hits

november 2015

Har du prvd "Nomato" Lasagne?



Hvem elsker ikke lasagne?

What's not to love! Lag p lag med deilig kjttsaus, pasta og hvit saus, toppet med ost! Bedre blir det ikke :)

De fleste lager kanskje lasagne fra pakke, men visste du hvor utrolig enkelt (og mye bedre) det er lage den fra bunnen av? Det er virkelig ikke vanskelig, og det smaker himmelsk.

Visste du forresten at det gr an lage lasagne helt uten tomater? "Nomato" har ftt stort fokus i det siste, og stadig flere velger bort den rde frukten (ja, tomat er faktisk en frukt)som finnesi langt flere retter enn man skulle tro. -Men hvorfor kutter folkut en s "uskyldig" frukt?

LES OGS: Ferske glutenfrie franske baguetter med spr skorpe!


Hvorfor ikke spise tomater?

Tomater har i mange r vrt en helt vanlig del av et sunt norsk kosthold, men for enkelte av oss er ikke tomat synonymt med god helse.

N er det ikke slik at tomaten i seg selv er "usunn". Mange kanrett og slett ikke spise tomater, enten p grunn av allergi, eller p grunn av syreinnholdet.Tomater kan ha en negativ effekt p slike ting som halsbrann, magesr, betennelser, IC (betennelse i blra), og mange andre sykdommer hvor syre m unngs. Mange velger ogs selv flge lavsyredietter.

Et eksempel er rawfood (rmat) diett eller vegansk rawfooddiett, hvor det er populrt velge bort matvarer som i flge diettens tilhengere ker syreinnholdet i kroppen (du kan se en liste over syre- og base-matvarer for rawfood dietten her).

Men, for de som ikke er tilhengere av en spesiell diett, er det ogs andre skremmendersaker til revurdere bruken av enkelte tomatprodukter..

BPA-innholdet er hyest i hermetiserte grnnsaker

I tillegg til sykdommer eller dietter som krever tomatfrie alternativer i matveien, er det ogs mange som begrenser inntaket av denne velkjente frukten p grunn av mengden BPA som finnes i bokstomater.

BPA, eller bisphenol A, er et industrikjemikalieprodukt som har blitt brukt i produksjonen av plast og annen emballasje siden sekstitallet. BPA brukes p innsiden av hermetikkboksene, og spesielt i matvarer med hyt syreinnhold, slik som tomater, er faren strre for at BPA lekker inn i maten vi spiser.

Diskusjonen rundt BPA gr heftig, og det er delte meninger om hvor mye vi fr i oss og hvor grensene br g. Det man derimot vet, er at inntak av strre mengder BPA kan ha innvirkning p funksjoner i hjernen, oppfrsel og prostatakjertler hos foster, spedbarn og barn (1).

Enkelte forskere mener at BPA kan pvirke hormonene i kroppen vr, og spesielt da pubertet hos barn, samt enkelte kreftformer slik som brystkreft (2). Dyreforsk viser ogs at BPA forrsaker en rekke helseproblemer, slik som forstyrrelser i forbrenning, fedme, forplantningsproblemer hos menn, astma og betennelser i tarmen (3).

En studie i USA i 2010 hvor 2988 mennesker deltok,viste en klar korrelasjon mellom BPA-innhold i urinen hos voksne mennesker, og antall tilfeller av hjerte- karsykdom (4).

Canada og enkelte amerikanske stater har satt iverk tiltak for forby bruk av BPA i tteflasker.

Breastcancerfund.org anbefaler velge bort tomater p boks, og har laget en guide til hvordan man best kan unng BPA i kosten.

All forskning som hittil er gjort p BPA i matvarer viser at tomater p hermetikkboks desidert er en av verstingene.

LES OGS: Fargestoffene i maten vr -Sannheten matvareindustrien ikke vil at du skal vite om!


No tomatoes, no worries!

