hits

november 2015

Har du prøvd "Nomato" Lasagne?Hvem elsker ikke lasagne? 

What's not to love! Lag på lag med deilig kjøttsaus, pasta og hvit saus, toppet med ost! Bedre blir det ikke :)

De fleste lager kanskje lasagne fra pakke, men visste du hvor utrolig enkelt (og mye bedre) det er å lage den fra bunnen av? Det er virkelig ikke vanskelig, og det smaker himmelsk.

Visste du forresten at det går an å lage lasagne helt uten tomater? "Nomato" har fått stort fokus i det siste, og stadig flere velger bort den røde frukten (ja, tomat er faktisk en frukt) som finnes i langt flere retter enn man skulle tro. -Men hvorfor kutter folk ut en så "uskyldig" frukt?

LES OGSÅ: Ferske glutenfrie franske baguetter med sprø skorpe!


Hvorfor ikke spise tomater?

Tomater har i mange år vært en helt vanlig del av et sunt norsk kosthold, men for enkelte av oss er ikke tomat synonymt med god helse.

Nå er det ikke slik at tomaten i seg selv er "usunn". Mange kan rett og slett ikke spise tomater, enten på grunn av allergi, eller på grunn av syreinnholdet. Tomater kan ha en negativ effekt på slike ting som halsbrann, magesår, betennelser, IC (betennelse i blæra), og mange andre sykdommer hvor syre må unngås. Mange velger også selv å følge lavsyredietter.

Et eksempel er rawfood (råmat) diett eller vegansk rawfooddiett, hvor det er populært å velge bort matvarer som i følge diettens tilhengere øker syreinnholdet i kroppen (du kan se en liste over syre- og base-matvarer for rawfood dietten her).

Men, for de som ikke er tilhengere av en spesiell diett, er det også andre skremmende årsaker til å revurdere bruken av enkelte tomatprodukter..

BPA-innholdet er høyest i hermetiserte grønnsaker

I tillegg til sykdommer eller dietter som krever tomatfrie alternativer i matveien, er det også mange som begrenser inntaket av denne velkjente frukten på grunn av mengden BPA som finnes i bokstomater.

BPA, eller bisphenol A, er et industrikjemikalieprodukt som har blitt brukt i produksjonen av plast og annen emballasje siden sekstitallet. BPA brukes på innsiden av hermetikkboksene, og spesielt i matvarer med høyt syreinnhold, slik som tomater, er faren større for at BPA lekker inn i maten vi spiser. 

Diskusjonen rundt BPA går heftig, og det er delte meninger om hvor mye vi får i oss og hvor grensene bør gå. Det man derimot vet, er at inntak av større mengder BPA kan ha innvirkning på funksjoner i hjernen, oppførsel og prostatakjertler hos foster, spedbarn og barn (1). 

Enkelte forskere mener at BPA kan påvirke hormonene i kroppen vår, og spesielt da pubertet hos barn, samt enkelte kreftformer slik som brystkreft (2). Dyreforsøk viser også at BPA forårsaker en rekke helseproblemer, slik som forstyrrelser i forbrenning, fedme, forplantningsproblemer hos menn, astma og betennelser i tarmen (3).

En studie i USA i 2010 hvor 2988 mennesker deltok, viste en klar korrelasjon mellom BPA-innhold i urinen hos voksne mennesker, og antall tilfeller av hjerte- karsykdom (4). 

Canada og enkelte amerikanske stater har satt iverk tiltak for å forby bruk av BPA i tåteflasker.

Breastcancerfund.org anbefaler å velge bort tomater på boks, og har laget en guide til hvordan man best kan unngå BPA i kosten

All forskning som hittil er gjort på BPA i matvarer viser at tomater på hermetikkboks desidert er en av verstingene.

LES OGSÅ: Fargestoffene i maten vår -Sannheten matvareindustrien ikke vil at du skal vite om!


No tomatoes, no worries!

Tomater har blitt så vanlige i kostholdet vårt, at du kanskje lurer på hvordan det er mulig å erstatte dem. Heldigvis kan jeg forsikre deg om at det ikke er noe problem i det hele tatt!

Tomatfri saus smaker minst like godt som saus med tomat, og med denne oppskriften vil du rett og slett ikke smake forskjellen!

Selv om du kanskje ikke er nødt til å spise tomatfritt av helsemessige årsaker, så anbefaler jeg likevel å prøve denne fantastisk gode sausen!

