hits

juni 2016

De beste ansiktsmaskene lager du selv!


 

Oppussing og egenpleie gr ikke hnd i hnd..

 

Etter noen uker i oppussingshelvete - uten et bra bad eller mye tid og plass til egenpleie (det er ikke mye fristende smre seg inn med bodylotion p et kaldt lite rom de kaller bad, med varierende mengder vann og privatliv) - s er det deilig komme hjem til mor og far, ta seg en glodvarm dusj og ha skikkelig hjemmespa! 

..spesielt nr jeg vet at min bedre halvdel imens er p jobb i Jordan og Dubai, og dupper rundt i Ddehavet etter ha rullet seg i pleiende ddehavsleire. 


Meg, i "ukens outfit" med gjrme og frosne tr som accessories:

Meanwhile, min elskede mann med en helt annen type gjrme p kroppen:


 


Gi huden naturlig fuktighet og gld


Mens typen farter rundt i verden hver eneste uke, s m jeg vre litt mer kreativ p komfortarenaen.. men bra, det blir det!

Jeg sverger ofte til hjemmelagde ansiktsmasker, og tler du ikke gluten, s er det viktig tenke p at ansiktspleieprodukter skal vre glutenfrie! Ansiktsmasker fr man som oftest i munnen (jeg gjr i alle fall det!) s pass p at du ikke fr i deg noe du ikke tler. Dessuten m det vre lov tenke litt snn at kunstig fremstilte hyllevarer med mange tirs holdbarhetsdato, neppe kan gjre mye godt for kroppen. Da er det bedre med produkter som er s friske og naturlige at de rett og slett kan spises opp!

Disse to ansiktsmaskene er helt fantastiske, og de tilfrer huden akkurat det den trenger av fuktighet og nringsstoffer!


For lage to masker trenger du fire sm ingredienser:

  • Naturell yogurt
  • Glutenfri havregryn
  • Myk avokado
  • Honning

​​​


Avokado- og honningmaske for trr hud

Bde honning og avocado har fuktgivende egenskaper, s denne masken er spesielt god for deg med trr hud, men ogs for deg med mer moden hud med fine linjer.

Du trenger bare:

  • 1/2 myk avokado
  • 4 ss honning

Mos avokadoen godt og rr inn honningen.

Pfr masken p huden og la den virke i 10 minutter. Trk av med en vt, kjlig klut.


Havregryn- og yoghurtmaske som gir gld

 

Denne havregryn- og yoghurtmasken passer til alle hudtyper. Denne er superenkel og rask lage, og renser og frisker opp huden din.

  • 1 ss glutenfrie havregryn, finmalt (eller grovmalt for en mer eksfolierende effekt)
  • 1 ss kologisk yoghurt naturell (dropp fruktbitene her)
  • Noen drper honning

Bland glutenfrie havregryn og yoghurt i en liten bolle. Rr deretter inn romtemperert honning.

Smr blandingen p ansiktet og halsen og la den virke i ti minutter fr du vasker av med varmt vann. Trk ansiktet med en varm, fuktig klut og avslutt med en god fuktighetskrem.

Tips: Denne masken er s mild at den ogs passer fint for deg med sensitiv hud!



Tre gode grunner til lage selv:

- BILLIG (koster ikke mange kronene!)

- Du har som regel ingrediensene i hus fra fr.

- Du vet hva maskene inneholder.

Vr s god og prv selv!

Ha en finfin sommerdag! :)





Tekst/foto: Kjerstin Marie Drager og Ingvild Kristine Ofstad

#helse #skjnnhet #kropp #glutenfri #cliaki #allergi #naturlig #sminke #hud #sommer #hverdag #frisk #sol #fitness #glutenfritt #glutenallergi #glutenintoleranse #blogg 

Friske, glutenfrie vegetar-wraps med chevre, mango og lvetann -Sommermat fra hagen!



- Denne oppskriften er laktovegetariansk (inneholder geitemelk), eggefri, nttefri, hvetefri og glutenfri. Wraps'ene jeg har brukt er laktosefrie, og geitemelk-produkter er ofte godt tolerert av personer med laktoseintoleranse.