Tomater har blitt s vanlige i kostholdet vrt, at du kanskje lurer p hvordan det er mulig erstatte dem. Heldigvis kan jeg forsikre deg om at det ikke er noe problem i det hele tatt!

Tomatfri saus smaker minst like godt som saus med tomat, og med denne oppskriften vil du rett og slett ikke smake forskjellen!

Selv om du kanskje ikke er ndt til spise tomatfritt av helsemessige rsaker, s anbefaler jeg likevel prve denne fantastisk gode sausen!

Bonusen er at tomatfri saus p mange mter ogs er sunnere. Ikke minst fordi det skal flere grnnsaker til for f en rik og fyldig smak, men ogs fordi du ikke vil ha behov for ste sausen. Tomater er nemlig noe av det syrligste du kan lage saus av, og for at sausen skal smake godt tilsettes det sukker. I mange butikk-kjpte tomatsauser er det veldig mye tilsatt sukker som du kanskje ikke engang hadde tenkt over. Det kan faktisk vre mer sukker i en ferdigsaus enn i en dessert!

Prvde du oppskriften p "Glutenfri spaghetti med deilig tomatfri pastasaus og hjemmelagede kjttboller"? Da vet du like godt som jeg at pastasaus uten tomat smaker akkurat like godt!


Verdens beste lasagne lager du uten tomater!

Denne oppskriften er glutenfri, tomatfri, eggefri, nttefri, og har melkefri, lav-FODMAP og syrefri variasjon.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

  • 400 gram kjttdeig av storfe
  • 200 gram kjttdeig av svin
  • 9 eller flere plater med glutenfri lasagne (antallet kommer an p hvilken form du bruker)
  • 50 ml raspet cheddar ost (eller annen ost som er sterk p smak)
  • 50 ml raspet mozzarellaost
  • 150 ml raspet parmesanost

Melkefri variant: Bytt ut osten med 120 ml glutenfrie brdsmuler

Lav-FODMAP variant: Bruk laktosefri ost

Lavsyrevariant: Bruk lettost eller kutt ut osten til fordel for brdsmuler


BCHAMEL SAUS/ HVITSAUS:

Melkefritt alternativ: Bruk melkefritt smr eller plantemargarin, rismelk (ikke soya), og kutt ut parmesanosten.

Lav-Fodmap variant: Bruk laktosefrie melkeprodukter

Lavsyre: Bruk lettmelk, lettsmr og lettost, eller kutt ut osten.


"NOMATSAUS" (TOMATFRI PASTASAUS):

  • 4 sm/medium gulrtter, raspet
  • 5 medium eller 4 store rde paprika, skjrt i striper
  • ca 1 dl butternut squash/flaskegresskar i terninger
  • 1 stilk selleri
  • 1/2 rdbete i terninger
  • 2 fedd hvitlk, hakket i sm biter
  • 1 dl hakket lk
  • 5 dl vann med en halv grnnsaksbuljongterning (opplst)
  • 1 dl flte
  • 1 s hakket persille
  • 1 ss hakket basilikum
  • 1 ts oregano
  • 1 ts timian
  • 1/2 ts grovkvernet pepper
  • 2 laurbrblad
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik
  • Salt etter smak

Smaken blir best med ferske urter, men du kan ogs bruke italiensk krydder.

Melkefritt alternativ: Bruk melkefri flte eller slyf flten helt.

Lav-FODMAP variant: Kutt ut lken og hvitlken, bruk hvitlksolje istedenfor vanlig olivenolje, kutt ut rdbeter, bruk laktosefri flte.

Lavsyre: Kutt ut eddiken og hvitlken, og benytt hvitlksolje istedenfor vanlig olje. Bruk kun halvparten av lken, og bytt ut flten med melk.

Tips: Du m gjerne lage flere porsjoner av sausen og fryse ned. Da kan du bare pne et glass neste gang du vil lage lasagne!