Bonusen er at tomatfri saus på mange måter også er sunnere. Ikke minst fordi det skal flere grønnsaker til for å få en rik og fyldig smak, men også fordi du ikke vil ha behov for å søte sausen. Tomater er nemlig noe av det syrligste du kan lage saus av, og for at sausen skal smake godt tilsettes det sukker. I mange butikk-kjøpte tomatsauser er det veldig mye tilsatt sukker som du kanskje ikke engang hadde tenkt over. Det kan faktisk være mer sukker i en ferdigsaus enn i en dessert!

Prøvde du oppskriften på "Glutenfri spaghetti med deilig tomatfri pastasaus og hjemmelagede kjøttboller"? Da vet du like godt som jeg at pastasaus uten tomat smaker akkurat like godt!


Verdens beste lasagne lager du uten tomater!

Denne oppskriften er glutenfri, tomatfri, eggefri, nøttefri, og har melkefri, lav-FODMAP og syrefri variasjon.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

 • 400 gram kjøttdeig av storfe
 • 200 gram kjøttdeig av svin
 • 9 eller flere plater med glutenfri lasagne (antallet kommer an på hvilken form du bruker) 
 • 50 ml raspet cheddar ost (eller annen ost som er sterk på smak)
 • 50 ml raspet mozzarellaost
 • 150 ml raspet parmesanost

Melkefri variant: Bytt ut osten med 120 ml glutenfrie brødsmuler

Lav-FODMAP variant: Bruk laktosefri ost

Lavsyrevariant: Bruk lettost eller kutt ut osten til fordel for brødsmuler


BÉCHAMEL SAUS/ HVITSAUS:

Melkefritt alternativ: Bruk melkefritt smør eller plantemargarin, rismelk (ikke soya), og kutt ut parmesanosten.

Lav-Fodmap variant: Bruk laktosefrie melkeprodukter

Lavsyre: Bruk lettmelk, lettsmør og lettost, eller kutt ut osten.


"NOMATSAUS" (TOMATFRI PASTASAUS):

 • 4 små/medium gulrøtter, raspet
 • 5 medium eller 4 store røde paprika, skjært i striper
 • ca 1 dl butternut squash/flaskegresskar i terninger
 • 1 stilk selleri
 • 1/2 rødbete i terninger
 • 2 fedd hvitløk, hakket i små biter
 • 1 dl hakket løk
 • 5 dl vann med en halv grønnsaksbuljongterning (oppløst)
 • 1 dl fløte 
 • 1 s hakket persille
 • 1 ss hakket basilikum
 • 1 ts oregano
 • 1 ts timian
 • 1/2 ts grovkvernet pepper
 • 2 laurbærblad
 • 3 ss olivenolje
 • 2 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik 
 • Salt etter smak

Smaken blir best med ferske urter, men du kan også bruke italiensk krydder.

Melkefritt alternativ: Bruk melkefri fløte eller sløyf fløten helt.

Lav-FODMAP variant: Kutt ut løken og hvitløken, bruk hvitløksolje istedenfor vanlig olivenolje, kutt ut rødbeter, bruk laktosefri fløte.

Lavsyre: Kutt ut eddiken og hvitløken, og benytt hvitløksolje istedenfor vanlig olje. Bruk kun halvparten av løken, og bytt ut fløten med melk.

Tips: Du må gjerne lage flere porsjoner av sausen og fryse ned. Da kan du bare åpne et glass neste gang du vil lage lasagne!


FREMGANGSMÅTE:

 1. Hakk alle grønnsakene til den tomatfrie pastasausen, og legg alle ingrediensene unntatt fløten i en stor gryte med lokk. Rør godt, og la det småkoke på medium varme til alle grønnsakene er myke.
 2. Når grønnsakene er myke setter du kasserollen til sides med lokket på.
 3. Når grønnsakene har kjølt seg ned litt fjerner du laurbærbladene og kjører blandingen i en blender eller food processor. Du kan la det være så mye eller lite klumper du ønsker. Noen liker litt å tygge på, mens andre liker sausen helt jevn. Tilsett fløten til slutt.
 4. Begynn med hvitsausen ved å smelte smøret i en kasserolle. Tilsett melet og rør godt til du får en myk "deig". Spe med melk, rør igjen til klumpene er borte, og spe på nytt. Fortsett slik til du har brukt opp all melken. Du må gjerne bruke en visp. Når du har brukt opp all melken rører du inn buljongen, persillen, muskat og parmesan.
 5. Stek svine- og storfekjøttdeigen sammen i en panne til den er brunet men ikke brent. Hell tomatfri saus over kjøttet, og la det stå å trekke i ca 5 minutter til kjøttet har tatt til seg smaken av sausen.
 6. Forvarm stekeovnen din til 200 grader.
 7. Finn  frem en lasagneform. Jeg fikk nettopp en flott form i gave av en venninne, som jeg elsker. Den er laget slik at den passer perfekt til tre lasagneplater på tvers! Jeg trenger ikke bryte dem av for at det skal bli riktig. 
  Formen heter "Cash Mason" og kan kjøpes på nett.
 8. Begynn lasagnen din med kjøttsausen. Dekk bunnen av formen, og legg deretter et lag med glutenfri lasagneplater over. Spre et lag med hvit saus over lasagneplatene, og gjenta prosessen til formen din er full. Jeg fikk plass til 3 lag i min form. Pass bare på at siste lag er hvit saus, før du sprer osten på toppen!nHvis du lager melkefri lasagne så strør du brødsmuler på toppen istedenfor ost.
 9. Stek i 20 minutter med sølvfolie over, før du fjerner folien og steker på samme temperatur til lasagnen har fått en gyllen skorpe.

Server rykende varm, gjerne med mine SUPERKJAPPE GLUTENFRIE HVITLØKSCIABATTA og crispy salat!Spiser du tomater? Hva er din mening om BPA? Skriv gjerne tips, innspill og mer i kommentarfeltet! :)

 KILDER: (1) http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/bpa/faq-20058331 (2) (3) (4) http://www.nhs.uk/news/2010/03March/Pages/BPA-plastic-health-warnings.aspx#mat #kosthold #diett #helse #oppskrift #hverdag #pasta #middag #blogger #lasagne #høstmat #høst #glutenfri #glutenfritt #gluten #ernæring #lavfodmap #allergi #matallergi #intoleranse #matintoleranse #melkefri #melkefritt #laktosefri #laktosefritt #rawfood #lavsyrediett #BPA #tomat #sunt #sunnmat #livsstil #sunnlivsstil #godmat

 

Er det mulig: Supersunn sjokolademousse!!Kanskje verdens sunneste dessert!

Oioioi, dette er sjokolademousse med stor S, men den er også sunn med stor S!

Denne desserten smaker altså så fantastisk godt fra første munnfull, at man aldri skulle gjettet at den faktisk er sunn som bare det!

Hvis du er glad i sjokolade men helst vil holde deg unna for mye sukker, så bør du prøve deg på en sunn sjokolademousse. Med bare tre ingredienser, og helt uten raffinert sukker, er denne sjokoladebomben av en dessert midt i blinken for å stille søtsuget! 

LES OGSÅ: Sykt gode sukkerfri peanutbuttercup proteinbarer!


Sunn og kremete sjokolademousse med avokado

Hemmeligheten er den herlig kremete og supersunne frukten avokado. Avokadoen gir en fantastisk konsistens og egner seg kjempegodt til å lage sjokolademousse. 

I tillegg til å gi en helt unik konsistens, er avokadoen som kjent full av sunt fett og viktige næringsstoffer. Avokadoen har også faktisk mest proteiner av absolutt alle frukter! -Ja, det er faktisk ikke en grønnsak, men en frukt. Eller, hvis man skal bli helt teknisk så er avokadoen faktisk et bær!

I tillegg til omega 3 og proteiner, inneholder også avokadoen store mengder lutein. Lutein er et karotenoid (et slags fargestoff) som blant annet hjelper til med å beskytte synet.

Kort oppsummert er avokadoen en superfrukt, som både hjelper hud, hår, minnet, musklene og også synet. En annen bonus med denne sunne sjokolademoussen er at innholdet av gode fettsyrer og protein også senker søtsuget, og holder deg mett ekstra lenge.

Her er det altså ingen grunn til strekke seg etter sjokoladeskåla! Kos deg isteden med en supergod porsjon sunn sjokolademousse!

LES OGSÅ: Søte & sunne superpannekaker med bare 3 ingredienser!


Til 2 porsjoner trenger du:

 • 2 skikkelig modne avokadoer (her funker det altså ikke med halvmoden frukt: den skal være ordentlig myk, ellers kan moussen bli bitter.)
 • 2 ss ren kakao 
 • 2 ss ren lønnesirup (vegansk/paleo)

Nb: for at lønnesirupen skal være paleo så må den være ren. Dvs at den ikke skal være tilsatt noe som helst. Her er det mye rart på markedet, så det er bare å snu flaska og lese etiketten. 

