hits

mai 2016

Mango bruschetta med mozzarella - rask og deilig glutenfri lunsj!


Italiensk klassiker med en frisk vri

Vi har vel alle og enhver vokst opp med "brdskive" til bde frokost, lunsj og kveldsmat. Og brdskive er godt det, bde med brunost og leverpostei. Men noen ganger kan det vel bli litt kjedelig?

Hils p din nye favorittlunsj: glutenfri bruschetta

Italienerne har virkelig skjnt hvordan man kan live opp et stykke brd! - Glem smr og ost, og hent isteden frem olivenolje, fersk hvitlk og fargerike smaksbomber som topping. Her spares det ikke p kruttet, og selv om en bruschetta kan inneholde alt fra tomat til avokado, s har alle variantene til felles at brdet skal vre av ypperste kvalitet, og alle ingrediensene skal vre helt ferske og deilig fristende. 

En klassisk bruschetta toppes gjerne med tomat, men her kan man la fantasten lpe lpsk. Min favoritt toppes med mango, og resultatet er bde himmelsk og enkelt!

LES OGS: Ferske franske baguetter med herlig spr skorpe!

Til 4 stk mango mozarella bruschetta trenger du:

  • 1 halv, fersk og godt moden mango
  • 1/4 liten rdlk
  • 1/4 agurk
  • 1 hndfull fersk basilikum
  • 1 hndfull fersk mint
  • noen skiver prosciutto (eller pastrami)
  • ca 5 sm buffalo mozzarella-baller
  • 1 fedd hvitlk
  • god olivenolje
  • Flaksalt (f.eks. Maldon) og grovkvernet pepper etter smak
  • 4 skiver ferskt glutenfritt brd 


 


Fremgangsmte:

  • Skrell og skjr mangoen i sm terninger. Til hyre kan du se en video som viser et smart triks for skrelle mango!
  • Vask agurken, og skjr ogs den i sm terninger.
  • Rdlken skal ogs kuttes i sm terninger, og det samme skal mozzarellaen.
  • Mint og basilikum kan du enten rive eller hakke i mellomstore biter.
  • Riv prosciuttoen forsiktig opp i smbiter. Fjern gjerne det strimlete fettet.
  • Hell alt du har skjrt opp i en bolle, og rr forsiktig sammen med en skje.
  • Varm opp en grillpanne (med riller) eller en vanlig stekepanne p komfyren. Hell litt olivenolje i pannen, og samtidig litt p hver side av brdskivene.
  • Stek brdskivene i pannen til de har ftt en spr overflate, gjerne med striper av grillen.
  • Nr brdet er ferdig kutter du hvitlksfeddet i to, og gnir det over brdskivene for sette smak.
  • Legg brdet p et serveringsfat, og topp hver skive med rikelig av mangoblandingen. Over strr du litt ekstra olivenolje, en liten klype flaksalt, og litt kvernet pepper. Pynt gjerne med noen basilikum- eller mintblader til slutt!

Ha en hyggelig lunsj! :)



#mat #lunsj #sommer #sommermat #blogg #hverdag #helse #glutenfritt #gluten #glutenfri #cliaki #glutenintoleranse #oppskrift #sunnmat #sunt #godt #matblogger #glutenfreelifesaver


 

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har by p!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett r etter at jeg var diagnostisert med cliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har n tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig f dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Flg oss



Meny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.