FREMGANGSMTE:

  1. Hakk alle grnnsakene til den tomatfrie pastasausen, og legg alle ingrediensene unntatt flten i en stor gryte med lokk. Rr godt, og la det smkoke p medium varme til alle grnnsakene er myke.
  2. Nr grnnsakene er myke setter du kasserollen til sides med lokket p.
  3. Nr grnnsakene har kjlt seg ned litt fjerner du laurbrbladene og kjrer blandingen i en blender eller food processor. Du kan la det vre s mye eller lite klumper du nsker. Noen liker litt tygge p, mens andre liker sausen helt jevn. Tilsett flten til slutt.
  4. Begynn med hvitsausen ved smelte smret i en kasserolle. Tilsett melet og rr godt til du fr en myk "deig". Spe med melk, rr igjen til klumpene er borte, og spe p nytt. Fortsett slik til du har brukt opp all melken. Du m gjerne bruke en visp. Nr du har brukt opp all melken rrer du inn buljongen, persillen, muskat og parmesan.
  5. Stek svine- og storfekjttdeigen sammen i en panne til den er brunet men ikke brent. Hell tomatfri saus over kjttet, og la det st trekke i ca 5 minutter til kjttet har tatt til seg smaken av sausen.
  6. Forvarm stekeovnen din til 200 grader.
  7. Finn frem en lasagneform. Jeg fikk nettopp en flott form i gave av en venninne, som jeg elsker. Den er laget slik at den passer perfekt til tre lasagneplater p tvers! Jeg trenger ikke bryte dem av for at det skal bli riktig.
    Formen heter "Cash Mason" og kan kjpes p nett.
  8. Begynn lasagnen din med kjttsausen. Dekk bunnen av formen, og legg deretter et lag med glutenfri lasagneplater over. Spre et lag med hvit saus over lasagneplatene, og gjenta prosessen til formen din er full. Jeg fikk plass til 3 lag i min form. Pass bare p at siste lag er hvit saus, fr du sprer osten p toppen!nHvis du lager melkefri lasagne s strr du brdsmuler p toppen istedenfor ost.
  9. Stek i 20 minutter med slvfolie over, fr du fjerner folien og steker p samme temperatur til lasagnen har ftt en gyllen skorpe.

Server rykende varm, gjerne med mineSUPERKJAPPE GLUTENFRIE HVITLKSCIABATTA og crispy salat!



Spiser du tomater? Hva er din mening om BPA? Skriv gjerne tips, innspill og mer i kommentarfeltet! :)





KILDER: (1)http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/bpa/faq-20058331 (2) (3) (4) http://www.nhs.uk/news/2010/03March/Pages/BPA-plastic-health-warnings.aspx



#mat #kosthold #diett #helse #oppskrift #hverdag #pasta #middag #blogger #lasagne #hstmat #hst #glutenfri #glutenfritt #gluten #ernring #lavfodmap #allergi #matallergi #intoleranse #matintoleranse #melkefri #melkefritt #laktosefri #laktosefritt #rawfood #lavsyrediett #BPA #tomat #sunt #sunnmat #livsstil #sunnlivsstil #godmat

Er det mulig: Supersunn sjokolademousse!!



Kanskje verdens sunneste dessert!

Oioioi, dette er sjokolademousse med stor S, men den er ogs sunn med stor S!

Denne desserten smaker alts s fantastisk godt fra frste munnfull, at man aldri skulle gjettet at den faktisk er sunn som bare det!

Hvis du er glad i sjokolade men helst vil holde deg unna for mye sukker, s br du prve deg p en sunn sjokolademousse. Med bare tre ingredienser, og helt uten raffinert sukker, er denne sjokoladebomben av en dessert midt i blinken for stille stsuget!

LES OGS: Sykt gode sukkerfri peanutbuttercup proteinbarer!


