hits

juni 2015

Glutenfri date på utendørsteater i London



Teater under åpen himmel

Hvis du har tenkt deg til London i sommer så anbefaler jeg å ta turen til Regents Park Open Air Theatre! 

Helt siden vi møttes for 4 år siden, har mannen min og jeg elsket sommerdater på teateret i Regents Park. Ikke mye kan måle seg med fantastisk teater under stjernehimmelen, accompagnert av susende løvtrær og plutselige fugler på scenen. Helt magisk!

Teateret holder høy kvalitet, og hver eneste forestilling vi har sett har vært fantastisk! Hvis du skal på bare ett eneste show mens du er på besøk i London, så burde dette være "it"!


Det blomstrer i regents Park, London

Tidlig sommer i Regents Park

London er fylt med blomstrende trær fra april og hele sommeren.. Nydelig!

Sola skinner (og jeg har nesten et smil om munnen..)


Spis glutenfritt av hjertens lyst!

På Regents Park Open Air Theatre serveres det både grillmat, drinker og finere middager. Du kan ha med picnic selv, bestille picnickurv på forhånd, eller nyte herlige glutenfrie burgere med et selvsagt glass sommerlig Pimm's i gresset!

Her finnes alt man kan ønske seg, og det er overhode ikke noe problem å være cøliaker. De er kjempeflinke på glutenfritt, og har utvist kjempegod kunnskap om riktig mathåndtering. Jeg har aldri blitt syk der.

Informasjon og booking finner du her: https://openairtheatre.com/

 

Vet du om et supert utendørsteater i Norge?


Oppskrift på britenes favorittdrink Pimm's finner du her: https://goo.gl/v0httQ 




Klikk på denne linken!


#glutenfri #glutenfritt #glutenfrie #glutenfria #cøliaki #gluten #matallergi #matintoleranse #melkefri #ferie #sommer #reise #London #livet #England #helg #blogg #foto #mat #kosthold #diett #hamburger #burger #restaurant #teater #glutenfreelifesaver

Glutenfri gratinert savoykål med cheddar, valnøtter og rosmarin!



Dette er en utrolig enkel og fantastisk god rett!

Visste du at grønnkål er den viktigste ingrediensen i en elimnasjonsdiett? Det er fordi kål er den av de aller mest næringsrike og minst immunprovoserende matvarene vi har! Det er også helt feil at man uten videre blir oppblåst og får luft i magen av kål. Dette skjer bare hvis man koker kålen lenger enn i 5 minutter. Kål har nok fått et frynsete rykte i Norge på grunn av sin velkjente opptreden i fårikål; en smaksrik men også "luftrik" rett.

Vi bør absolutt bruke mer kål! Spesielt nå utover sommeren når kålen er ny, frisk og norsk. Med et hav av næring og nesten blottet for allergifremkallende stoffer, er kål et unikum i grønnsaksdisken. Dessuten smaker det så fantastisk godt når det er tilberedt riktig! Personlig er jeg glad i fårikål, men for dem som ikke helt har sansen for ihjelkokte kålhoder så er denne varianten en sikker vinner:

NB: grønnkål er ikke det samme som savoykål. Grønnkål er ok på en eliminasjonsdiett og lav-FODMAP, velg derfor dette isteden om nødvendig. Næringsverdiene er så og si de samme.


Du trenger:

  • 1 savoykålhode (jeg velger alltid økologisk der dette er tilgjengelig)
  • 1 liter grønnsaksbuljong (helst økologisk og uten gjærekstrakt)
  • 75 gram moden og smaksrik cheddar ost, revet (annen smaksrik ost eller vegansk osteerstatning kan også benyttes)
  • 50 gram glutenfri strøkavring eller tørkede brødsmuler
  • 25 gram hakkede valnøtter
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • salt og pepper etter smak



Slik går du frem:

  • Forvarm grillen i stekeovnen 
  • Vask kålhodet og del det i 8 "båter"
  • Kok opp vann og buljong i en stekepanne med høye kanter, og legg kålbåtene forsiktig oppi vannet
  • Dekk til med et lokk og la kålen småkoke i 4-5 minutter (den skal ikke koke til den blir myk!)
  • I mellomtiden blander du ost, kavring, rosmarin, valnøtter og salt/pepper i en bolle
  • Når kålen har ligget i vannet i ca 5 minutter løfter du den forsiktig opp av vannet med en fiskeøse eller lignende (skje med hull i)
  • Legg kålen pent i en ildfast form, og strø osteblandingen over
  • Sett formen under grillen, og hold et oye med den til kavringen har fått en fin gyllen farge og osten har smeltet

Kan serveres alene, eller sammen med både fisk, kjøtt eller kylling!

KLIKK PÅ DENNE LINKEN!


#mat #kosthold #oppskrift #glutenfritt #glutenfri #gluten #cøliaki #melkefri #allergivennlig #intoleranse #blogg #foto #hverdag #familie #sunn #sunt #sundt #sunnmat #helse #glutenfreelifesaver #vegetar #vegan


Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har å by på!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett år etter at jeg var diagnostisert med cøliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har nå tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig å få dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Følg oss



Meny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.