Søtningsalternativer (her må du altså velge bare en): 

 • 4 medjooldadler (paleo/ rawfood/vegansk)
 • 2 ss brunrissirup (lav glykemisk indeks/vegansk)
 • 2 ss flytende karobsøtning (lav glykemisk index/vegansk)
 • 22 ss honning (bruk aktiv manukahonning (10++) hvis du vil gi immunforsvaret en boost!)

Fremgangsmåte:

 1. Skjær avokadoene i to, og fjern stenen
 2. Kjør avokadoene på full guffe i blender eller kjøkkenmaskin med knivblad (evt. stavmikser) til de er helt kremete og uten klumper
 3. Tilsett først søtning, og deretter kakaopulver, litt etter litt, mens du lar kjøkkenmaskina gå. 
 4. Visp sjokolademoussen kremete og jevn, før du setter den i kjøleskapet for å stivne litt.
 5. Når sjokolademoussen er godt nedkjølt, kan du gjerne toppe den med noen skivede mandler eller andre nøtter som du liker godt. Det smaker deilig, gir litt "crunch", og legger til enda flere næringsstoffer og sunt fett!

Sunnere og deiligere dessert skal du jammen lete lenge etter!

Bruker du også avokado til noe helt annet enn salat? 


#sjokolade #søtt #dessert #sjokoladepudding #sjokolademousse #glutenfri #glutenfritt #melkefri #melkefritt #laktosefri #laktosefritt #helse #kosthold #mat #oppskrift #helg #hverdag #sunnmat #sunt #treningsmat #diett #ernæring #sukkerfri #sukkerfritt #paleo #vegansk #høst #kos #november #vegan #lowcard #lavkarbo #blogger 

 

 

Har du noen gang smakt pizza med banan? Det er digg!Tropisk lørdagspizza!

Denne pizzaen er glutenfri og melkefri, og kan gjøres vegansk og paleo.

Pizza er ikke bare kjøttdeig og ost. Ikke trenger den komme fra frossendisken heller! Pizza (spesielt glutenfri pizza) smaker nemlig aller, aller best når den lages fra "scratch", og med litt oppfinnsomhet kan man lokke frem smakskombinasjoner som får grandisen til å minne om ketsjup på papp.

-Så er jo grandisen omtrent ketsjup på papp da, men det hører hjemme i et annet innlegg ;)

LES OGSÅ: Verdens beste lasagne helt uten gluten, melk og tomater! Må prøves!Banan funker virkelig på pizza!

En av mine pizzafavoritter stammer fra tiden jeg bodde i New Zealand. Onkelen til kjæresten min på den tiden eide en pizzarestaurantkjede, og menyen var langt fra ordinær. Isteden for margherita og pepperoni, sprudlet menyen over av tropiske innslag og usannsynlige alternativer. Favoritten var thaipizza med kylling; en skikkelig smaksopplevelse, med alt fra banan til cashewnøtter på toppen! -Og det er nettopp denne pizzaen jeg har gjort mitt beste for å gjenskape.

Venner og familie klør seg litt i hodet når de ser banan på pizzaen, men så fort de setter tenna i vidunderet så får pipa jammen en annen lyd!


Alle elsker Thaipizza!

Glutenfri thaipizza med kylling er enkelt å lage. Det krever ingen ekstraordinære kokkeferdigheter, og vidunderet er like kjapt og greit å lage som mors hjemmelagede lørdagspizza. Litt sunnere er det også!

Du kan godt bruke ferdigbunn hvis du vil det. Min desiderte favoritt (og bunnen du ser på bildene) er Toscano's "Authentic Italian Gluten Free Pizza Base". Den er helt fantastisk! I all min tid har jeg ikke smakt bedre. Men.. jeg har ikke klart å finne den i Norge, så jeg anbefaler ALLE å mase skikkelig på Toscano via Facebook- eller Instagramsidene deres, slik at de kanskje gir etter og får de inn i norske butikker. DET hadde vært vært noe! (For ordens skyld: Jeg er ikke sponset av Toscano)


Hvis du vil lage pizzabunn selv så er denne oppskriften enkel og super: 

(klikk på linken for å komme til oppskriften)

"Super og enkel oppskrift på perfekt glutenfri pizzabunn!"

TIPS: Du kan lage flere pizzabunner som du halvsteker og fryser, så har du fiks ferdige bunner for hånden når du får lyst på pizza!