Sunn og kremete sjokolademousse med avokado

Hemmeligheten er den herlig kremete og supersunne frukten avokado. Avokadoen gir en fantastisk konsistens og egner seg kjempegodt til lage sjokolademousse.

I tillegg til gi en helt unik konsistens, er avokadoen som kjent full av sunt fett og viktige nringsstoffer. Avokadoen har ogs faktisk mest proteiner av absolutt alle frukter! -Ja, det er faktisk ikke en grnnsak, men en frukt. Eller, hvis man skal bli helt teknisk s er avokadoen faktisk et br!

I tillegg til omega 3 og proteiner, inneholder ogs avokadoen store mengder lutein. Lutein er et karotenoid (et slags fargestoff) som blant annet hjelper til med beskytte synet.

Kort oppsummert er avokadoen en superfrukt, som bde hjelper hud, hr, minnet, musklene og ogs synet. En annen bonus med denne sunne sjokolademoussen er at innholdet av gode fettsyrer og protein ogs senker stsuget, og holder deg mett ekstra lenge.

Her er det alts ingen grunn til strekke seg etter sjokoladeskla! Kos deg isteden med en supergod porsjon sunn sjokolademousse!

LES OGS: Ste & sunne superpannekaker med bare 3 ingredienser!


Til 2 porsjoner trenger du:

  • 2 skikkelig modne avokadoer (her funker det alts ikke med halvmoden frukt: den skal vre ordentlig myk, ellers kan moussen bli bitter.)
  • 2 ss ren kakao
  • 2 ss ren lnnesirup (vegansk/paleo)

Nb: for at lnnesirupen skal vre paleo s m den vre ren. Dvs at den ikke skal vre tilsatt noe som helst. Her er det mye rart p markedet, s det er bare snu flaska og lese etiketten.

Stningsalternativer (her m du alts velge bare en):

  • 4 medjooldadler (paleo/rawfood/vegansk)
  • 2 ss brunrissirup (lav glykemisk indeks/vegansk)
  • 2 ss flytende karobstning (lav glykemisk index/vegansk)
  • 22 ss honning (bruk aktiv manukahonning (10++)hvis du vil gi immunforsvaret en boost!)

Fremgangsmte:

  1. Skjr avokadoene i to, og fjern stenen
  2. Kjr avokadoene p full guffe i blender eller kjkkenmaskin med knivblad (evt. stavmikser) til de er helt kremete og uten klumper
  3. Tilsett frst stning, og deretter kakaopulver, litt etter litt, mens du lar kjkkenmaskina g.
  4. Visp sjokolademoussen kremete og jevn, fr du setter den i kjleskapet for stivne litt.
  5. Nr sjokolademoussen er godt nedkjlt, kan du gjerne toppe den med noen skivede mandler eller andre ntter som du liker godt. Det smaker deilig, gir litt "crunch", og legger til enda flere nringsstoffer og sunt fett!

Sunnere og deiligere dessert skal du jammen lete lenge etter!

Bruker du ogs avokado til noe helt annet enn salat?






#sjokolade #stt #dessert #sjokoladepudding #sjokolademousse #glutenfri #glutenfritt #melkefri #melkefritt #laktosefri #laktosefritt #helse #kosthold #mat #oppskrift #helg #hverdag #sunnmat #sunt #treningsmat #diett #ernring #sukkerfri #sukkerfritt #paleo #vegansk #hst #kos #november #vegan #lowcard #lavkarbo #blogger

Har du noen gang smakt pizza med banan? Det er digg!



Tropisk lrdagspizza!

Denne pizzaen er glutenfri og melkefri, og kan gjres vegansk og paleo.

Pizza er ikke bare kjttdeig og ost. Ikke trenger den komme fra frossendisken heller! Pizza (spesielt glutenfri pizza) smaker nemlig aller, aller best nr den lages fra "scratch", og med litt oppfinnsomhet kan man lokke frem smakskombinasjoner som fr grandisen til minne om ketsjup p papp.

