hits

mai 2016

Mango bruschetta med mozzarella - rask og deilig glutenfri lunsj!


Italiensk klassiker med en frisk vri

Vi har vel alle og enhver vokst opp med "brødskive" til både frokost, lunsj og kveldsmat. Og brødskive er godt det, både med brunost og leverpostei. Men noen ganger kan det vel bli litt kjedelig?

Hils på din nye favorittlunsj: glutenfri bruschetta

Italienerne har virkelig skjønt hvordan man kan live opp et stykke brød! - Glem smør og ost, og hent isteden frem olivenolje, fersk hvitløk og fargerike smaksbomber som topping. Her spares det ikke på kruttet, og selv om en bruschetta kan inneholde alt fra tomat til avokado, så har alle variantene til felles at brødet skal være av ypperste kvalitet, og alle ingrediensene skal være helt ferske og deilig fristende. 

En klassisk bruschetta toppes gjerne med tomat, men her kan man la fantasten løpe løpsk. Min favoritt toppes med mango, og resultatet er både himmelsk og enkelt!

LES OGSÅ: Ferske franske baguetter med herlig sprø skorpe!

Til 4 stk mango mozarella bruschetta trenger du:

  • 1 halv, fersk og godt moden mango
  • 1/4 liten rødløk
  • 1/4 agurk
  • 1 håndfull fersk basilikum
  • 1 håndfull fersk mint
  • noen skiver prosciutto (eller pastrami)
  • ca 5 små buffalo mozzarella-baller
  • 1 fedd hvitløk
  • god olivenolje
  • Flaksalt (f.eks. Maldon) og grovkvernet pepper etter smak
  • 4 skiver ferskt glutenfritt brød 


 


Fremgangsmåte:

  • Skrell og skjær mangoen i små terninger. Til høyre kan du se en video som viser et smart triks for å skrelle mango!
  • Vask agurken, og skjær også den i små terninger.
  • Rødløken skal også kuttes i små terninger, og det samme skal mozzarellaen.
  • Mint og basilikum kan du enten rive eller hakke i mellomstore biter.
  • Riv prosciuttoen forsiktig opp i småbiter. Fjern gjerne det strimlete fettet.
  • Hell alt du har skjært opp i en bolle, og rør forsiktig sammen med en skje.
  • Varm opp en grillpanne (med riller) eller en vanlig stekepanne på komfyren. Hell litt olivenolje i pannen, og samtidig litt på hver side av brødskivene.
  • Stek brødskivene i pannen til de har fått en sprø overflate, gjerne med striper av grillen.
  • Når brødet er ferdig kutter du hvitløksfeddet i to, og gnir det over brødskivene for å sette smak.
  • Legg brødet på et serveringsfat, og topp hver skive med rikelig av mangoblandingen. Over strør du litt ekstra olivenolje, en liten klype flaksalt, og litt kvernet pepper. Pynt gjerne med noen basilikum- eller mintblader til slutt!

Ha en hyggelig lunsj! :)



#mat #lunsj #sommer #sommermat #blogg #hverdag #helse #glutenfritt #gluten #glutenfri #cøliaki #glutenintoleranse #oppskrift #sunnmat #sunt #godt #matblogger #glutenfreelifesaver


 

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har å by på!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett år etter at jeg var diagnostisert med cøliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har nå tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig å få dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Følg oss



Meny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.