Nyt mat fra hagen

Maten smaker absolutt best nr man har dyrket den selv! Dessuten vet man akkurat hvor den kommer fra, og man har full kontroll p vekstmetodene. Ut med industrielle insektmiddel og kunstgjdsel, og inn med kompost og kologiske alternativer!

For yeblikket str jeg og mannen min med bena godt plantet i verdens strste oppussing. Ihvertfall fles det snn for oss. Huset totalrenoveres og strippes ned til brebjelkene, og hagen fr gjennomg som sppelfylling og gravemaskinvei. Midt oppi dette prver vi opprettholde litt normalitet, og en ting vi koser oss med er en liten jordflekk som har ftt st ifred, hvor vi har plantet litt grnnsaker og br.

I tillegg til det som finnes i hagen har jeg bde agurk, cherrytomat og paprika i terrakottapotter p kjkkenet. De trives som bare det, og jeg har nye modne tomater omtrent hver dag.

LES OGS: Frisk og rask glutenfri pastasalat med yoghurt & tunfisk!

Lvetann som mat og medisin

Lvetann er en plante alle kjenner godt her i Norge. Den vokser som ugress -og mange mener den faktisk er et ugress. Selv synes jeg lvetann er fantastisk vakker! Den lukter godt, er pen se p, og den trenger virkelig ingen hjelp for trives. Ikke minst er lvetann en super matplante!

Lvetannbladene smaker godt, og egner seg ypperlig som salat. Bare husk plukke de sm, ferske bladene som vokser fr blomsten har sprunget ut. Etter at planten har blomstret s blir bladene bitre.

Lvetannblader er fulle av c-vitamin, jern, a-vitamin og kalsium, og i mange kulturer benyttes lvetann som medisin for blant annet magebesvr.

Nb: Srg for at du plukker lvetannbladene i en hage eller park hvor de er skjermet fra trafikkstv og eksos.

I denne oppskriften har jeg brukt grnnaker og urter fra min egen hage. Om din hage har andre grnnsaker s kan du benytte deg av de. Du trenger ikke flge innholdet til punkt og prikke. Jeg har heller ikke lagt til mengder av innholdet, fordi det er opp til deg hvor mange wraps du vil lage og hvor fulle du liker dem.

Disse wraps'ene smaker forresten like godt kalde som varme!

LES OGS: Mango-bruschetta med mozarella -Rask og enkel glutenfri lunsj!

Du trenger:

  • Glutenfrie wraps 
  • Moden (myk) chevre
  • Snfrisk eller annen smrbar geitost
  • Rd paprika
  • Myk, moden mango
  • Vrlk
  • Gresslk
  • Lvetannblader

Fremgangsmte:

  1. Hakk gresslken og bland den med snfrisk
  2. Skjr alle grnnsakene i lange tynne biter (julienne)
  3. Skjr chevre-osten p samme mte
  4. Skyll lvetannbladene godt, og skjr gjerne bort nederste del av stilken. Trk lett med trkepapir.
  5. Myk opp den mengden glutenfrie wraps du vil bruke i enten mikroblgeovn eller stekepanne. Her holder det med noen sekunder slik at de bare blir lunkne.
  6. Smr snfrisken jevnt over wraps'en, og fordel grnnsakene langs midten.
  7. Rull wraps'en godt sammen, og bruk gjerne tannpirkere til holde den fast.
  8. Du velger selv om du vil toaste wraps'en eller ikke. Du kan evt legge den i stekeovnen p 200 grader i noen minutter (til osten smelter), eller i et toastjern.

Smaker best servert i hagen, med et lite glass hvitvin eller kanskje et glass frisk og fruktig Pimms?

Prv deg p Englands favoritt-sommerdrikk! Klikk p bildet for f oppskriften:

 


#mat #sommer #sommermat #lunsj #sunnmat #sunt #hverdag #oppskrift #glutenfri #glutenfritt #helse #gluten #glutenintolernase #cliaki #blogg #godt #godmat


 

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har by p!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett r etter at jeg var diagnostisert med cliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har n tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig f dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Flg oss



Meny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.