-S er jo grandisen omtrent ketsjup p papp da, men det hrer hjemme i et annet innlegg ;)

LES OGS: Verdens beste lasagne helt uten gluten, melk og tomater! M prves!



Banan funker virkelig p pizza!

En av mine pizzafavoritter stammer fra tiden jeg bodde i New Zealand. Onkelen til kjresten min p den tiden eide en pizzarestaurantkjede, og menyen var langt fra ordinr. Isteden for margherita og pepperoni, sprudlet menyen over av tropiske innslag og usannsynlige alternativer. Favoritten var thaipizza med kylling; en skikkelig smaksopplevelse, med alt fra banan til cashewntter p toppen! -Og det er nettopp denne pizzaen jeg har gjort mitt beste for gjenskape.

Venner og familie klr seg litt i hodet nr de ser banan p pizzaen, men s fort de setter tenna i vidunderet s fr pipa jammen en annen lyd!


Alle elsker Thaipizza!

Glutenfri thaipizza med kylling er enkelt lage. Det krever ingen ekstraordinre kokkeferdigheter, og vidunderet er like kjapt og greit lage som mors hjemmelagede lrdagspizza. Litt sunnere er det ogs!

Du kan godt bruke ferdigbunn hvis du vil det. Mindesidertefavoritt (og bunnen du ser p bildene) erToscano's "Authentic Italian Gluten Free Pizza Base". Den er helt fantastisk! I all min tid har jeg ikke smakt bedre. Men.. jeg har ikke klart finne den i Norge, s jeg anbefaler ALLE mase skikkelig p Toscano viaFacebook-ellerInstagramsidene deres, slik at de kanskje gir etter og fr de inn i norske butikker. DET hadde vrt vrt noe! (For ordens skyld: Jeg er ikke sponset av Toscano)


Hvis du vil lage pizzabunn selv s er denne oppskriften enkel og super:

(klikk p linken for komme til oppskriften)

"Super og enkel oppskrift p perfekt glutenfri pizzabunn!"

TIPS:Du kan lage flere pizzabunner som du halvsteker og fryser, s har du fiks ferdige bunner for hnden nr du fr lyst p pizza!


For lage glutenfri chicken thaipizza trenger du (mengder tilpasses bunnen):

  • grnn thai curry paste (1-2 ts etter hvor sterk smak du vil ha)
  • kokoskrem (ca 1 ss per rund pizza)
  • creme fraiche (ca 1 ss per rund pizza)
  • knust hvitlk (eller litt hvitlkspulver) -ca 1 fedd per rund pizza
  • raspet fersk ingefr -ca en 1 skive p strrelse med en tyvekroning, per rund pizza
  • noen sm drper sesamolje
  • grnn og rd paprika i sm biter
  • en hndfull cashewntter
  • en hndfull bnnespirer
  • 1 banan
  • raspet ost (gjerne mozarella) Her kan du godt bruke raspet soyamozarella. Jeg fant nettop en p ICA av merket Tofutti (som jeg vel og merke ikke har prvd selv)
  • 1 kyllingbryst
  • fersk koriander

Du kan tilsette ekstra chilli hvis du liker sterk mat!

Fremgangsmte:

  • Forvarm ovnen til 225 grader
  • Bland sammen green curry paste, kokoskrem, creme fraiche, hvitlk, ingefr og sesamolje i en bolle. Sett bollen i kjleskapet.
  • Stek kyllingbrystet helt (alts, ikke i biter), i en varm stekepanne. Nr kyllingen er ferdigstekt, river du den i smbiter med to gafler. Sett kyllingbitene til side.
  • Hakk paprika og skjr bananen i skiver.
  • Smr curryblandingen p pizzabunnen. Hvis du har en liten pizzabunn s m du kanskje holde litt tilbake. Bruker du for mye s blir pizzaen blt eller "soggy". Her er det bedre vre litt sparsom.
  • Opp fyllet strr du s kyllingbiter, paprika, bnnespirer og cashewntter. Deretter legger du bananbiter utover pizzaen, og topper med ost.
  • Stek pizzaen til osten har ftt en gyllen farge, og skorpen er spr.
  • Pynt med fersk koriander rett fr servering. Ikke legg p koriander for tidlig, for da visner den av varmen.