For å lage glutenfri chicken thaipizza trenger du (mengder tilpasses bunnen):

 • grønn thai curry paste (1-2 ts etter hvor sterk smak du vil ha)
 • kokoskrem (ca 1 ss per rund pizza)
 • creme fraiche (ca 1 ss per rund pizza)
 • knust hvitløk (eller litt hvitløkspulver) -ca 1 fedd per rund pizza
 • raspet fersk ingefær -ca en 1 skive på størrelse med en tyvekroning, per rund pizza
 • noen små dråper sesamolje
 • grønn og rød paprika i små biter
 • en håndfull cashewnøtter
 • en håndfull bønnespirer
 • 1 banan
 • raspet ost (gjerne mozarella) Her kan du godt bruke raspet soyamozarella. Jeg fant nettop en på ICA av merket Tofutti (som jeg vel og merke ikke har prøvd selv) 
 • 1 kyllingbryst
 • fersk koriander

Du kan tilsette ekstra chilli hvis du liker sterk mat!

Fremgangsmåte:

 • Forvarm ovnen til 225 grader
 • Bland sammen green curry paste, kokoskrem, creme fraiche, hvitløk, ingefær og sesamolje i en bolle. Sett bollen i kjøleskapet.
 • Stek kyllingbrystet helt (altså, ikke i biter), i en varm stekepanne. Når kyllingen er ferdigstekt, river du den i småbiter med to gafler. Sett kyllingbitene til side.
 • Hakk paprika og skjær bananen i skiver.
 • Smør curryblandingen på pizzabunnen. Hvis du har en liten pizzabunn så må du kanskje holde litt tilbake. Bruker du for mye så blir pizzaen bløt eller "soggy". Her er det bedre å være litt sparsom.
 • Oppå fyllet strør du så kyllingbiter, paprika, bønnespirer og cashewnøtter. Deretter legger du bananbiter utover pizzaen, og topper med ost.
 • Stek pizzaen til osten har fått en gyllen farge, og skorpen er sprø.
 • Pynt med fersk koriander rett før servering. Ikke legg på koriander for tidlig, for da visner den av varmen.

Server gjerne thaipizza med en lett mangosalat og en tropisk "mocktail", eller kanskje rett og slett et glass med friskt kokosnøttvann!

Velbekomme!
  

Hils på meg i siste Allers Glutenfritt! :)

Var det ikke på tide at Norge fikk sitt eget glutenfrie matblad? Jovisst!

I mange land bugner det av glutenfritt lesestoff, og ettersom både trenden og glutenproblematikken tar fart, har flere blader viet seg fullt og helt til glutenfri livsstil. Her hjemme har det derimot krevd litt googling, og ikke minst oversettelse av både språk og måleenheter, for å få den store, vide glutenfrie verden inn i stua.. 

Men ikke nå lenger! Nå har nemlig de herlige folka hos Allers satt alle kluter til, slik at vi skal kunne kose oss med minst like mye nyttig lesestoff og herlige oppskrifter som våre glutenspisende medsøstre (og -brødre).

Siste utgave av Allers Glutenfritt inneholder utrolige 130 oppskrifter, og selvsagt ikke en smule gluten! Her er det bare å la tennene løpe i vann, for en flottere samling av glutenfrie oppskrifter skal du lete lenge etter!

LES OGSÅ: Lag din egen glutenfrie melmiks 

Foto: Facebook/ Allers Glutenfritt 

(FOTO: FACEBOOK/ ALLERS GLUTENFRITT)

 


Møt matbloggerne!

I tillegg til glutenfri mat, finner du også produkttester, tips og råd til glutenfri bakst, og ikke minst får du hilse på de mest populære glutenfrie matbloggerne (The Gluten Free Lifesaver inkludert, så klart), som deler sine favorittoppskrifter. 

I Allers Glutenfritt røper jeg blant annet hvilke oppskrifter på bloggen som er mest populære, og ikke minst deler jeg mitt aller beste tips for å lykkes med glutenfri baking.

På toppen av alt finner du en hel rekke flotte juleoppskrifter i bladet, så dette er uten tvil et nummer du må få med deg før vinteren kommer snikende!

Bladet er i salg nå, og her er det ingen tid å miste! 

Hipp hurra for Allers! Stor tommel opp fra meg! <3 :)Enkel og perfekt glutenfri pizzabunn!
Det er enkelt å lage supergod glutenfri pizzabunn!

