest næringsrike matvarene som finnes, gjør det også at smoothien smaker ekstra kremete og godt!

Eggeplommer er absolutt fullstappede av det beste for kroppen din! Glem gammel overtro om kolesterol og fett; eggeplommen er faktisk å regne som en regelrett "superfood"!

Du leste kanskje nylig innlegget om alle næringsstoffene i egget, som het "Dette visste du garantert ikke om egg!"? (klikk på linken eller bildet for å komme til innlegget) I så fall vet du hvor utrolig mye godt og viktig som finnes inni den lille hvite kula!

Både hår, hud, negler, lever, hjerne og øyne har godt av alle de fantastiske næringsstoffene i eggeplommen, og proteinet i hviten hjelper både muskler, metthetsfølelse og blodsukker. What's not to love!

Hvis du ikke liker tanken på biff tartar eller eggedosis, så er denne Brain Power Smoothien verdens beste måte å få i seg nok vitaminer på -bedre enn all verdens vitamintabletter!


For å lage en "Brain Power Smoothie" eller Orange Julius, trenger du:

 • Juicen fra 3 mellomstore appelsiner, aller helst frossen i isbitformer 
 • 2 eggeplommer fra virkelig frittgående høns (husk å sjekke at det er ok for deg å spise rå egg) -Du kan også bruke eggehvitene hvis du vil ha ekstra protein i forbindelse med trening.
 • 2 dl melk (eller melkeerstatning)
 • 60 ml fløte (du kan også bruke kokosmelk eller andre melkefri alternativer isteden)
 • 3 ss honning, brun rissirup (lav GI), dadelsirup (paleo) eller lønnesirup (lav-FODMAP)-Hvis appelsinene er veldig søte kan du halvere dette.
 • 1/2 ts ekte vaniljeekstrakt eller vanillabean paste (uten tilsetningsstoffer)
 • 1 ss  gelatinepulver (oppløst i vann -les på pakken) eller 1/2 ss xantan, flax (fiberhusk) eller annet geleringsmiddel

Om du ikke har frosset appelsinjuice, kan du bruke fersk appelsinjuice og isbiter isteden.


Fremgangsmåte:

 • Blend melk, fløte gelatin og vanilje først, og kjør på høy hastighet til det er kremete. Tilsett så resten, og kjør på høy hastighet til smoothien er fluffy.

Servér denne deilige næringsbomben med en gang, gjerne i et syltetøyglass med litt is og et sugerør!

Brain Power Smoothien egner seg også spesielt godt som treningsshake, istedenfor shaker laget av proteinpulver. 

Kos deg med denne smakfulle og næringsrike vitaminbomben!

Hvis du lager denne oppskriften vil jeg gjerne høre fra deg! Da kan nemlig DITT bilde bli publisert på bloggen! :)

KLIKK PÅ DENNE LINKEN!#mat #oppskrift #kosthold #drikke #smoothie #helse #trening #kropp #skjønnhet #blogg #hverdag #glutenfri #sukkerfri #lavkarbo #glutenfritt #glutenintoleranse #matallergi #matintoleranse #foto #fitness #sunn #sunt #sunnmat #diett #vitaminer #kosttilskudd #egg #næring #paleo #protein #kosttilskudd #energi #jobb #frisk #juice #ernæring #glutenfreelifesaver #GFL

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har å by på!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett år etter at jeg var diagnostisert med cøliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har nå tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig å få dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Følg ossMeny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.