Server gjerne thaipizza med en lett mangosalat og en tropisk "mocktail", eller kanskje rett og slett et glass med friskt kokosnttvann!

Velbekomme!






Hils p meg i siste Allers Glutenfritt! :)

Var det ikke p tide at Norge fikk sitt eget glutenfrie matblad? Jovisst!

I mange land bugner det av glutenfritt lesestoff, og ettersom bde trenden og glutenproblematikken tar fart, har flere blader viet seg fullt og helt til glutenfri livsstil. Her hjemme har det derimot krevd litt googling, og ikke minst oversettelse av bde sprk og mleenheter, for f den store, vide glutenfrie verden inn i stua..

Men ikke n lenger! N har nemlig de herlige folka hosAllerssatt alle kluter til, slik at vi skal kunne kose oss medminst like mye nyttig lesestoff og herlige oppskrifter som vre glutenspisende medsstre (og -brdre).

Siste utgave avAllers Glutenfrittinneholder utrolige 130 oppskrifter, og selvsagt ikke en smule gluten! Her er det bare la tennene lpe i vann, for en flottere samling av glutenfrie oppskrifter skal du lete lenge etter!

LES OGS: Lag din egen glutenfrie melmiks

Foto: Facebook/ Allers Glutenfritt

(FOTO: FACEBOOK/ ALLERS GLUTENFRITT)


Mt matbloggerne!

I tillegg til glutenfri mat, finner du ogs produkttester,tips og rd til glutenfri bakst, og ikke minst fr du hilse p de mest populre glutenfrie matbloggerne (The Gluten Free Lifesaver inkludert, s klart), som deler sine favorittoppskrifter.

I Allers Glutenfritt rper jeg blant annet hvilke oppskrifter p bloggen som er mest populre, og ikke minst deler jeg mitt aller beste tips for lykkes med glutenfri baking.

P toppen av alt finner du en hel rekke flotte juleoppskrifter i bladet, s dette er uten tvil et nummer du m f med deg fr vinteren kommer snikende!

Bladet er i salg n, og her er det ingen tid miste!

Hipp hurra for Allers! Stor tommel opp fra meg!<3 :)



Enkel og perfekt glutenfri pizzabunn!




Det er enkelt lage supergod glutenfri pizzabunn!

Pizza har uten tvil blitt norges nasjonalrett, og desverre spiser vi mest av den frosne typen. Siden Grandiosa's lansering p 80-tallet har vi nordmenn hatt i oss hele 350 millioner pakker av den hyt elskede lefsa med paprika og skinke (kilde: Wikipedia). Ikke vet jeg hvor mye vi har spist tilsammen, n som butikkene har flere typer ferdigpizza enn de har grnnsaker, men det er kanskje like greit ikke tenke p det.

Misforst meg rett, jeg er absolutt en pizzafan! Jeg spiser til og med Grandiosa, n som de har kastet seg p glutenfriblgen. Med mte vel og merke. For eksempel de gangene jeg har kommet hjem til Norge p besk, og kastet i meg alt av norsk matkultur; fra leverpostei til raspeballer. Da er Grandisen god ha, for det henger unektelig noen gode studentminner i den trre skinka og den ynkelige ketsjupgarnityren :)

LES OGS:DRM DEG BORT TIL VARMERE STRK, MED EN DEILIG GLUTENFRI THAIPIZZA MED KYLLING!