Pizza har uten tvil blitt norges nasjonalrett, og desverre spiser vi mest av den frosne typen. Siden Grandiosa's lansering på 80-tallet har vi nordmenn hatt i oss hele 350 millioner pakker av den høyt elskede lefsa med paprika og skinke (kilde: Wikipedia). Ikke vet jeg hvor mye vi har spist tilsammen, nå som butikkene har flere typer ferdigpizza enn de har grønnsaker, men det er kanskje like greit å ikke tenke på det.

Misforstå meg rett, jeg er absolutt en pizzafan! Jeg spiser til og med Grandiosa, nå som de har kastet seg på glutenfribølgen. Med måte vel og merke. For eksempel de gangene jeg har kommet hjem til Norge på besøk, og kastet i meg alt av norsk matkultur; fra leverpostei til raspeballer. Da er Grandisen god å ha, for det henger unektelig noen gode studentminner i den tørre skinka og den ynkelige ketsjupgarnityren :)

LES OGSÅ: DRØM DEG BORT TIL VARMERE STRØK, MED EN DEILIG GLUTENFRI THAIPIZZA MED KYLLING!


Ferdigpizzaen er full av tilsetningsstoffer

Gamle minner til side, ferdigpizza er ikke akkurat helsekost. For oss som ikke spiser gluten blir dette utsagnet faktisk enda mer aktuelt. Har du noen gang tatt deg tid til å lese innholdsfortegnelsen på en glutenfri ferdigbunn? Da skal du jammen ha god tid, for der står det mye! Det er langt ifra mel, vann, gjær og that's it! 

Ferdigbunnene som ligger vakumpakket i butikkhylla (and don't get me started on wraps!!) er konserveringsmiddelverstinger. Det skal så sykt mange tilsetningsstoffer til for å holde den pizzabunnen "fersk", at det kanskje tærer mer på helsa enn den osten du hiver på toppen!

Ja, klart det er greit å kunne "hive en pizza i ovnen" uten for mye stress. Den er jeg med på. Men hvor mye stress er det egentlig å lage bunnen selv? Langt mindre enn du kanskje tror!

(foto: bigstock)

Hjemmelaget glutenfri pizza er sunt!

Ikke bare er det kjempeenkelt å lage glutenfri pizzabunn selv, det smaker også så utrolig mye bedre, og ikke minst er det sunnere. Jommen er det ikke billigere også! Så hva venter du på?

En bra oppskrift er det du venter på, tenker jeg. Og her er den; min favorittbunn!

Dette trenger du:

 • 250 ml lunkent (40 grader) vann
 • 7 gram tørrgjær (ca en porsjonspose)
 • 2½ ts sukker(dette hjelper hevingen)
 • 400 gram av The Gluten Free Lifesaver's egen glutenfrie melblanding
 • 1 ts salt
 • 1 stort økologisk egg fra frittgående høns (kan byttes med eggeerstatning)
 • 2 ss olivenolje
 • ½ ts bakepulver
 • 2 ts eddik

Nb: Hvis du velger å bruke en annen melblanding, så bytter du ut vannet i oppskriften med melk eller rismelk, og tilsetter 1 ts xantan gum! Soyamelk egner seg forøvrig ikke like godt.


Fremgangsmåte:

 • Bland lunkent vann (nb: mål gjerne temperaturen) med sukkeret og gjæren, og sett gjærblandingen til sides på et lunt sted for å aktivere den. Gjæren er klar når den har skummet opp fra 2/3 til dobbel størrelse.
 • Hell melet i en bolle, bland bakepulveret godt inn, og lag en grop i midten. I gropen knekker du egget, og heller i olivenoljen, eddiken og gjærblandingen. Rull opp ermene og kna deigen godt sammen.
 • Forvarm stekeovnen til 200 grader (vifteovn)
 • Når deigen er jevn, strør du litt glutenfritt mel over den, dekker med plast, og lar den heve til den har doblet i størrelse.
 • Press eller kjevle deigen direkte på bakepapiret, eller på en pizzapanne. Bruk gjerne litt ekstra glutenfritt mel eller 1 ts olivenolje hvis deigen er klissete.
 • Forstek pizzabunnen i maks 10 minutter -den skal ikke være gjennomstekt, bare få en fastere skorpe og lett heving.
 • Ta pizzabunnen ut av ovnen, og la den hvile i 5 minutter før du smører på fyllet. 

TIPS: Du kan lage flere pizzabunner som du halvsteker og fryser, så har du fiks ferdige bunner for hånden når du får lyst på pizza!

Da er det bare å smøre på fyll av hjertens lyst! 

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har å by på!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett år etter at jeg var diagnostisert med cøliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har nå tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig å få dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Følg ossMeny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.