Ferdigpizzaen er full av tilsetningsstoffer

Gamle minner til side, ferdigpizza er ikke akkurat helsekost. For oss som ikke spiser gluten blir dette utsagnet faktisk enda mer aktuelt. Har du noen gang tatt deg tid til lese innholdsfortegnelsen p en glutenfri ferdigbunn? Da skal du jammen ha god tid, for der str det mye! Det er langt ifra mel, vann, gjr og that's it!

Ferdigbunnene som ligger vakumpakket i butikkhylla (and don't get me started on wraps!!) er konserveringsmiddelverstinger. Det skal s sykt mangetilsetningsstoffer til for holde den pizzabunnen "fersk", at det kanskje trer mer p helsa enn den osten du hiver p toppen!

Ja, klart det er greit kunne "hive en pizza i ovnen" uten for mye stress. Den er jeg med p. Men hvor mye stress er det egentlig lage bunnen selv? Langt mindre enn du kanskje tror!

(foto: bigstock)

Hjemmelaget glutenfri pizza er sunt!

Ikke bare er det kjempeenkelt lage glutenfri pizzabunn selv, det smaker ogs s utrolig mye bedre, og ikke minst er det sunnere. Jommen er det ikke billigere ogs! S hva venter du p?

En bra oppskrift er det du venter p, tenker jeg. Og her er den; min favorittbunn!

Dette trenger du:

  • 250 ml lunkent (40 grader) vann
  • 7 gram trrgjr (ca en porsjonspose)
  • 2 ts sukker(dette hjelper hevingen)
  • 400 gram avThe Gluten Free Lifesaver's egen glutenfrie melblanding
  • 1 ts salt
  • 1 stort kologisk egg fra frittgende hns (kan byttes med eggeerstatning)
  • 2 ss olivenolje
  • ts bakepulver
  • 2 ts eddik

Nb: Hvis du velger bruke en annen melblanding, s bytter du ut vannet i oppskriften med melk eller rismelk, og tilsetter 1 ts xantan gum! Soyamelk egner seg forvrig ikke like godt.


Fremgangsmte:

  • Bland lunkent vann (nb: ml gjerne temperaturen) med sukkeret og gjren, og sett gjrblandingen til sides p et lunt sted for aktivere den. Gjren er klar nr den har skummet opp fra 2/3 til dobbel strrelse.
  • Hell melet i en bolle, bland bakepulveret godt inn, og lag en grop i midten. I gropen knekker du egget, og heller i olivenoljen, eddiken og gjrblandingen. Rull opp ermene og kna deigen godt sammen.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader (vifteovn)
  • Nr deigen er jevn, strr du litt glutenfritt mel over den, dekker med plast, og lar den heve til den har doblet i strrelse.
  • Press eller kjevle deigen direkte p bakepapiret, eller p en pizzapanne. Bruk gjerne litt ekstra glutenfritt mel eller 1 ts olivenolje hvis deigen er klissete.
  • Forstek pizzabunnen i maks 10 minutter -den skal ikke vre gjennomstekt, bare f en fastere skorpe og lett heving.
  • Ta pizzabunnen ut av ovnen, og la den hvile i 5 minutter fr du smrer p fyllet.

TIPS: Du kan lage flere pizzabunner som du halvsteker og fryser, s har du fiks ferdige bunner for hnden nr du fr lyst p pizza!

Da er det bare smre p fyll av hjertens lyst!

Hei!

Velkommen til The Gluten Free Lifesaver Norge, her finner du det aller beste en glutenfri livsstil har by p!


GFL startet i Australia i 2012, nesten ett r etter at jeg var diagnostisert med cliaki. Siden den gang har vi vokst i rasende fart, og vi har n tusenvis av lesere over hele verden. Vi er derimot rykende ferske hjemme i Norge, og jeg gleder meg stort til endelig f dele min verden med dere!


- Ingvild Kristine xo


Flg oss



Meny


Facebook


Instagram


Pinterest

Follow The Gluten Free Lifesaver's board The Gluten Free Lifesaver's Group Board on Pinterest.